Siber suçluların gözü KOBİ’lerde

TEKNOLOJİ 28.06.2022 - 10:26, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1226+ kez okundu.
 

Siber suçluların gözü KOBİ’lerde

Akıllı cihazları BT altyapısına dahil eden işletmelerin artmasıyla, siber güvenlik riskleri de  artmaya başladı. ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal KOBİ'lerin, siber suçlular için cazip birer hedef konumunda olduklarını söyledi. Akbal, KOBİ’lerin bireysel kullanıcılardan  daha değerli veri ve varlıklara sahip olmalarına karşın  büyük güvenlik bütçelerine sahip işletmelerden daha savunmasız durumda olduklarından dolayı siber suçluların KOBİ’leri hedeflediğini belirtti.     Nesnelerin İnterneti (IoT) firmaların, iş operasyonlarını daha hızlı ve sorunsuz hale getirmelerine yardımcı olurken, bu cihazlar genellikle savunmasız bırakılıyorlar.  Halka açık varsayılan yönetici kullanıcı adları ve parolalarla çalışan cihazlar zararlı sonuçlara yol açabiliyor.  Verizon’un  Veri İhlali Araştırma Raporu'na göre, veri ihlallerinin yüzde 81'i zayıf veya çalınan parolalardan kaynaklanıyor. Beş milyardan fazla parolanın internette sızdırıldığı göz önüne alındığında, temel parola korumasının etkisiz hale geldiğini söyleyebiliriz.    ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal, KOBİ olarak adlandırılan işletmelerin ekonominin büyük bir kesimini temsil ettiğini, bu anlamda KOBİ’lerin ekonominin işleyen en büyük çarkları olduklarının altını çizdi. Siber suçluların sadece büyük işletmeleri değil, aksine kendileri için daha kolay olabilecek hedefleri tercih ettiklerini belirtti. 

Akıllı cihazları BT altyapısına dahil eden işletmelerin artmasıyla, siber güvenlik riskleri de  artmaya başladı. ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal KOBİ'lerin, siber suçlular için cazip birer hedef konumunda olduklarını söyledi. Akbal, KOBİ’lerin bireysel kullanıcılardan  daha değerli veri ve varlıklara sahip olmalarına karşın  büyük güvenlik bütçelerine sahip işletmelerden daha savunmasız durumda olduklarından dolayı siber suçluların KOBİ’leri hedeflediğini belirtti.  

 

Nesnelerin İnterneti (IoT) firmaların, iş operasyonlarını daha hızlı ve sorunsuz hale getirmelerine yardımcı olurken, bu cihazlar genellikle savunmasız bırakılıyorlar.  Halka açık varsayılan yönetici kullanıcı adları ve parolalarla çalışan cihazlar zararlı sonuçlara yol açabiliyor.  Verizon’un  Veri İhlali Araştırma Raporu'na göre, veri ihlallerinin yüzde 81'i zayıf veya çalınan parolalardan kaynaklanıyor. Beş milyardan fazla parolanın internette sızdırıldığı göz önüne alındığında, temel parola korumasının etkisiz hale geldiğini söyleyebiliriz. 

 

ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal, KOBİ olarak adlandırılan işletmelerin ekonominin büyük bir kesimini temsil ettiğini, bu anlamda KOBİ’lerin ekonominin işleyen en büyük çarkları olduklarının altını çizdi. Siber suçluların sadece büyük işletmeleri değil, aksine kendileri için daha kolay olabilecek hedefleri tercih ettiklerini belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.