“BİNA DURDUĞU YERDE ÇÖKEBİLİR”

YAŞAM 16.02.2023 - 12:11, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2261+ kez okundu.
 

“BİNA DURDUĞU YERDE ÇÖKEBİLİR”

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, İstanbul’da öncelikli olarak dönüşmesi gereken 318 bina olduğunu söyledi. Gökçe, bu binalar için “Durduğu yerde çökebilir!” ifadelerini kullandı.  Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremler sonrası gözler İstanbul’a çevrildi.   Uzmanlar yıllardır İstanbul merkezli bir Marmara Depremi beklendiği konusunda vatandaşları uyarıyor.   Kahramanmaraş depremlerinin yıkıcılığı sonrası İstanbul’da gerçekleşecek bir olası deprem nedeniyle kentteki yapılaşma ve riskli yapılar yeniden gündemde.  Peki, İstanbul’daki riskli yapılarda ve dönüşümünde son durum ne?  Şehir Plancısı ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, Radyo Trafik canlı yayınına katılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) deprem bölgesindeki çalışmalarını, İBB’nin yapılardaki hızlı tarama yöntemini ve riskli yapıların dönüştürülmesinde yaşananlara yönelik açıklamalarda bulundu.  

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, İstanbul’da öncelikli olarak dönüşmesi gereken 318 bina olduğunu söyledi. Gökçe, bu binalar için “Durduğu yerde çökebilir!” ifadelerini kullandı. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremler sonrası gözler İstanbul’a çevrildi.  

Uzmanlar yıllardır İstanbul merkezli bir Marmara Depremi beklendiği konusunda vatandaşları uyarıyor.  

Kahramanmaraş depremlerinin yıkıcılığı sonrası İstanbul’da gerçekleşecek bir olası deprem nedeniyle kentteki yapılaşma ve riskli yapılar yeniden gündemde. 

Peki, İstanbul’daki riskli yapılarda ve dönüşümünde son durum ne? 

Şehir Plancısı ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, Radyo Trafik canlı yayınına katılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) deprem bölgesindeki çalışmalarını, İBB’nin yapılardaki hızlı tarama yöntemini ve riskli yapıların dönüştürülmesinde yaşananlara yönelik açıklamalarda bulundu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.