İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Ağca“Utanç Yasası”

SİYASET 13.10.2022 - 18:22, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1964+ kez okundu.
 

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Ağca“Utanç Yasası”

ÇGC’ye “Geçmiş olsun” ziyaretinde bulunan İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Ağca, “Utanç Yasası”

TBMM’de görüşülmeye devam eden ve kamuoyunda “Dezenformasyon Yasası” olarak değerlendirilen, “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”yle ilgili görüşlerini paylaşmak için Ankara'ya giden Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Heyeti’nde yer alan; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili (TGF) ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir (ÇGC) ile Çukurova Press Gazetesi İmtiyaz Sahibi Engin Kanber ve İlkhaber Gazetesi yöneticilerinden Veysel Arslan’ın Ankara’dan 147 km ileride geçirdikleri kaza nedeniyle, “Geçmiş olsun” ziyaretleri sürüyor. İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Ağca beraberinde Başkan Yardımcısı Yücel Yüce ve Danışman Cihan İşisağ ile birlikte, Başkan Esendemir’i ziyaret etti. Başkan Ağca; basın özgürlüğünü kısıtlayan, toplumda “Dezenformasyon Yasası” olarak değerlendirilen yasa teklifinin maddelerinin birer birer TBMM’den geçtiğini, adeta toplumun haber alma ve haber verme hakkını engelleyen, çağdışı sansür içeren ve muğlak ifadelerle medyanın elini – kolunu bağlayan yasa tasarısının utanç verici olduğunu dile getirdi. İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Ağca; halkın alım gücünün çok düştüğünü, enflasyonun 3 haneli rakamlara ulaştığını, toplumun tüm kesimlerinin çok zor durumda olduğuna dikkat çekerek; AK Parti iktidarının halka vereceği hiçbir şey olmadığını söyledi. İYİ Parti’nin ülke genelinde yapılacak ilk seçimde birinci parti olacağını, Adana teşkilatı olarak da seçimlere hazır olduklarını, özellikle de Çukurova İlçesi’nde birinci parti olacaklarını ifade etti. Gençlere de seslenen Ağca; “Birileri bu ülkenin yetiştirdiği gençlere yurt dışına gitmeleri için yol gösteriyor. Her gencimiz bu ülkenin birer değeridir. Beyin göçünü önlememiz ve iyi yetişmiş gençlerimizin bu ülke insanına hizmet etmesi gerekirken, onların ülkeden gitmelerini isteyenler; yanlış yoldadır. Gençlerimiz bu ülkede kalıp, bu ülke için mücadele etmelidir” dedi. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; yasa tasarısının revize edilmesi, çağımıza yakışır hale getirilmesi, içeriğinin net ifadelerle düzeltilmesi noktasında Ankara’da özellikle TBMM’de temsil edilen partilerin temsilcileriyle temasa geçtiklerini, yasa tasarısı hazırlanırken medya temsilcilerinin görüşlerinin alınması gerektiğini dile getirdiklerini, yaptıkları görüşmelerden olumlu izlenimle ayrıldıklarını belirterek, “Ancak her ne hikmetse görüşmelerden edindiğimiz izlenimin aksine, TBMM’deki görüşmelerde yasa maddeleri hazırlandığı gibi birer bire geçiyor. Çok üzgünüz” diye konuştu.
ÇGC’ye “Geçmiş olsun” ziyaretinde bulunan İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Ağca, “Utanç Yasası”

TBMM’de görüşülmeye devam eden ve kamuoyunda “Dezenformasyon Yasası” olarak değerlendirilen, “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”yle ilgili görüşlerini paylaşmak için Ankara'ya giden Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Heyeti’nde yer alan;

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili (TGF) ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir (ÇGC) ile Çukurova Press Gazetesi İmtiyaz Sahibi Engin Kanber ve İlkhaber Gazetesi yöneticilerinden Veysel Arslan’ın Ankara’dan 147 km ileride geçirdikleri kaza nedeniyle, “Geçmiş olsun” ziyaretleri sürüyor.

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Ağca beraberinde Başkan Yardımcısı Yücel Yüce ve Danışman Cihan İşisağ ile birlikte, Başkan Esendemir’i ziyaret etti.

Başkan Ağca; basın özgürlüğünü kısıtlayan, toplumda “Dezenformasyon Yasası” olarak değerlendirilen yasa teklifinin maddelerinin birer birer TBMM’den geçtiğini, adeta toplumun haber alma ve haber verme hakkını engelleyen, çağdışı sansür içeren ve muğlak ifadelerle medyanın elini – kolunu bağlayan yasa tasarısının utanç verici olduğunu dile getirdi.

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Ağca; halkın alım gücünün çok düştüğünü, enflasyonun 3 haneli rakamlara ulaştığını, toplumun tüm kesimlerinin çok zor durumda olduğuna dikkat çekerek; AK Parti iktidarının halka vereceği hiçbir şey olmadığını söyledi.

İYİ Parti’nin ülke genelinde yapılacak ilk seçimde birinci parti olacağını, Adana teşkilatı olarak da seçimlere hazır olduklarını, özellikle de Çukurova İlçesi’nde birinci parti olacaklarını ifade etti.

Gençlere de seslenen Ağca; “Birileri bu ülkenin yetiştirdiği gençlere yurt dışına gitmeleri için yol gösteriyor. Her gencimiz bu ülkenin birer değeridir. Beyin göçünü önlememiz ve iyi yetişmiş gençlerimizin bu ülke insanına hizmet etmesi gerekirken, onların ülkeden gitmelerini isteyenler; yanlış yoldadır. Gençlerimiz bu ülkede kalıp, bu ülke için mücadele etmelidir” dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; yasa tasarısının revize edilmesi, çağımıza yakışır hale getirilmesi, içeriğinin net ifadelerle düzeltilmesi noktasında Ankara’da özellikle TBMM’de temsil edilen partilerin temsilcileriyle temasa geçtiklerini, yasa tasarısı hazırlanırken medya temsilcilerinin görüşlerinin alınması gerektiğini dile getirdiklerini, yaptıkları görüşmelerden olumlu izlenimle ayrıldıklarını belirterek, “Ancak her ne hikmetse görüşmelerden edindiğimiz izlenimin aksine, TBMM’deki görüşmelerde yasa maddeleri hazırlandığı gibi birer bire geçiyor. Çok üzgünüz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.