Hentbol Federasyonu’nun 45.Kuruluş Yıldönümü Adana’da da kutlandı

GÜNDEM 06.02.2021 - 11:47, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1459+ kez okundu.
 

Hentbol Federasyonu’nun 45.Kuruluş Yıldönümü Adana’da da kutlandı

Hentbol Federasyonu’nun 45.Kuruluş Yıldönümü Adana’da da kutlandı     Çukobirlikspor eski Antrenörü Tekin, “Kurucu başkan merhum Yaşar Sevim başta olmak üzere 45 yıldır emeği geçenlere minnettarız” dedi.     Hentbol Federasyonu’nun 45.Kuruluş Yıldönümü, 81 İl’de kutlandı. Adana’daki etkinlik ASKİ Atatürk Spor Salonu arkasındaki yürüyüş parkurunda gerçekleşti. Etkinliğe; eski sporcu, antrenör, hakem ve diğer görevliler katıldı. Kutlama etkinliğinde bir konuşma yapan Hentbol Federasyonu’nun çeşitli birimlerinde geçmiş yıllarda görev alan, Çukobirlikspor eski Antrenörü Kazım Tekin, “Kurucu başkan merhum Yaşar Sevim başta olmak üzere 45 yıldır emeği geçenlere minnettarız” dedi. Tekin, 1976 yılında 4-7 Şubat tarihinde kuruluşu gerçekleştirilen ve kurucu başkanlığını merhum Prof.Dr.Yaşar Sevim’in yaptığı Hentbol Federasyonu’nun ilk kuşak hakem ve antrenörlerinden birisi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Hentbol Federasyonu kurulduğu günden bu yana sürekli içerisinde yeraldım. O dönemlerde Adana ve Eskişehir pilot bölgeydi. Daha sonra Trabzon, İstanbul, Ankara, Konya, İzmir bizi takip etti. Salon sporları içerisinde Türk insanının yapısına uygun vurma, itme, çekme, göğüs göğüse mücadele unsurlarını içinde barındırdığı için hentbol sporu ülkemizde büyük ilgi gördü.  O dönemlerde Çukobirlikspor olarak uzun yıllar Deplasmanlı Lig’de başarıyla mücadele verdik. Bu yıllarda Milli Takımlara da sporcu kazandırdık. Hentbol adının geçtiği her yerde heyecanlanıyorum, duygusallaşıyorum ve mutlu oluyorum. Emeği geçen herkese minnet ve şükran borcumuz var.” “GAFFAR OKKAN TURNUVASINA KATILACAĞIZ” Kazım Tekin, geçtiğimiz yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilmesi beklenen turnuvanın pandemi nedeniyle yapılamadığını belirterek, “Şehit Emniyet Müdürü, spor dostu Gaffar Okkan’ın doğum yeri olan Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde Haziran ayı başlarında yapılacak Duayenler Turnuvası’na tam kadro katılarak, büyük destek vereceğiz. Turnuvanın düzenlenmesinde ayrıca yaklaşık 800 hentbol sevdalısını bir araya getiren Duayenler Whatsapp Grubu’nu oluşturan Eskişehir Bölgesi yöneticilerinden Ahmet Türe’ye teşekkür ederiz” diye konuştu. Etkinliğe; Kazım Tekin’in yanı sıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve eski hakem Cafer Esendemir, Merkez Hakem Kurulu eski üyesi Milli Hakem Ramazan Şanıvar, Hentbol İl Temsilcisi Atilla Güneş, Merkez Hakem Kurulu eski üyesi ve öğretim görevlisi Kamil Dikici, Uluslararası Hakem eski Çukobirliksporlu milli sporculardan Murat Uzel, Kenan Karael, Şükrü Özhan, Mehmet Ali Keskin, Muhittin İbiş, Hüseyin Kumaşbay, Adil Gül de katıldı.

Hentbol Federasyonu’nun 45.Kuruluş Yıldönümü Adana’da da kutlandı

 

 

Çukobirlikspor eski Antrenörü Tekin, “Kurucu başkan merhum Yaşar Sevim başta olmak üzere 45 yıldır emeği geçenlere minnettarız” dedi.

 

 

Hentbol Federasyonu’nun 45.Kuruluş Yıldönümü, 81 İl’de kutlandı. Adana’daki etkinlik ASKİ Atatürk Spor Salonu arkasındaki yürüyüş parkurunda gerçekleşti. Etkinliğe; eski sporcu, antrenör, hakem ve diğer görevliler katıldı.

Kutlama etkinliğinde bir konuşma yapan Hentbol Federasyonu’nun çeşitli birimlerinde geçmiş yıllarda görev alan, Çukobirlikspor eski Antrenörü Kazım Tekin, “Kurucu başkan merhum Yaşar Sevim başta olmak üzere 45 yıldır emeği geçenlere minnettarız” dedi.

Tekin, 1976 yılında 4-7 Şubat tarihinde kuruluşu gerçekleştirilen ve kurucu başkanlığını merhum Prof.Dr.Yaşar Sevim’in yaptığı Hentbol Federasyonu’nun ilk kuşak hakem ve antrenörlerinden birisi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Hentbol Federasyonu kurulduğu günden bu yana sürekli içerisinde yeraldım. O dönemlerde Adana ve Eskişehir pilot bölgeydi. Daha sonra Trabzon, İstanbul, Ankara, Konya, İzmir bizi takip etti. Salon sporları içerisinde Türk insanının yapısına uygun vurma, itme, çekme, göğüs göğüse mücadele unsurlarını içinde barındırdığı için hentbol sporu ülkemizde büyük ilgi gördü.  O dönemlerde Çukobirlikspor olarak uzun yıllar Deplasmanlı Lig’de başarıyla mücadele verdik. Bu yıllarda Milli Takımlara da sporcu kazandırdık. Hentbol adının geçtiği her yerde heyecanlanıyorum, duygusallaşıyorum ve mutlu oluyorum. Emeği geçen herkese minnet ve şükran borcumuz var.”

“GAFFAR OKKAN TURNUVASINA KATILACAĞIZ”

Kazım Tekin, geçtiğimiz yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilmesi beklenen turnuvanın pandemi nedeniyle yapılamadığını belirterek, “Şehit Emniyet Müdürü, spor dostu Gaffar Okkan’ın doğum yeri olan Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde Haziran ayı başlarında yapılacak Duayenler Turnuvası’na tam kadro katılarak, büyük destek vereceğiz. Turnuvanın düzenlenmesinde ayrıca yaklaşık 800 hentbol sevdalısını bir araya getiren Duayenler Whatsapp Grubu’nu oluşturan Eskişehir Bölgesi yöneticilerinden Ahmet Türe’ye teşekkür ederiz” diye konuştu.

Etkinliğe; Kazım Tekin’in yanı sıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve eski hakem Cafer Esendemir, Merkez Hakem Kurulu eski üyesi Milli Hakem Ramazan Şanıvar, Hentbol İl Temsilcisi Atilla Güneş, Merkez Hakem Kurulu eski üyesi ve öğretim görevlisi Kamil Dikici, Uluslararası Hakem eski Çukobirliksporlu milli sporculardan Murat Uzel, Kenan Karael, Şükrü Özhan, Mehmet Ali Keskin, Muhittin İbiş, Hüseyin Kumaşbay, Adil Gül de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.