Turgay Keskin'in ilk kitabı Az Adamla Yakalandık çıktı.

KÜLTÜR 14.11.2020 - 06:48, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1048+ kez okundu.
 

Turgay Keskin'in ilk kitabı Az Adamla Yakalandık çıktı.

Turgay Keskin'in ilk kitabı Az Adamla Yakalandık NotaBene Yayınlarından çıktı   Spor spikeri Turgay Keskin'in kaleme aldığı ilk romanı Az Adamla Yakalandık, NotaBene Yayınları'ndan çıktı. Ergenlik çağındaki Atakan'ın hikayesini konu alan romanda Keskin, hem naifliği hem de kötülüğü melodrama dönüştürmeden anlatıyor.   Turgay Keskin'in ilk romanı Az Adamla Yakalandık, Demirtahta Mahallesi'nde büyüyen Atakan'ın hayatla tanıştığı yılları, içine hapsolduğu ve çıkmak için çabaladığı küçük dünyasını anlatıyor. Atakan, ilk aşkın peşinde koşarken kendini belanın ortasında buluyor. Hayalperest olması sebebiyle yükselmeye çabaladıkça iniyor, kalkmak istedikçe düşüyor. Ne öfkenin öfkeye ne sevginin sevgiye benzediği, her şeyin kendini bulma çabasına ve rekabete dönüştüğü küçük dünyada Atakan ve arkadaşlarının tek sığınağıysa Beyaz Kurbağa Mahallesi ile yaptıkları maçlar oluyor. Roman; birbirine anlamsız kötülükler yapan, ergenliğin sularında yüzen küçük adamların endişesini babaların halleriyle, ne istediği bir türlü çözülemeyen küçük kadınları ise annelerinin yaşamlarıyla anlatmaya çalışıyor.   NotaBene Yayınları tarafından basılan 160 sayfalık “Az Adamla Yakalandık” kitabı 23 TL fiyat etiketiyle kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında okuyucularını bekliyor.   Munzur Güven Kılıç, Yasaklı Bölge 1870-1984 Dersim kitabında, Dersim'i anlatıyor. Kızılbaş inancı ile birlikte heterojen toplumsal yapısı, etnik Kırmanç kimliği ve sosyal sistemi “Kanunê Kımanciye” (Kırmanciye Kanunu) ile yönetilen Desim (ya da “sonraki adıyla” Dersim ve “şimdiki resmi adıyla” Tunceli), yüzyıllardır farklı bir toplum olagelmiştir. Bu nedenle Dêsim Osmanlı döneminden 1514'lerden, Cumhuriyetin ilk dönemine; oradan 12 Eylül'e, 1994'e ve bugünlere dek daima farklılıkları nedeniyle çıban başı olarak görüldü. Sürekli baskı ve asimilasyon politikaları ile yüz yüze kaldı. Kitapta, 1896'lardan özellikle bölge için dönüm noktası olan 1937/38'lere kadar yaşananlar tanıklıklar üzerinden ele alınıyor. Bu tanıklıklar bölge tarihi açısından bazı önemli boşlukları dolduruyor. Kitaba ismini veren “Yasaklı Bölge” de 1937/38 dönemecinde tanıklıklara konu edinilen olayların geçtiği yerlerin ve resmi politikaların coğrafi boyutunu yansıtıyor. Kitapta ayrıca, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde yetkililerin planları, söylemleri, raporlarının yanı sıra o dönem bölgede görevli olarak yaşayanların anıları da ele alınıyor. NotaBene Yayınları tarafından basılan 176 sayfalık Yasaklı Bölge 1870-1984 Dersim kitabı 26 TL fiyat etiketiyle kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında okuyucularını bekliyor.

Turgay Keskin'in ilk kitabı Az Adamla Yakalandık NotaBene Yayınlarından çıktı
 
Spor spikeri Turgay Keskin'in kaleme aldığı ilk romanı Az Adamla Yakalandık, NotaBene Yayınları'ndan çıktı. Ergenlik çağındaki Atakan'ın hikayesini konu alan romanda Keskin, hem naifliği hem de kötülüğü melodrama dönüştürmeden anlatıyor.
 
Turgay Keskin'in ilk romanı Az Adamla Yakalandık, Demirtahta Mahallesi'nde büyüyen Atakan'ın hayatla tanıştığı yılları, içine hapsolduğu ve çıkmak için çabaladığı küçük dünyasını anlatıyor. Atakan, ilk aşkın peşinde koşarken kendini belanın ortasında buluyor. Hayalperest olması sebebiyle yükselmeye çabaladıkça iniyor, kalkmak istedikçe düşüyor. Ne öfkenin öfkeye ne sevginin sevgiye benzediği, her şeyin kendini bulma çabasına ve rekabete dönüştüğü küçük dünyada Atakan ve arkadaşlarının tek sığınağıysa Beyaz Kurbağa Mahallesi ile yaptıkları maçlar oluyor. Roman; birbirine anlamsız kötülükler yapan, ergenliğin sularında yüzen küçük adamların endişesini babaların halleriyle, ne istediği bir türlü çözülemeyen küçük kadınları ise annelerinin yaşamlarıyla anlatmaya çalışıyor.
 
NotaBene Yayınları tarafından basılan 160 sayfalık Az Adamla Yakalandık kitabı 23 TL fiyat etiketiyle kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında okuyucularını bekliyor.
 
Munzur Güven Kılıç, Yasaklı Bölge 1870-1984 Dersim kitabında, Dersim'i anlatıyor. Kızılbaş inancı ile birlikte heterojen toplumsal yapısı, etnik Kırmanç kimliği ve sosyal sistemi “Kanunê Kımanciye” (Kırmanciye Kanunu) ile yönetilen Desim (ya da “sonraki adıyla” Dersim ve “şimdiki resmi adıyla” Tunceli), yüzyıllardır farklı bir toplum olagelmiştir. Bu nedenle Dêsim Osmanlı döneminden 1514'lerden, Cumhuriyetin ilk dönemine; oradan 12 Eylül'e, 1994'e ve bugünlere dek daima farklılıkları nedeniyle çıban başı olarak görüldü. Sürekli baskı ve asimilasyon politikaları ile yüz yüze kaldı.

Kitapta, 1896'lardan özellikle bölge için dönüm noktası olan 1937/38'lere kadar yaşananlar tanıklıklar üzerinden ele alınıyor. Bu tanıklıklar bölge tarihi açısından bazı önemli boşlukları dolduruyor. Kitaba ismini veren “Yasaklı Bölge” de 1937/38 dönemecinde tanıklıklara konu edinilen olayların geçtiği yerlerin ve resmi politikaların coğrafi boyutunu yansıtıyor.

Kitapta ayrıca, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde yetkililerin planları, söylemleri, raporlarının yanı sıra o dönem bölgede görevli olarak yaşayanların anıları da ele alınıyor.

NotaBene Yayınları tarafından basılan 176 sayfalık Yasaklı Bölge 1870-1984 Dersim kitabı 26 TL fiyat etiketiyle kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında okuyucularını bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.