Töre Kurbanı Oldu!

ASAYİŞ 02.02.2024 - 14:57, Güncelleme: 02.02.2024 - 14:57 960+ kez okundu.
 

Töre Kurbanı Oldu!

3 yıl önce evlerinin önünde tabancayla başından vurulmuş halde bulunan ve intihar ettiği iner sürülen 13 yaşındaki K.B.'nin töre cinayetine kruban gittiği ortaya çıktı. Aile tarafından alınan karar doğrultusunda kız çocuğunun 'namus meselesi' bahanesiyle öldürüldüğü öğrenildi.

21 Aralık'ta Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünde yaşanan olayda, B.K.'nın evdeki ruhsat silah ile kendini başından vurduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine adrese jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde B.K.'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Kız çocuğu otopsi işlemlerinin ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Olayla ilgili ifadelerine başvurulan aile üyeleri B.K.'nın intihar ettiğini ileri sürdü.  Olayın soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı üzerine Kars İl Jandarma Komutanlığı'nca JASAT ekiplerinin de dahil olduğu özel ekip oluşturuldu. Dosya kapsamında deliller tekrar incelenerek, elde edilen bilgiler yeniden değerlendirilerek, B.K.’nin babası M.K. (65), annesi F.K. (59), kardeşleri İ.K. (36), M.K. (18) ve B.K. (16) gözaltına alındı. Aile üyeleri ilk sorgularında B.K.'nın intihar ettiğini iddia etti. Daha sonra verilen ifadelerde ise B.K.’nin ailenin aldığı kararla ‘namus meselesi’ bahanesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden baba M.K. ve ağabeyi İ.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne F.K. ve ağabeyi M.K. ile B.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
3 yıl önce evlerinin önünde tabancayla başından vurulmuş halde bulunan ve intihar ettiği iner sürülen 13 yaşındaki K.B.'nin töre cinayetine kruban gittiği ortaya çıktı. Aile tarafından alınan karar doğrultusunda kız çocuğunun 'namus meselesi' bahanesiyle öldürüldüğü öğrenildi.

21 Aralık'ta Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünde yaşanan olayda, B.K.'nın evdeki ruhsat silah ile kendini başından vurduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine adrese jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde B.K.'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Kız çocuğu otopsi işlemlerinin ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Olayla ilgili ifadelerine başvurulan aile üyeleri B.K.'nın intihar ettiğini ileri sürdü. 

Olayın soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı üzerine Kars İl Jandarma Komutanlığı'nca JASAT ekiplerinin de dahil olduğu özel ekip oluşturuldu. Dosya kapsamında deliller tekrar incelenerek, elde edilen bilgiler yeniden değerlendirilerek, B.K.’nin babası M.K. (65), annesi F.K. (59), kardeşleri İ.K. (36), M.K. (18) ve B.K. (16) gözaltına alındı. Aile üyeleri ilk sorgularında B.K.'nın intihar ettiğini iddia etti. Daha sonra verilen ifadelerde ise B.K.’nin ailenin aldığı kararla ‘namus meselesi’ bahanesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden baba M.K. ve ağabeyi İ.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne F.K. ve ağabeyi M.K. ile B.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.