“MERAK, EN ÖNEMLİ ÖĞRENME MOTİVASYONUDUR”

09.12.2020 - 08:05, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1379+ kez okundu.
 

“MERAK, EN ÖNEMLİ ÖĞRENME MOTİVASYONUDUR”

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji online t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerleri’nin son konuğu Domino’s Pizza Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan CEO’su Aslan Saranga oldu. Saranga, Doğa Koleji’nin tüm lise öğrencilerinin katıldığı online seminerde, “Öğrenme sürecini keyifli hale getiren merak duygusu, aynı zamanda en önemli öğrenme motivasyonudur.” dedi.

“MERAK, EN ÖNEMLİ ÖĞRENME MOTİVASYONUDUR”   İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji online t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerleri’nin son konuğu Domino’s Pizza Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan CEO’su Aslan Saranga oldu. Saranga, Doğa Koleji’nin tüm lise öğrencilerinin katıldığı online seminerde, “Öğrenme sürecini keyifli hale getiren merak duygusu, aynı zamanda en önemli öğrenme motivasyonudur.” dedi.   Pandemi önlemleri sebebiyle online gerçekleştirilen t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerlerinin konuğu; Domino’s Pizza Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan CEO’su Aslan Saranga oldu.   Bostancı Kampüsü t-MBA Öğretmeni Gülhan Ayanoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen online buluşmada, Saranga: “Okullarınızda kurduğunuz arkadaşlıklar, yaptığınız sportif faaliyetler ve edindiğiniz hobiler, en az dersleriniz kadar önemlidir. Deneyimledikçe ve sevdiğiniz şeyleri belirledikçe merak duygusu oluşacaktır. Merak, en önemli öğrenme motivasyonudur. Sevdiğiniz, yapmaktan hoşlandığınız şeyler bir süre sonra iş gibi gelmemeye başlar. Derslerinize de bu şekilde yaklaşırsanız öğrenme sürecini çok daha keyifli hale getirirsiniz” diye önerilerde bulundu.   Pandemi döneminde sektörlerin yaşadığı krizlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Aslan Saranga, “Yaptığımız her çalışmada ana odağımız insan. Bu gibi krizleri yenebilmek için birlikte çalıştığınız ekibinizin öncelikle iyi bir takım olması gerekiyor. Krizlere hazırlıklı olmalı ve toplumun ihtiyaçlarının farkında olarak hızlı aksiyon almalıyız” dedi.   “MARKANIZI, HEDEFİNİZE DOĞRU KONUMLANDIRIN”   Öğrencilere, hedeflerini belirlerken sektörlerdeki değişimleri ve dünyanın hangi yöne doğru ilerlediğini de takip etmelerini öneren Aslan Saranga, “Hayatımız çok hızlı değişiyor, eski kalıplara bağlı kalmayın. Değişen çağa ayak uydurmak için hem okuyarak hem de deneyimleyerek daima kendinizi yenilemelisiniz. Kendinizi bir marka olarak düşünün ve isminizi, markanızı hedeflerinize doğru konumlandırın” diye ifade etti.   İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ: 2002 yılında kurulan ve eğitimin Türkiye’deki lideri olan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji; öğrencilerini hem akademik hem de sosyal alanda geliştiren çok yönlü eğitim modelleri ile, geleceğe tam donanımlı şekilde hazırlıyor. Sayısız bilimsel ve teknolojik ilerlemenin mimarı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ-1773) önderliğinde, Türkiye’nin önde gelen elektronik ve telekomünikasyon sanayii kuruluşlarının katkılarıyla 1989 yılında kurulan İTÜ ETA Vakfı çatısı altında, 247 yıllık birikimle, anaokulundan liseye ayrıcalıklı eğitim sunmaya devam ediyor.
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji online t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerleri’nin son konuğu Domino’s Pizza Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan CEO’su Aslan Saranga oldu. Saranga, Doğa Koleji’nin tüm lise öğrencilerinin katıldığı online seminerde, “Öğrenme sürecini keyifli hale getiren merak duygusu, aynı zamanda en önemli öğrenme motivasyonudur.” dedi.

“MERAK, EN ÖNEMLİ ÖĞRENME MOTİVASYONUDUR”

 

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji online t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerleri’nin son konuğu Domino’s Pizza Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan CEO’su Aslan Saranga oldu. Saranga, Doğa Koleji’nin tüm lise öğrencilerinin katıldığı online seminerde, “Öğrenme sürecini keyifli hale getiren merak duygusu, aynı zamanda en önemli öğrenme motivasyonudur.” dedi.

 

Pandemi önlemleri sebebiyle online gerçekleştirilen t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerlerinin konuğu; Domino’s Pizza Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan CEO’su Aslan Saranga oldu.

 

Bostancı Kampüsü t-MBA Öğretmeni Gülhan Ayanoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen online buluşmada, Saranga: “Okullarınızda kurduğunuz arkadaşlıklar, yaptığınız sportif faaliyetler ve edindiğiniz hobiler, en az dersleriniz kadar önemlidir. Deneyimledikçe ve sevdiğiniz şeyleri belirledikçe merak duygusu oluşacaktır. Merak, en önemli öğrenme motivasyonudur. Sevdiğiniz, yapmaktan hoşlandığınız şeyler bir süre sonra iş gibi gelmemeye başlar. Derslerinize de bu şekilde yaklaşırsanız öğrenme sürecini çok daha keyifli hale getirirsiniz” diye önerilerde bulundu.

 

Pandemi döneminde sektörlerin yaşadığı krizlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Aslan Saranga, “Yaptığımız her çalışmada ana odağımız insan. Bu gibi krizleri yenebilmek için birlikte çalıştığınız ekibinizin öncelikle iyi bir takım olması gerekiyor. Krizlere hazırlıklı olmalı ve toplumun ihtiyaçlarının farkında olarak hızlı aksiyon almalıyız” dedi.

 

“MARKANIZI, HEDEFİNİZE DOĞRU KONUMLANDIRIN”

 

Öğrencilere, hedeflerini belirlerken sektörlerdeki değişimleri ve dünyanın hangi yöne doğru ilerlediğini de takip etmelerini öneren Aslan Saranga, “Hayatımız çok hızlı değişiyor, eski kalıplara bağlı kalmayın. Değişen çağa ayak uydurmak için hem okuyarak hem de deneyimleyerek daima kendinizi yenilemelisiniz. Kendinizi bir marka olarak düşünün ve isminizi, markanızı hedeflerinize doğru konumlandırın” diye ifade etti.

 

İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ:

2002 yılında kurulan ve eğitimin Türkiye’deki lideri olan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji; öğrencilerini hem akademik hem de sosyal alanda geliştiren çok yönlü eğitim modelleri ile, geleceğe tam donanımlı şekilde hazırlıyor. Sayısız bilimsel ve teknolojik ilerlemenin mimarı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ-1773) önderliğinde, Türkiye’nin önde gelen elektronik ve telekomünikasyon sanayii kuruluşlarının katkılarıyla 1989 yılında kurulan İTÜ ETA Vakfı çatısı altında, 247 yıllık birikimle, anaokulundan liseye ayrıcalıklı eğitim sunmaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.