Karataş Su Arıtma Tesisine kavuşuyor

GÜNDEM 31.01.2021 - 12:26, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2098+ kez okundu.
 

Karataş Su Arıtma Tesisine kavuşuyor

Karataş İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisi’nin yapımı hızla ilerliyor   Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Karataş ilçesine yaptığı arıtma tesisisin yüzde 40’ı tamamlandı. Karataş’ın istenilen seviyede bir turizm ilçesi olmasının önündeki en önemli engellerden olan arıtmasızlık, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın hassasiyetiyle son buluyor. İlçenin tarihi sorunu, Karataş İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisi’nin yapılmasının ardından ortadan kalkacak.   Arıtma tesisi 17 bin metreküplük hacmi ile önemli bir kapasiteye sahip olacak. Mevcut arıtma sistemlerine göre ileri teknoloji ile yapılan arıtma tesisi, membrane bioreactor sistemi ile çalışacak. Şu ana kadar yüzde 40 inşaat ilerleme aşamasında olan tesis tamamlanıp devreye girdiğinde Karataş’ta koku olmayacak, deniz kirlenmeyecek. Böylece ilçenin istenilen seviyede bir turizm merkezi olması için gerekli en büyük adım atılmış olacak. İlçe halkı ve Adanalılar, Karataş Biyolojik Su Arıtma Tesisi’nin tamamlanmasını ve devreye girmesini heyecanla bekliyor

Karataş İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisi’nin yapımı hızla ilerliyor

 

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Karataş ilçesine yaptığı arıtma tesisisin yüzde 40’ı tamamlandı. Karataş’ın istenilen seviyede bir turizm ilçesi olmasının önündeki en önemli engellerden olan arıtmasızlık, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın hassasiyetiyle son buluyor. İlçenin tarihi sorunu, Karataş İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisi’nin yapılmasının ardından ortadan kalkacak.

 

Arıtma tesisi 17 bin metreküplük hacmi ile önemli bir kapasiteye sahip olacak. Mevcut arıtma sistemlerine göre ileri teknoloji ile yapılan arıtma tesisi, membrane bioreactor sistemi ile çalışacak.

Şu ana kadar yüzde 40 inşaat ilerleme aşamasında olan tesis tamamlanıp devreye girdiğinde Karataş’ta koku olmayacak, deniz kirlenmeyecek. Böylece ilçenin istenilen seviyede bir turizm merkezi olması için gerekli en büyük adım atılmış olacak.

İlçe halkı ve Adanalılar, Karataş Biyolojik Su Arıtma Tesisi’nin tamamlanmasını ve devreye girmesini heyecanla bekliyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.