“Sosyal Girişimcilik Uygulayıcı Topluluğu (SECoP)” uygulaması başlatıldı.

DÜNYA 04.12.2020 - 08:37, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1463+ kez okundu.
 

“Sosyal Girişimcilik Uygulayıcı Topluluğu (SECoP)” uygulaması başlatıldı.

AB, Suriyelileri ve Ev Sahibi Toplumları Desteklemek Üzere Kadınların Yönetimindeki Dört Sosyal Girişimi Mali Olarak Destekliyor

“Sosyal Girişimcilik Uygulayıcı Topluluğu (SECoP)” uygulaması, AB tarafından mali olarak desteklenen ve Dünya Bankası’nca uygulanmakta olan “Seçilmiş İllerde Yaşayan Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler (GKaS) ve Ev Sahibi Topluluklar için Ekonomik Fırsatların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında bugün başlatıldı.    Projenin amacı SECoP’un amacı, Türkiye’deki mülteciler ve ev sahibi toplulukların sosyal girişimcilik konusunda gelişebilmesi için, yapıcı bir diyaloğa giden yolun açılmasıdır. Bu amaçla SECoP, iyi uygulamaların ve bilgi birikiminin paylaşılması; zorlukların ve engellerin tartışılması ve etkin bir koordinasyon ile ağ oluşturulması çalışmalarının kolaylaştırılması amacıyla ilgili aktörleri bir araya getiren yapıcı bir platform olacaktır. AB proje kapsamında Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul’da kadınların liderlik ettiği ve 125’in üzerinde geçici koruma altındaki Suriyeli kadına ve Türk kadınına iş imkânı sağlayacak olan dört sosyal kooperatife de mali destek vermektedir. Bu kooperatifler bebeklerin ve yeni çocuk sahibi olmuş ebeveynlerin ihtiyaçlarına yönelik ürünlerin üretilmesi; gıda üretimi; profesyonel temizlik ve ikram hizmetlerinin verilmesi gibi farklı alanlarda çalışmaktadır. Ekonomik ve sosyal uyum konusu Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut şunları söyledi: "SECoP, iyi uygulamaların ve bilgi birikiminin paylaşılması; zorlukların ve engellerin tartışılması ve etkin bir koordinasyon ile ağ oluşturulması çalışmalarının kolaylaştırılması için ekosistemin ilgili aktörlerini bir araya getiren, yapıcı bir platform olacaktır. Avrupa Birliği de istihdam, girişimcilik ve özel sektör desteği yoluyla insana yaraşır sürdürülebilir geçim fırsatları sunmak üzere mülteci ve Türk kadınlarını desteklemeyi sürdürecektir.”
AB, Suriyelileri ve Ev Sahibi Toplumları Desteklemek Üzere Kadınların Yönetimindeki Dört Sosyal Girişimi Mali Olarak Destekliyor

“Sosyal Girişimcilik Uygulayıcı Topluluğu (SECoP)” uygulaması, AB tarafından mali olarak desteklenen ve Dünya Bankası’nca uygulanmakta olan “Seçilmiş İllerde Yaşayan Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler (GKaS) ve Ev Sahibi Topluluklar için Ekonomik Fırsatların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında bugün başlatıldı.   

Projenin amacı
SECoP’un amacı, Türkiye’deki mülteciler ve ev sahibi toplulukların sosyal girişimcilik konusunda gelişebilmesi için, yapıcı bir diyaloğa giden yolun açılmasıdır. Bu amaçla SECoP, iyi uygulamaların ve bilgi birikiminin paylaşılması; zorlukların ve engellerin tartışılması ve etkin bir koordinasyon ile ağ oluşturulması çalışmalarının kolaylaştırılması amacıyla ilgili aktörleri bir araya getiren yapıcı bir platform olacaktır. AB proje kapsamında Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul’da kadınların liderlik ettiği ve 125’in üzerinde geçici koruma altındaki Suriyeli kadına ve Türk kadınına iş imkânı sağlayacak olan dört sosyal kooperatife de mali destek vermektedir. Bu kooperatifler bebeklerin ve yeni çocuk sahibi olmuş ebeveynlerin ihtiyaçlarına yönelik ürünlerin üretilmesi; gıda üretimi; profesyonel temizlik ve ikram hizmetlerinin verilmesi gibi farklı alanlarda çalışmaktadır.

Ekonomik ve sosyal uyum konusu
Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut şunları söyledi: "SECoP, iyi uygulamaların ve bilgi birikiminin paylaşılması; zorlukların ve engellerin tartışılması ve etkin bir koordinasyon ile ağ oluşturulması çalışmalarının kolaylaştırılması için ekosistemin ilgili aktörlerini bir araya getiren, yapıcı bir platform olacaktır. Avrupa Birliği de istihdam, girişimcilik ve özel sektör desteği yoluyla insana yaraşır sürdürülebilir geçim fırsatları sunmak üzere mülteci ve Türk kadınlarını desteklemeyi sürdürecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.