LÜKS OTELLERİN MUTFAĞINDA NELER OLUYOR?

TURİZM 27.04.2022 - 07:17, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1414+ kez okundu.
 

LÜKS OTELLERİN MUTFAĞINDA NELER OLUYOR?

Kafessiz Türkiye, otellerdeki hayvan refahına ilişkin hazırladığı Tatil Karnesi isimli raporu tanıttı. Raporda Türkiye’deki en büyük 12 otel zincirinden 8’inin kafes yumurtasını tedarik zincirlerinden çıkarmak üzere taahhüt yayınlarken, 4 otelin ise herhangi bir adım atmadığı görülüyor. Kafessiz Türkiye Kampanya Direktörü Emre Kaplan, “Bugün hâlâ geceliği bin liradan fazla olan bazı otel zincirlerinin kafeslerde yetiştirilen tavuklardan elde edilen 3 numaralı yumurta kullandığını görüyoruz” dedi. Yumurtası için hınca hınç dolu kafeslere hapsedilen tavukları kafeslerden kurtarmak için çalışan Kafessiz Türkiye’nin, ülkemizdeki en büyük otel zincirlerinin hayvan refahı politikaları üzerine hazırladığı Tatil Karnesi isimli raporun tanıtımı İstanbul’da gerçekleştirildi. İNSANLAR NE TÜKETTİĞİNİ BİLMEK İSTİYOR Gazetecilerin ve dernek temsilcilerinin katıldığı lansmanda Tatil Karnesi raporunu anlatan Kafessiz Türkiye Kampanya Direktörü Emre Kaplan, “Hepimiz bize otellerde, restoranlarda, marketlerde servis edilen ürünlerin ne şekillerde üretildiğini bilmek istiyoruz ve bunu bilmeye hakkımız var” dedi. Burada Tatil Karnesi raporunun devreye girdiğini ve insanları bilmek istediği somut gerçeklerle buluşturduğunu belirten Kaplan, “Biz firmalara soru soruyoruz. Hesap soruyoruz. Bunlardan aldığımız cevapları bir yerde dökümlüyoruz ve insanların önüne sunuyoruz. Böylelikle insanlar merak ettikleri ve tüketim tercihlerini çok fazla etkileyebilecek bilgileri elde etme şansı buluyor” ifadelerine yer verdi. Beş yıldızlı otellerin vaatlerine bakıldığında “ayrıcalıklı”, “büyüleyici”, “gurme lezzetler”, “seçkin menüler”, “kusursuz” gibi şaşaalı ifadelerin yer aldığını ancak bu sıfatları kullanmanın bedava olduğunu ifade eden Kaplan, şöyle devam etti: “Bugün hâlâ geceliği bin liradan fazla olan bazı otel zincirlerinin kafeslerde yetiştirilen tavuklardan elde edilen 3 numaralı yumurta kullandığını görüyoruz. Bazı otellerde, beş yıldızlı suitlerde kahvaltı yaptığınız zaman bu yumurtalar kafeslerde eziyet çeken tavuklardan geliyor ve burada inanılmaz bir çelişki var.”

Kafessiz Türkiye, otellerdeki hayvan refahına ilişkin hazırladığı Tatil Karnesi isimli raporu tanıttı. Raporda Türkiye’deki en büyük 12 otel zincirinden 8’inin kafes yumurtasını tedarik zincirlerinden çıkarmak üzere taahhüt yayınlarken, 4 otelin ise herhangi bir adım atmadığı görülüyor. Kafessiz Türkiye Kampanya Direktörü Emre Kaplan, “Bugün hâlâ geceliği bin liradan fazla olan bazı otel zincirlerinin kafeslerde yetiştirilen tavuklardan elde edilen 3 numaralı yumurta kullandığını görüyoruz” dedi.

Yumurtası için hınca hınç dolu kafeslere hapsedilen tavukları kafeslerden kurtarmak için çalışan Kafessiz Türkiye’nin, ülkemizdeki en büyük otel zincirlerinin hayvan refahı politikaları üzerine hazırladığı Tatil Karnesi isimli raporun tanıtımı İstanbul’da gerçekleştirildi.

İNSANLAR NE TÜKETTİĞİNİ BİLMEK İSTİYOR

Gazetecilerin ve dernek temsilcilerinin katıldığı lansmanda Tatil Karnesi raporunu anlatan Kafessiz Türkiye Kampanya Direktörü Emre Kaplan, “Hepimiz bize otellerde, restoranlarda, marketlerde servis edilen ürünlerin ne şekillerde üretildiğini bilmek istiyoruz ve bunu bilmeye hakkımız var” dedi.

Burada Tatil Karnesi raporunun devreye girdiğini ve insanları bilmek istediği somut gerçeklerle buluşturduğunu belirten Kaplan, “Biz firmalara soru soruyoruz. Hesap soruyoruz. Bunlardan aldığımız cevapları bir yerde dökümlüyoruz ve insanların önüne sunuyoruz. Böylelikle insanlar merak ettikleri ve tüketim tercihlerini çok fazla etkileyebilecek bilgileri elde etme şansı buluyor” ifadelerine yer verdi.

Beş yıldızlı otellerin vaatlerine bakıldığında “ayrıcalıklı”, “büyüleyici”, “gurme lezzetler”, “seçkin menüler”, “kusursuz” gibi şaşaalı ifadelerin yer aldığını ancak bu sıfatları kullanmanın bedava olduğunu ifade eden Kaplan, şöyle devam etti:

“Bugün hâlâ geceliği bin liradan fazla olan bazı otel zincirlerinin kafeslerde yetiştirilen tavuklardan elde edilen 3 numaralı yumurta kullandığını görüyoruz. Bazı otellerde, beş yıldızlı suitlerde kahvaltı yaptığınız zaman bu yumurtalar kafeslerde eziyet çeken tavuklardan geliyor ve burada inanılmaz bir çelişki var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.