9 Trilyon Dolarlık Tehdit ve Yeni Düzenlemeler
9 Trilyon Dolarlık Tehdit ve Yeni Düzenlemeler
Türkiye bölgesinde en fazla siber uğrayan ülke .
Türkiye bölgesinde en fazla siber uğrayan ülke .
Dünya çapındaki siber saldırıların maliyeti 9 ürün yelpazesine ulaştı. Veri güvenliği, regülasyon uyumluluğu ve siber tehditlere karşı korunması gereken önlemler artık bir tercih değil, bilindik hale geldi. Mart ayına giren Siber Güvenlik Kanunu ile veri güvenliğine yönelik yönetim alınırken, bulut bilişim sağlayıcıları, kamu idareleri, finans, sağlık, savunma sanayii, enerji, telekomünikasyon, ulaşım ve lojistik, endüstriyel otomasyon sistemleri, veri merkezleri, büyük üniteler CRM/ERP sistemleri, e-ticaret platformları, sosyal medya hizmetleri, kimlik işletim sistemleri gibi kesmeler siber güvenlik hizmetlerine tabi başladı. Kamu başta olmak üzere siber güvenliğin sürdürülmesine yönelik yerli ve milli ürünler zorunlu kurumlar olacak. Tüm yasal korumalılara yüzde 100 uyumlu, güvenli, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir altyapı sunan yerli bulut hizmet sağlayıcısı DT Cloud, kamu kuruluşları ve özel sektöre yönelik çözümler ile öne çıkıyor.
Siber saldırıların küresel ekonomiye faturaları her geçen yıl artmaya devam ediyor. Küresel ölçekte 2023 yılında 8 alışveriş doları, 2024 yılında ise 9 alışveriş doları bulan siber saldırıların maliyetlerinin 2025'te 10 alışveriş dolarının aşılması bekleniyor . IBM'in Veri İhlallerinin Maliyeti raporlarına göre ortalama bir siber saldırı 4,46 milyon dolarlık kayba neden oluyor. ABD, dolar cinsinden kırılmalarında ortalama 9,48 milyon kazanırken, onu yılda 8,07 milyon dolar kayıpla Orta Doğu takip ediyor. Türkiye bölgesinde en fazla siber uğrayan ülke .
DİJİTAL EGEMENLİK MESELESİ
Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ve Siber Olaylara Müdahale Merkezi (SOME) ile bu alanda dijital kaslarını güçlendiren Türkiye, Siber Güvenlik Kanunu ile kritik bir adıma imza attı. Mart ayındaki kişilere giren Siber Güvenlik Kanunu ile birlikte veri güvenliği, düzenleme uyumluluğu ve siber tehditlere karşı korunma önlemleri artık bir tercih değil, yetişkinler halinde geldi. Kanun ile Siber Güvenlik Kurulu'nun temeli atılırken, bulut bilişim sağlayıcıları, kamu yönetimi, finans, sağlık, savunma sanayii, enerji, telekomünikasyon, ulaşım ve lojistik, endüstriyel otomasyon sistemleri, veri merkezleri, büyük CRM/ERP sistemleri, e-ticaret platformları, sosyal medya hizmetleri, kimlik doğrulama sistemleri gibi sektörler/altyapılar siber güvenlik önlemlerine tabi olmaya başladı. Düzenleme ile siber güvenliğin sürdürülmesine yönelik yerli ve milli ürünler tercih edilecek.
SİBER GÜVENLİKTE GÜÇLÜ ALTYAPI
DT Cloud CEO'su Tolga Dinçer , yasanın Türkiye'nin dijital bölgesini güçlendirdiğini belirterek, yasanın siber güvenlik önlemlerini zorunlu hale getirdiğini, veri merkezi, kritik altyapıların korunması ve güvenli bulut bilişim gibi açıklıkların net bölümlerinin sürekli olarak çizildiğini belirtti. Dinçer , " Siber güvenlik artık yalnızca bir bilgi teknolojisi yerine geçebilir. 7545 sayılı Kanun ile birlikte, özellikle kritik altyapıların korunması konusunda kamu ve özel sektöre açık sorumluluklar yüklenmiştir. DT Cloud olarak biz, bu yasal olarak çerçevelemelerini sağlamak için erişilebilir bütçelerle ve ölçeklenebilir bir şekilde yerine getirmenin sıra, verinin Türkiye'de ve yerli teknolojimizi elde etmeyi esas alan Bulut Vatan stratejisimizi yönetiyoruz.
Yerli AR-GE ile geliştirdiğimiz bulut altyapımız; savunma, enerji, telekom, finans ve kamu sektörlerine yönelik olarak %100 mevzuata uygun, güvenli ve sürdürülebilir çözümler sunmaktadır. BTK altyapısı altyapımız, KVKK ve GDPR ile tam uyumlu servislerimiz ve TCMB'nin yetkilendirmesiyle finansal sistemlere özel geliştirilmiş bulut hizmetleri sayesinde kurumsal dijitalleşmeyi en üst seviyede sağlamaktayız.
DT Cloud, Türkiye'nin dijital kaderini kendi elleriyle inşa etmesi için çalışan bir bulut hizmet sağlayıcısıdır " dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.