Japonya Hükümeti: Yeni Bir Balistik Füze Denemesi Gerçekleştirdiğini Duyurdu

TEKNOLOJİ 27.02.2022 - 12:38, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2419+ kez okundu.
 

Japonya Hükümeti: Yeni Bir Balistik Füze Denemesi Gerçekleştirdiğini Duyurdu

Japonya hükümeti, Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdi.

Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi, 300 kilometre yol alan füzenin, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü söylendi. Dünya Ukrayna-Rusya savaşına kilitlenmişken, Kuzey Kore'den gerilimi daha çok artıracak bir hamle geldi. Japonya hükümetinden yapılan açıklamada, Pyongyang'ın bu sabah yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdi.   Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi yaptığı açıklamada, Japon Denizi istikametine doğru fırlatılan füzenin 600 kilometre yüksekliğe ulaştığını ve 300 kilometre yol aldığı açıklandı. Füzenin, ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünün değerlendirildiğini ve herhangi bir hasar bildirilmediğini duyuran Nobuo Kishi, Japonya hükümetinin Pekin'deki Japon Büyükelçiliği aracılığıyla Kuzey Kore'yi diplomatik yollardan protesto ettiğini sözlerine ekledi.   Japonya Başbakanı Fumio Kishida, hükümete halka doğru bilgi verme, gemi ve uçakların güvenliğini teyit etme ve öngörülemeyen durumlara hazırlıklı olma talimatı verdi.   Güney Kore de doğruladı Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, füze denemesi doğrulanarak, şüpheli balistik füzenin Pyongyang'daki Sunan yakınlarındaki bir bölgeden Japonya Denizi'ne doğru yerel saatle 07.52 sularında fırlatıldı. Kuzey Kore'nin 30 Ocak'tarihinde son silah testinden sonra ilk olan deneme, bu yılki 8. füze denemesi olarak kayıtlara geçti.
Japonya hükümeti, Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdi.

Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi, 300 kilometre yol alan füzenin, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü söylendi. Dünya Ukrayna-Rusya savaşına kilitlenmişken, Kuzey Kore'den gerilimi daha çok artıracak bir hamle geldi. Japonya hükümetinden yapılan açıklamada, Pyongyang'ın bu sabah yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdi.

 

Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi yaptığı açıklamada, Japon Denizi istikametine doğru fırlatılan füzenin 600 kilometre yüksekliğe ulaştığını ve 300 kilometre yol aldığı açıklandı. Füzenin, ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünün değerlendirildiğini ve herhangi bir hasar bildirilmediğini duyuran Nobuo Kishi, Japonya hükümetinin Pekin'deki Japon Büyükelçiliği aracılığıyla Kuzey Kore'yi diplomatik yollardan protesto ettiğini sözlerine ekledi.

 

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, hükümete halka doğru bilgi verme, gemi ve uçakların güvenliğini teyit etme ve öngörülemeyen durumlara hazırlıklı olma talimatı verdi.

 

Güney Kore de doğruladı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, füze denemesi doğrulanarak, şüpheli balistik füzenin Pyongyang'daki Sunan yakınlarındaki bir bölgeden Japonya Denizi'ne doğru yerel saatle 07.52 sularında fırlatıldı. Kuzey Kore'nin 30 Ocak'tarihinde son silah testinden sonra ilk olan deneme, bu yılki 8. füze denemesi olarak kayıtlara geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.