MOBİL SAĞLIK ARAÇLARI KÖYLERDE TARAMA YAPACAK

SAĞLIK 17.02.2023 - 09:19, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1366+ kez okundu.
 

MOBİL SAĞLIK ARAÇLARI KÖYLERDE TARAMA YAPACAK

KIZILAY DEPREM BÖLGESİNDEKİ SAĞLIK HİZMETLERİNİ TAKVİYE EDİYOR

Türkiye Afet Müdahale Planına göre ana sorumluluk alanı beslenme hizmetleri olmasına rağmen, Kızılay’ın diğer sektörlere yönelik destekleyici hizmetleri sürüyor. Sağlık alanında afetin hemen ardından ulusal kan stoklarını bölgeye sevk ederek herhangi bir sıkıntı yaşanmamasını sağlayan Kızılay, halihazırda psikodestek birimleriyle de afet bölgesinde psikolojik ilk yardım hizmeti veriyor. Kızılay, afetin ardından ortaya çıkan sorunların bir salgın hastalığa dönüşmemesi için de özel bir çaba sarf ederken, afetzedelere sağlıklı kalabilmeleri için hijyen paketleri ulaştırmaya büyük gayret sarf ediyor.    Gelinen aşamada Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen sağlık hizmetlerine destek verebilmek için Kızılay, ek bir kapasiteyi daha sahaya sürüyor. Özellikle sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntı yaşayan kırsal kesimde birinci basamak sağlık hizmetleri alabilmeleri için 6 mobil sağlık aracı afet bölgesine gönderiliyor.    Tam donanımlı, içerisinde muayene, kan tahlilleri, röntgen, EKG, solunum fonksiyon testi yapılabilen mobil sağlık araçlarında, deneyimli hekimler özellikle merkezlere ulaşamayan kırsal bölgedeki hastalara ulaşarak muayenelerini yapacak. Araçlarda iki hekim, bir hemşire, bir psikolog ve bir röntgen teknisyeni bulunacak. Araçlar, 17 Şubat’tan itibaren Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Osmaniye’de gezici sağlık hizmeti verecek.
KIZILAY DEPREM BÖLGESİNDEKİ SAĞLIK HİZMETLERİNİ TAKVİYE EDİYOR

Türkiye Afet Müdahale Planına göre ana sorumluluk alanı beslenme hizmetleri olmasına rağmen, Kızılay’ın diğer sektörlere yönelik destekleyici hizmetleri sürüyor. Sağlık alanında afetin hemen ardından ulusal kan stoklarını bölgeye sevk ederek herhangi bir sıkıntı yaşanmamasını sağlayan Kızılay, halihazırda psikodestek birimleriyle de afet bölgesinde psikolojik ilk yardım hizmeti veriyor. Kızılay, afetin ardından ortaya çıkan sorunların bir salgın hastalığa dönüşmemesi için de özel bir çaba sarf ederken, afetzedelere sağlıklı kalabilmeleri için hijyen paketleri ulaştırmaya büyük gayret sarf ediyor. 

 

Gelinen aşamada Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen sağlık hizmetlerine destek verebilmek için Kızılay, ek bir kapasiteyi daha sahaya sürüyor. Özellikle sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntı yaşayan kırsal kesimde birinci basamak sağlık hizmetleri alabilmeleri için 6 mobil sağlık aracı afet bölgesine gönderiliyor. 

 

Tam donanımlı, içerisinde muayene, kan tahlilleri, röntgen, EKG, solunum fonksiyon testi yapılabilen mobil sağlık araçlarında, deneyimli hekimler özellikle merkezlere ulaşamayan kırsal bölgedeki hastalara ulaşarak muayenelerini yapacak. Araçlarda iki hekim, bir hemşire, bir psikolog ve bir röntgen teknisyeni bulunacak. Araçlar, 17 Şubat’tan itibaren Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Osmaniye’de gezici sağlık hizmeti verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.