Kolon kesmenin cezası, cinayete teşebbüs olarak ele alınmalı.

YAŞAM 05.11.2020 - 07:00, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1731+ kez okundu.
 

Kolon kesmenin cezası, cinayete teşebbüs olarak ele alınmalı.

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen deprem bir kez daha göstermiştir ki; yıkılan binaların bir bölümünden restoran, market, dükkan vs gibi işletmeler sorumludur. Bu işletmeler; izin almaksızın binayı ayakta tutan ve güvenliğini sağlamakta olan kolonları tahrip etmektedir. Yer kazanmak veya diğer amaçlar uğruna yapılan bu değişiklikler insan hayatını tehlikeye atmakta, olası deprem anında binaları savunmasız bırakmaktadır. İzinsiz yapılan bu değişimlerin yasalarımızda cezaları bulunmasına karşın uygulama kısmında sorunlar bulunmaktadır. Herhangi bir kişi şikayet etmedikçe bu değişimlerin ortaya çıkması ve kontrol altına alınması çok zordur. Nasıl ISG uzmanı gibi kişiler işyerlerini denetliyor ise, bu işletmelerin de ilgili mühendislerce düzenli olarak denetlenmesi gerekmektedir.  Nasıl binanın içinde bulunan asansörler yetkili kurumca denetleniyor ise binanın kendisini taşıyan kolonlar da buna benzer denetimlerden geçirilmelidir.  Bu denetimlerin acilen başlatılması özellikle giriş katlarında bulunan işyerlerine öncelik verilmesi gerekmektedir. Binalar yıkılmadan önce kolon kesmenin cezası, cinayete teşebbüs olarak ele alınmalı. Ayrıca denetimcilerin bu ihbarı savcılıklara sunmaları zorunlu olmalıdır.

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen deprem bir kez daha göstermiştir ki; yıkılan binaların bir bölümünden restoran, market, dükkan vs gibi işletmeler sorumludur.

Bu işletmeler; izin almaksızın binayı ayakta tutan ve güvenliğini sağlamakta olan kolonları tahrip etmektedir. Yer kazanmak veya diğer amaçlar uğruna yapılan bu değişiklikler insan hayatını tehlikeye atmakta, olası deprem anında binaları savunmasız bırakmaktadır.

İzinsiz yapılan bu değişimlerin yasalarımızda cezaları bulunmasına karşın uygulama kısmında sorunlar bulunmaktadır. Herhangi bir kişi şikayet etmedikçe bu değişimlerin ortaya çıkması ve kontrol altına alınması çok zordur.

  • Nasıl ISG uzmanı gibi kişiler işyerlerini denetliyor ise, bu işletmelerin de ilgili mühendislerce düzenli olarak denetlenmesi gerekmektedir. 
  • Nasıl binanın içinde bulunan asansörler yetkili kurumca denetleniyor ise binanın kendisini taşıyan kolonlar da buna benzer denetimlerden geçirilmelidir. 
  • Bu denetimlerin acilen başlatılması özellikle giriş katlarında bulunan işyerlerine öncelik verilmesi gerekmektedir.
  • Binalar yıkılmadan önce kolon kesmenin cezası, cinayete teşebbüs olarak ele alınmalı. Ayrıca denetimcilerin bu ihbarı savcılıklara sunmaları zorunlu olmalıdır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.