'Üçüz dönüşüm' ile Hayat Boyu yeni meslekler

KÜLTÜR 26.03.2025 - 18:35, Güncelleme: 27.03.2025 - 07:01 1308+ kez okundu.
 

'Üçüz dönüşüm' ile Hayat Boyu yeni meslekler

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitimi Merkezleri, 3 bin 328 ücretsiz programla bireylerin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine imkan tanıyor. "Üçüz Dönüşüm" yaklaşımı kapsamında yeşil, dijital ve toplumsal dönüşüm alanlarında sunulan kurslarla, bireylere yeni meslek dallarında sertifikalı beceriler kazandırılıyor.

  ANKARA (İGFA) - Türkiye'de yaygın eğitimin temel taşı olarak tüm vatandaşlara hitap eden halk eğitimi merkezleri, hayat boyu öğrenme anlayışıyla mesleki, toplumsal ve kültürel alanlarda 3 bin 328 kurs programıyla ücretsiz eğitim fırsatları sunuyor. Son yıllarda ise halk eğitimi merkezleri, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda "Üçüz Dönüşüm" yaklaşımına katkı sunan projelere odaklanarak bireylerin değişen dünyaya ayak uydurmasını sağlıyor.   "YEŞİL, DİJİTAL VE TOPLUMSAL DÖNÜŞÜM" EĞİTİMLERİ Halk eğitimi merkezlerinde "yeşil dönüşüm" kapsamında, yenilenebilir enerji, sürdürülebilir tarım ve atık yönetimi gibi alanlarda eğitimler sunularak bireylerin çevresel farkındalığının artırılması hedefleniyor. Bunun yanı sıra dijital dönüşüm çerçevesinde dijital okuryazarlık, yapay zekâ, veri analitiği ve e-ticaret gibi alanlarda verilen eğitimler, bireylerin iş gücü piyasasına daha iyi uyum sağlamasına yardımcı oluyor. Toplumsal dönüşüm boyutunda ise kadınlar, gençler ve dezavantajlı gruplara yönelik mesleki eğitim programları sunularak bireylerin yeni toplumsal yapıya uyum sağlamaları destekleniyor. Bu sayede sosyal uyum ve istihdama erişimleri artırılıyor.   Halk eğitimi merkezlerinin AR-GE kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan projelerle özellikle gençler, kadınlar ve dezavantajlı bireyler, dijital ve mesleki gelişim fırsatlarıyla iş gücüne kazandırılıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini destekleyen bu projeler, bireylerin yenilikçi sektörlere entegrasyonunu kolaylaştırmayı amaçlıyor. Çalışma verileri, mesleki eğitim ve sertifikaların yenilenebilir enerji sektöründe bireylerin istihdam edilebilirliğini artırdığını, iş olanaklarına erişimlerini kolaylaştırdığını ve kendi iş yerlerini kurmalarına imkân sağladığını ortaya koyuyor.  
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitimi Merkezleri, 3 bin 328 ücretsiz programla bireylerin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine imkan tanıyor. "Üçüz Dönüşüm" yaklaşımı kapsamında yeşil, dijital ve toplumsal dönüşüm alanlarında sunulan kurslarla, bireylere yeni meslek dallarında sertifikalı beceriler kazandırılıyor.

 

ANKARA (İGFA) - Türkiye'de yaygın eğitimin temel taşı olarak tüm vatandaşlara hitap eden halk eğitimi merkezleri, hayat boyu öğrenme anlayışıyla mesleki, toplumsal ve kültürel alanlarda 3 bin 328 kurs programıyla ücretsiz eğitim fırsatları sunuyor. Son yıllarda ise halk eğitimi merkezleri, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda "Üçüz Dönüşüm" yaklaşımına katkı sunan projelere odaklanarak bireylerin değişen dünyaya ayak uydurmasını sağlıyor.  

"YEŞİL, DİJİTAL VE TOPLUMSAL DÖNÜŞÜM" EĞİTİMLERİ

Halk eğitimi merkezlerinde "yeşil dönüşüm" kapsamında, yenilenebilir enerji, sürdürülebilir tarım ve atık yönetimi gibi alanlarda eğitimler sunularak bireylerin çevresel farkındalığının artırılması hedefleniyor. Bunun yanı sıra dijital dönüşüm çerçevesinde dijital okuryazarlık, yapay zekâ, veri analitiği ve e-ticaret gibi alanlarda verilen eğitimler, bireylerin iş gücü piyasasına daha iyi uyum sağlamasına yardımcı oluyor.

Toplumsal dönüşüm boyutunda ise kadınlar, gençler ve dezavantajlı gruplara yönelik mesleki eğitim programları sunularak bireylerin yeni toplumsal yapıya uyum sağlamaları destekleniyor. Bu sayede sosyal uyum ve istihdama erişimleri artırılıyor.  

Halk eğitimi merkezlerinin AR-GE kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan projelerle özellikle gençler, kadınlar ve dezavantajlı bireyler, dijital ve mesleki gelişim fırsatlarıyla iş gücüne kazandırılıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini destekleyen bu projeler, bireylerin yenilikçi sektörlere entegrasyonunu kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Çalışma verileri, mesleki eğitim ve sertifikaların yenilenebilir enerji sektöründe bireylerin istihdam edilebilirliğini artırdığını, iş olanaklarına erişimlerini kolaylaştırdığını ve kendi iş yerlerini kurmalarına imkân sağladığını ortaya koyuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.