Kıbrıs Modern Sanat Müzesinde sergiler devam ediyor

DÜNYA 28.10.2021 - 06:33, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1494+ kez okundu.
 

Kıbrıs Modern Sanat Müzesinde sergiler devam ediyor

Abdukodir Rakhimov’un 50 eserden oluşan kişisel resim sergisi “Geleceğin Ortamı” ile Kırgız ve Kazak sanatçıların çalışmalarını buluşturan “Karma Heykel Sergisi”, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonunda açıldı Açılışı KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen Tacik sanatçı Abdukodir Rakhimov’un “Geleceğin Ortamı” isimli kişisel resim sergisi ile Kazak ve Kırgız sanatçıların heykellerini bir araya getiren “Karma Heykel Sergisi”, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonunda sanatseverlerle buluştu.  “Geleceğin Ortamı”, Tacik sanatçı Abdukodir Rakhimov’un KKTC’den ilham alarak hazırladığı birbirinden özel 50 eserini bir araya getiriyor. Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 389’uncu sergisi olan “Karma Heykel Sergisi” ise Kazak ve Kırgız sanatçıların heykellerini buluşturuyor.  5 Kasım tarihine kadar ziyarete açık olacak sergilerin açılış töreninde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Yakın Doğu Oluşumu Müzeler Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul ve Tacik sanatçı Abdukodir Rakhimov  birer konuşma yaptı.  

Abdukodir Rakhimov’un 50 eserden oluşan kişisel resim sergisi “Geleceğin Ortamı” ile Kırgız ve Kazak sanatçıların çalışmalarını buluşturan “Karma Heykel Sergisi”, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonunda açıldı

Açılışı KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen Tacik sanatçı Abdukodir Rakhimov’un “Geleceğin Ortamı” isimli kişisel resim sergisi ile Kazak ve Kırgız sanatçıların heykellerini bir araya getiren “Karma Heykel Sergisi”, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonunda sanatseverlerle buluştu. 

“Geleceğin Ortamı”, Tacik sanatçı Abdukodir Rakhimov’un KKTC’den ilham alarak hazırladığı birbirinden özel 50 eserini bir araya getiriyor. Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 389’uncu sergisi olan “Karma Heykel Sergisi” ise Kazak ve Kırgız sanatçıların heykellerini buluşturuyor. 

5 Kasım tarihine kadar ziyarete açık olacak sergilerin açılış töreninde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Yakın Doğu Oluşumu Müzeler Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul ve Tacik sanatçı Abdukodir Rakhimov  birer konuşma yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.