ULUSLARARASI SANATÇILAR DEPREMİ ÇİZGİLERLE ANLATTI

SANAT 08.02.2024 - 06:54, Güncelleme: 08.02.2024 - 06:54 1361+ kez okundu.
 

ULUSLARARASI SANATÇILAR DEPREMİ ÇİZGİLERLE ANLATTI

Esenler Belediyesi, “asrın felaketi” olarak bilinen ve 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde “Uluslararası Çizgilerle Deprem” adlı karikatür sergisine ev sahipliği yaptı. Aynı gün Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) öğrencileri tarafından sahnelenen deprem temalı “Sessizlik” adlı tiyatro oyununun da gösterimi gerçekleşti.

  Esenler Belediyesi, Dünya Karikatüristler Birliği ortaklığıyla 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde uluslararası sanatçıların eserlerinden oluşan “Uluslararası Çizgilerle Deprem” adlı karikatür sergisine ev sahipliği yaptı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşan sergide İtalya’dan Norveç’e, İran’dan Çin’e kadar 27 ülkeden karikatür sanatçıları, 45 eserini meraklılarıyla buluşturdu. 9 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek serginin açılış törenine, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Dünya Karikatüristler Birliği Başkanı Ahmet Altay ve çok sayıda sanatsever katıldı. Aynı gün Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) öğrencileri tarafından sahnelenen deprem konulu “Sessizlik” adlı tiyatro oyununun da gösterimi yapıldı. 4 farklı hikâyenin sahneye taşındığı oyunun sonunda ESEV tarafından yazıp bestelenen “İnsanlık Enkaz Altında” adlı şarkı seslendirildi. RENKLERİMİZ FARKLI OLSA DA GÖZYAŞLARIMIZ AYNI ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, depremin hepimizin canını yaktığını kaydederek “Depremin üzerinden bir yıl geçti. Üzüntüsünün dokunmadığı ev, dokunmadığı aile kalmadı. Hepimizin canı yandı ama hepimiz insanız. Acılarımız hep içimizde kalsa da insanlara iyi gelmeye çalışarak devam ediyoruz. Sanatın işlevlerinden bir tanesi de budur. Siyasetçiler başka, edebiyatçılar başka, sporcular başka konuşur. Sanatçılar hayatın devam ettiğini gösterirken, insanların yüzünü güldürerek birbirimize iyi gelmeyi öğretir. Bu sergide de dünyanın farklı yerlerinden insanlar bizim yaşadığımız depremle ilgili resimler gönderdiler. İsimler, renkler farklı olabilir ama gözyaşımız aynı. Sanatçılarımız bize bunu gösterdiler. Hepsini yürekten kutluyorum” dedi.
Esenler Belediyesi, “asrın felaketi” olarak bilinen ve 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde “Uluslararası Çizgilerle Deprem” adlı karikatür sergisine ev sahipliği yaptı. Aynı gün Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) öğrencileri tarafından sahnelenen deprem temalı “Sessizlik” adlı tiyatro oyununun da gösterimi gerçekleşti.

 

Esenler Belediyesi, Dünya Karikatüristler Birliği ortaklığıyla 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde uluslararası sanatçıların eserlerinden oluşan “Uluslararası Çizgilerle Deprem” adlı karikatür sergisine ev sahipliği yaptı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşan sergide İtalya’dan Norveç’e, İran’dan Çin’e kadar 27 ülkeden karikatür sanatçıları, 45 eserini meraklılarıyla buluşturdu. 9 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek serginin açılış törenine, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Dünya Karikatüristler Birliği Başkanı Ahmet Altay ve çok sayıda sanatsever katıldı. Aynı gün Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) öğrencileri tarafından sahnelenen deprem konulu “Sessizlik” adlı tiyatro oyununun da gösterimi yapıldı. 4 farklı hikâyenin sahneye taşındığı oyunun sonunda ESEV tarafından yazıp bestelenen “İnsanlık Enkaz Altında” adlı şarkı seslendirildi.

RENKLERİMİZ FARKLI OLSA DA GÖZYAŞLARIMIZ AYNI

ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, depremin hepimizin canını yaktığını kaydederek “Depremin üzerinden bir yıl geçti. Üzüntüsünün dokunmadığı ev, dokunmadığı aile kalmadı. Hepimizin canı yandı ama hepimiz insanız. Acılarımız hep içimizde kalsa da insanlara iyi gelmeye çalışarak devam ediyoruz. Sanatın işlevlerinden bir tanesi de budur. Siyasetçiler başka, edebiyatçılar başka, sporcular başka konuşur. Sanatçılar hayatın devam ettiğini gösterirken, insanların yüzünü güldürerek birbirimize iyi gelmeyi öğretir. Bu sergide de dünyanın farklı yerlerinden insanlar bizim yaşadığımız depremle ilgili resimler gönderdiler. İsimler, renkler farklı olabilir ama gözyaşımız aynı. Sanatçılarımız bize bunu gösterdiler. Hepsini yürekten kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.