İstanbul Bilgi Üniversitesi Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde

TEKNOLOJİ 14.11.2020 - 06:50, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1842+ kez okundu.
 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde

İstanbul Bilgi Üniversitesi 2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde   TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan “2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” açıklandı. Bu yıl dokuzuncusu açıklanan endekse, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TTGV, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversitelerin de aralarında bulunduğu 282 kurum katkı sundu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Türkiye genelinde 29. sırada yer alırken, vakıf üniversiteleri arasında 6. oldu.   TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nin bu yıl dokuzuncusu açıklandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde Türkiye genelindeki 185 üniversite arasında 29. sırada, vakıf üniversiteleri arasında ise 6. sırada yer aldı. TÜBİTAK’ın koordinasyonunda 1 milyon hücrelik veri seti toplanarak ve 9 aylık bir çalışmayla yapılan endeks çalışmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TTGV, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversitelerin de aralarında bulunduğu 282 kurum katkı sundu.   Hedef Kaliteli ve Yenilikçi Eğitim İstanbul Bilgi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Kübra Doğan Yenisey, girişimcilik ve yenilikçilik hedefleri yolunda sağlam adımlar atarak BİLGİ’yi daha ileriye taşımak istediklerini belirterek, “Eğitim, disiplinlerarası araştırma, teknoloji ve inovasyonun ayrılmaz bir bütün olduğu ilkesi çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikli Alanlar Araştırma Projeleri Destek Programımız ve BİLGİ Bilimsel Araştırma Projeleri Fonumuz ile geniş bir yelpazeye yayılan çeşitli alan ve disiplinler dâhilinde ülkemizde ve dünyada karşılaşılan sosyal, ekonomik ve teknolojik sorunların ortaya çözülmesine yönelik sonuç odaklı, izlenebilir hedefleri olan araştırma projelerinin ortaya konmasını hedefliyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde 2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında önemli bir derece elde ettik. Bu sonuç bizi daha iyisini yapmak konusunda cesaretlendiriyor” dedi.   Endekste “bilimsel teknolojik araştırma yetkinliği”, “fikri mülkiyet havuzu”, “işbirliği ve etkileşim” ile “ekonomik katkı ve ticarileşme” olmak üzere dört boyutta 22 göstergeye göre sıralama yapıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi 2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde

 

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan “2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” açıklandı. Bu yıl dokuzuncusu açıklanan endekse, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TTGV, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversitelerin de aralarında bulunduğu 282 kurum katkı sundu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Türkiye genelinde 29. sırada yer alırken, vakıf üniversiteleri arasında 6. oldu.

 

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nin bu yıl dokuzuncusu açıklandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde Türkiye genelindeki 185 üniversite arasında 29. sırada, vakıf üniversiteleri arasında ise 6. sırada yer aldı. TÜBİTAK’ın koordinasyonunda 1 milyon hücrelik veri seti toplanarak ve 9 aylık bir çalışmayla yapılan endeks çalışmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TTGV, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversitelerin de aralarında bulunduğu 282 kurum katkı sundu.

 

Hedef Kaliteli ve Yenilikçi Eğitim

İstanbul Bilgi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Kübra Doğan Yenisey, girişimcilik ve yenilikçilik hedefleri yolunda sağlam adımlar atarak BİLGİ’yi daha ileriye taşımak istediklerini belirterek, “Eğitim, disiplinlerarası araştırma, teknoloji ve inovasyonun ayrılmaz bir bütün olduğu ilkesi çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikli Alanlar Araştırma Projeleri Destek Programımız ve BİLGİ Bilimsel Araştırma Projeleri Fonumuz ile geniş bir yelpazeye yayılan çeşitli alan ve disiplinler dâhilinde ülkemizde ve dünyada karşılaşılan sosyal, ekonomik ve teknolojik sorunların ortaya çözülmesine yönelik sonuç odaklı, izlenebilir hedefleri olan araştırma projelerinin ortaya konmasını hedefliyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde 2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında önemli bir derece elde ettik. Bu sonuç bizi daha iyisini yapmak konusunda cesaretlendiriyor” dedi.

 

Endekste “bilimsel teknolojik araştırma yetkinliği”, “fikri mülkiyet havuzu”, “işbirliği ve etkileşim” ile “ekonomik katkı ve ticarileşme” olmak üzere dört boyutta 22 göstergeye göre sıralama yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.