2021, yeni çalışma alışkanlıklarının yılı olacak

EKONOMİ 16.02.2021 - 20:53, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2501+ kez okundu.
 

2021, yeni çalışma alışkanlıklarının yılı olacak

Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler, zorlu ve kaçınılmaz kurumsal güçlüklerin yaşandığı 2020'de, kurumsal ve sosyal hayatımızda teknolojiyi kullanma şeklimizin nasıl yeniden ele alındığını aktarıyor.   Teknoloji alanında bireylerin yaşama ve çalışma şeklini daha iyi hale getiren birçok gelişme oldu. Küresel bir mobil bilişim şirketi olan Panasonic, laptopların, tabletlerin ve el terminallerinin tekrar eden görevleri nasıl ortadan kaldırdığını, maliyetleri azalttığını, verimliliği ve müşteri hizmetlerini iyileştirdiğini yakından takip ediyor.   Ancak etrafımızda gördüğümüz teknolojik gelişmeler, henüz sanayi devriminin neden olduğu büyüme ve değişimle aynı seviyede olacak kadar büyük değil. Öte yandan yakın geçmişin en zorlayıcı yılı sayılabilecek 2020'yi geride bırakırken bu süreçte üstesinden gelinen kurumsal zorluklar, aslında bireylerin teknolojiyi kullanma, yaşama ve çalışma şeklini ileriye taşıyan olumlu bir gelişmeye de neden oldu.   İngiltere'deki çalışanların büyük bir kısmının evden çalışmaya zorunluluktan ve hızlı bir şekilde geçiş yapması büyük bir şok etkisi yarattı ve aile ve iş yaşantısında birçok aksamaya neden oldu. Artık tüm dünya alışmaya başladı ancak yaşanan bazı değişimler, iş yaşam dengesi üzerinde önemli etkiler yarattı.   Liderler, bir kısmı ofiste olan ve kalanının da evinden çalıştığı ekipleriyle iletişimde kalmanın farklı yollarını keşfetti. Ekipler aynı zamanda birbirlerine daha fazla güvenmeye başladı. Birçok kişinin iş gününde yaşadıkları değişti. Evde çocuk varken çalışmaya alışmak bunun bir örneği. Her çalışan, kendi durumuna göre yeni çalışma yöntemleri keşfetti. Bazıları işe erken başlayıp aile yaşamları veya egzersiz gibi kişisel sağlıkları için gün içinde mola veriyor. Bazıları da ev yaşantısının yarattığı dikkat dağınıklığı ortadan kalktığında ilerleyen saatlerde çalışmayı tercih ediyor. Burada önemli olan, insanlara bilgiyi net bir şekilde aktarmak ve kendilerine en uygun şekilde işi yapma imkanını tanımak.   Yeniden organize olma sürecinde sanal bir şekilde sıkça yapılan toplantılar artık daha az, daha kısa ve daha etkili bir şekilde gerçekleşiyor.   Müşteri toplantıları için yapılan seyahatler de neredeyse ortadan kalktı. Bir video konferansla yapılabilecek iki saatlik bir toplantı için günlerce seyahat etmenin önemi kalmadı.

Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler, zorlu ve kaçınılmaz kurumsal güçlüklerin yaşandığı 2020'de, kurumsal ve sosyal hayatımızda teknolojiyi kullanma şeklimizin nasıl yeniden ele alındığını aktarıyor.

 
Teknoloji alanında bireylerin yaşama ve çalışma şeklini daha iyi hale getiren birçok gelişme oldu. Küresel bir mobil bilişim şirketi olan Panasonic, laptopların, tabletlerin ve el terminallerinin tekrar eden görevleri nasıl ortadan kaldırdığını, maliyetleri azalttığını, verimliliği ve müşteri hizmetlerini iyileştirdiğini yakından takip ediyor.
 
Ancak etrafımızda gördüğümüz teknolojik gelişmeler, henüz sanayi devriminin neden olduğu büyüme ve değişimle aynı seviyede olacak kadar büyük değil. Öte yandan yakın geçmişin en zorlayıcı yılı sayılabilecek 2020'yi geride bırakırken bu süreçte üstesinden gelinen kurumsal zorluklar, aslında bireylerin teknolojiyi kullanma, yaşama ve çalışma şeklini ileriye taşıyan olumlu bir gelişmeye de neden oldu.
 
İngiltere'deki çalışanların büyük bir kısmının evden çalışmaya zorunluluktan ve hızlı bir şekilde geçiş yapması büyük bir şok etkisi yarattı ve aile ve iş yaşantısında birçok aksamaya neden oldu. Artık tüm dünya alışmaya başladı ancak yaşanan bazı değişimler, iş yaşam dengesi üzerinde önemli etkiler yarattı.
 
Liderler, bir kısmı ofiste olan ve kalanının da evinden çalıştığı ekipleriyle iletişimde kalmanın farklı yollarını keşfetti. Ekipler aynı zamanda birbirlerine daha fazla güvenmeye başladı. Birçok kişinin iş gününde yaşadıkları değişti. Evde çocuk varken çalışmaya alışmak bunun bir örneği. Her çalışan, kendi durumuna göre yeni çalışma yöntemleri keşfetti. Bazıları işe erken başlayıp aile yaşamları veya egzersiz gibi kişisel sağlıkları için gün içinde mola veriyor. Bazıları da ev yaşantısının yarattığı dikkat dağınıklığı ortadan kalktığında ilerleyen saatlerde çalışmayı tercih ediyor. Burada önemli olan, insanlara bilgiyi net bir şekilde aktarmak ve kendilerine en uygun şekilde işi yapma imkanını tanımak.
 
Yeniden organize olma sürecinde sanal bir şekilde sıkça yapılan toplantılar artık daha az, daha kısa ve daha etkili bir şekilde gerçekleşiyor.
 
Müşteri toplantıları için yapılan seyahatler de neredeyse ortadan kalktı. Bir video konferansla yapılabilecek iki saatlik bir toplantı için günlerce seyahat etmenin önemi kalmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.