SEYHAN’DA HEDEF SAĞLIKLI NESİLLER

SAĞLIK 05.10.2022 - 07:14, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1561+ kez okundu.
 

SEYHAN’DA HEDEF SAĞLIKLI NESİLLER

Seyhan Belediyesi’nin halk sağlığının korunmasına yönelik hizmetleri kapsamında ilçe genelindeki çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı taramasının ikinci tur çalışmaları başladı. Geçen yıl kırsaldaki tüm mahallelerde gerçekleştirilen 5 bine yakın çocuğa ulaşılan tarama çalışmalarının ikinci turunda çocuklara diş fırçalama eğitimi verilip, diş fırçası ve diş macunu ile “Çocuklar İçin Nutuk” kitabı da armağan ediliyor. TARAMA ÇALIŞMALARI KIRSALDAN BAŞLADI Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatıyla sağlıklı bir toplum hedefiyle Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gezici ekipler, ilçenin mahalleye dönüştürülen eski köylerinde yaşayan çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı taraması çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. UZMAN DİŞ HEKİMLERİ GÖREV ALIYOR Taramalarda uzman diş hekimleri, 0-14 yaş aralığındaki çocukların hem muayenelerini gerçekleştiriyor hem de ağız ve diş sağlığı sorunu yaşayan çocukların sağlığına kavuşması için basit müdahaleleri yapıyor. Ağız ve diş sağlığı konusunda ciddi sorunlar yaşayan çocuklar ise bilgilendirilerek, hastaneye yönlendiriliyor. DİŞ FIRÇALAMA EĞİTİMİ VE ARMAĞANLAR Tarama çalışmalarında çocuklar ağız ve diş sağlığının korunmasıyla ilgili bilinçlendirilirken, diş fırçası ve diş macunundan oluşan setler armağan ediliyor. Doğru diş fırçalama eğitiminin de verildiği çalışmalarda “Çocuklar İçin Nutuk” kitabı da armağan edilerek çocukların yüzü güldürülüyor.

Seyhan Belediyesi’nin halk sağlığının korunmasına yönelik hizmetleri kapsamında ilçe genelindeki çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı taramasının ikinci tur çalışmaları başladı. Geçen yıl kırsaldaki tüm mahallelerde gerçekleştirilen 5 bine yakın çocuğa ulaşılan tarama çalışmalarının ikinci turunda çocuklara diş fırçalama eğitimi verilip, diş fırçası ve diş macunu ile “Çocuklar İçin Nutuk” kitabı da armağan ediliyor.

TARAMA ÇALIŞMALARI KIRSALDAN BAŞLADI

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatıyla sağlıklı bir toplum hedefiyle Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gezici ekipler, ilçenin mahalleye dönüştürülen eski köylerinde yaşayan çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı taraması çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

UZMAN DİŞ HEKİMLERİ GÖREV ALIYOR

Taramalarda uzman diş hekimleri, 0-14 yaş aralığındaki çocukların hem muayenelerini gerçekleştiriyor hem de ağız ve diş sağlığı sorunu yaşayan çocukların sağlığına kavuşması için basit müdahaleleri yapıyor. Ağız ve diş sağlığı konusunda ciddi sorunlar yaşayan çocuklar ise bilgilendirilerek, hastaneye yönlendiriliyor.

DİŞ FIRÇALAMA EĞİTİMİ VE ARMAĞANLAR

Tarama çalışmalarında çocuklar ağız ve diş sağlığının korunmasıyla ilgili bilinçlendirilirken, diş fırçası ve diş macunundan oluşan setler armağan ediliyor. Doğru diş fırçalama eğitiminin de verildiği çalışmalarda “Çocuklar İçin Nutuk” kitabı da armağan edilerek çocukların yüzü güldürülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.