Abdi İpekçi’yi 42.ölüm yıldönümünde anıldı

GÜNDEM 01.02.2021 - 22:21, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1441+ kez okundu.
 

Abdi İpekçi’yi 42.ölüm yıldönümünde anıldı

Esendemir, “Basın şehidi İpekçi’yi saygı ve özlemle anıyoruz” Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir; Basın ve Demokrasi şehidi Abdi İpekçi’yi 42.ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını ifade etti. Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan Esendemir, İpekçi Suikastinin tüm yönleriyle açığa çıkarılmasını, tetiği çekenin arkasındaki güçlerin adalet önünde hesap vermesini istedi. Yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi: “Ülkemizde kaos ortamı yaratmak isteyen karanlık güçler tarafından organize edilen, tetikçi Mehmet Ali Ağca tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu öldürülen, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’yi vefatının 42.yıldönümünde saygıyla ve özlemle anıyoruz. 12 Eylül Askeri Darbesi’ne giden süreçte önemli bir rol oynayan bu suikast tüm yönleriyle mutlaka aydınlatılmalıdır. Hala sır perdesi kaldırılamayan suikastle katledilen İpekçi; basın meslek ilkelerine bağlılığının yanı sıra basın emekçilerinin özlük haklarının korunması ve örgütlenmeleri için de çaba sarfetmişti. Gerçek haberden, hak ve hukuktan, emekten yana olan İpekçi, demokrasi mücadelesinin de eşsiz bir neferiydi.  Türk Basın Tarihi’nin en yetkin gazetecileri arasında yer alan, basın şehidi Abdi İpekçi; editoryal bağımsızlıktan yana tavrıyla da dikkat çekmişti. Ülkemizde halktan yana habercilik anlayışının yerleşmesi, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkının korunması, dürüst habercilik konusundaki hassasiyeti ile bilinen Abdi İpekçi’nin aramızdan ayrılışının 42.yıldönümünde, bu menfur suikastin tüm yönleriyle hala aydınlatılmamış olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Günümüzde de; çok zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalışan basın emekçilerine yönelik tehdit, baskı ve şantajların devam ettiğini, karanlık odakların geçmişte aydınlatılmayan suikastlerden cesaret aldıklarını görüyoruz. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak; hayatları pahasına halkan yana haber yapan, cesaretve kararlılıkla basın meslek ilkelerine bağlı kalan basın emekçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle; merhum basın şehidi Abdi İpekçi’yi saygı ve özlemle anıyor, suikastin tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasını, suçluların adalet karşısına çıkarılmasını bekliyoruz.”

Esendemir, “Basın şehidi İpekçi’yi saygı ve özlemle anıyoruz”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir; Basın ve Demokrasi şehidi Abdi İpekçi’yi 42.ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını ifade etti.

Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan Esendemir, İpekçi Suikastinin tüm yönleriyle açığa çıkarılmasını, tetiği çekenin arkasındaki güçlerin adalet önünde hesap vermesini istedi.

Yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi:

“Ülkemizde kaos ortamı yaratmak isteyen karanlık güçler tarafından organize edilen, tetikçi Mehmet Ali Ağca tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu öldürülen, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’yi vefatının 42.yıldönümünde saygıyla ve özlemle anıyoruz.

12 Eylül Askeri Darbesi’ne giden süreçte önemli bir rol oynayan bu suikast tüm yönleriyle mutlaka aydınlatılmalıdır. Hala sır perdesi kaldırılamayan suikastle katledilen İpekçi; basın meslek ilkelerine bağlılığının yanı sıra basın emekçilerinin özlük haklarının korunması ve örgütlenmeleri için de çaba sarfetmişti.

Gerçek haberden, hak ve hukuktan, emekten yana olan İpekçi, demokrasi mücadelesinin de eşsiz bir neferiydi.  Türk Basın Tarihi’nin en yetkin gazetecileri arasında yer alan, basın şehidi Abdi İpekçi; editoryal bağımsızlıktan yana tavrıyla da dikkat çekmişti.

Ülkemizde halktan yana habercilik anlayışının yerleşmesi, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkının korunması, dürüst habercilik konusundaki hassasiyeti ile bilinen Abdi İpekçi’nin aramızdan ayrılışının 42.yıldönümünde, bu menfur suikastin tüm yönleriyle hala aydınlatılmamış olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz.

Günümüzde de; çok zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalışan basın emekçilerine yönelik tehdit, baskı ve şantajların devam ettiğini, karanlık odakların geçmişte aydınlatılmayan suikastlerden cesaret aldıklarını görüyoruz.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak; hayatları pahasına halkan yana haber yapan, cesaretve kararlılıkla basın meslek ilkelerine bağlı kalan basın emekçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle; merhum basın şehidi Abdi İpekçi’yi saygı ve özlemle anıyor, suikastin tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasını, suçluların adalet karşısına çıkarılmasını bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.