4’üncü Kadın ve Adalet Zirvesi

YAŞAM 01.12.2020 - 20:57, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2022+ kez okundu.
 

4’üncü Kadın ve Adalet Zirvesi

‘Dijital Çağda İnsan Kalmak’ temasıyla 4’üncü Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi yapıldı. Üç gün süren ve 30’un üzerinde konuşmacının yer aldığı zirveyi binlerce izleyici takip etti. Kadın ve Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, dijital dünyanın avantajları olduğu gibi yeni soruları ve sorunları da gündeme taşıdığını hatırlatarak zirvede daha çok bu yeni sorular ve sorunlara çözümler arandığının altını çizdi.   Açılışını T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen 4. Kadın ve Adalet Zirvesi, 26-28 Kasım tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirildi. ‘Dijital Çağda İnsan Kalmak’ temasıyla ilk defa online düzenlenen ve Türkiye’den olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden de önemli konuşmacıların yer aldığı zirvede dijital dünyanın topluma, aileye, gündelik yaşama, manevi değerlerimize etkisi masaya yatırıldı. Ana sponsorluğunu Ziraat Katılım, iletişim sponsorluğunu ise Turkcell’in yaptığı, 30’un üzerinde konuşmacının yer aldığı zirveyi binlerce kişi takip etti.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşması zirveye damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanın geleneksel hayat tarzında çeyrek asırda yaşanan radikal değişimin sonunun doğru alt yapıyla desteklenmezse modern köleliğe varacağının altını çizdi. Hayatımızı değiştirmekte olan teknolojileri nasıl daha verimli kullanabileceğimiz, teknolojik ilerlemelerin bireyler ve toplum üstündeki dönüştürücü etkileriyle nasıl baş edileceği gibi sorunların gündemi işgal ettiğinin altını çizen T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise özellikle pandemiyle birlikte dijital sistemin hayatlarımızı ciddi şekilde etkilediğine vurgu yaptı.  

Dijital Çağda İnsan Kalmak’ temasıyla 4’üncü Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi yapıldı. Üç gün süren ve 30’un üzerinde konuşmacının yer aldığı zirveyi binlerce izleyici takip etti. Kadın ve Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, dijital dünyanın avantajları olduğu gibi yeni soruları ve sorunları da gündeme taşıdığını hatırlatarak zirvede daha çok bu yeni sorular ve sorunlara çözümler arandığının altını çizdi.

 

Açılışını T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen 4. Kadın ve Adalet Zirvesi, 26-28 Kasım tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirildi.

‘Dijital Çağda İnsan Kalmak’ temasıyla ilk defa online düzenlenen ve Türkiye’den olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden de önemli konuşmacıların yer aldığı zirvede dijital dünyanın topluma, aileye, gündelik yaşama, manevi değerlerimize etkisi masaya yatırıldı. Ana sponsorluğunu Ziraat Katılım, iletişim sponsorluğunu ise Turkcell’in yaptığı, 30’un üzerinde konuşmacının yer aldığı zirveyi binlerce kişi takip etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşması zirveye damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanın geleneksel hayat tarzında çeyrek asırda yaşanan radikal değişimin sonunun doğru alt yapıyla desteklenmezse modern köleliğe varacağının altını çizdi.

Hayatımızı değiştirmekte olan teknolojileri nasıl daha verimli kullanabileceğimiz, teknolojik ilerlemelerin bireyler ve toplum üstündeki dönüştürücü etkileriyle nasıl baş edileceği gibi sorunların gündemi işgal ettiğinin altını çizen T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise özellikle pandemiyle birlikte dijital sistemin hayatlarımızı ciddi şekilde etkilediğine vurgu yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.