Askeri anlaşmadan çekilen Güney Kore’ye, Kuzey Kore'den misilleme

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 23.11.2023 - 20:58, Güncelleme: 23.11.2023 - 21:47 682+ kez okundu.
 

Askeri anlaşmadan çekilen Güney Kore’ye, Kuzey Kore'den misilleme

Kuzey Kore, Güney Kore’nin kısmen askıya aldığı askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaşmadan çekildiğini açıkladı.

Güney Kore’nin 2018 yılında Kuzey Kore ile imzalanan askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaşmayı kısmen askıya almasına Kuzey Kore'den misilleme geldi. Konuya dair Kuzey Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Seul’un Pyonyang’ın casus uydusu fırlatmasını ülkeler arasındaki askeri anlaşmanın ihlali olarak nitelendirdiği ve anlaşmanın bazı maddelerini askıya aldığı hatırlatılarak, iki ülke arasındaki askeri anlaşmanın Güney Kore’nin “kasıtlı ve provokatif” hamleleri nedeniyle uzun zamandır geçersiz hale geldiği belirtilerek, Seul’un anlaşmanın bazı maddelerini askıya alma kararının Kuzey Kore'ye yönelik düşmanlığın göstergesi olduğu ifade edildi. Kuzey Kore ordusunun bundan sonra askeri anlaşmaya bağlı kalmayacağı kaydedilen açıklamada, “Anlaşma uyarınca askıya alınan tüm askeri önlemleri derhal yeniden uygulamaya koyacağız” denildi. Kuzey Kore'nin sınır hattına daha güçlü silahlı unsurlar ve yeni tip askeri teçhizatlar konuşlandıracağı belirtilen açıklamada, “Kuzey Kore ile Güney Kore arasında telafisi mümkün olmayan bir çatışma çıkması durumunda bundan Güney Kore sorumlu olacaktır” ifadeleri kullanıldı. Güney Kore, Kuzey Kore'nin yörüngeye casus uydu fırlatmasına tepki olarak iki ülke arasında 19 Eylül 2018’de imzalanan askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaşmayı kısmen askıya alma kararı almıştı. (İLKHA)
Kuzey Kore, Güney Kore’nin kısmen askıya aldığı askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaşmadan çekildiğini açıkladı.

Güney Kore’nin 2018 yılında Kuzey Kore ile imzalanan askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaşmayı kısmen askıya almasına Kuzey Kore'den misilleme geldi.

Konuya dair Kuzey Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Seul’un Pyonyang’ın casus uydusu fırlatmasını ülkeler arasındaki askeri anlaşmanın ihlali olarak nitelendirdiği ve anlaşmanın bazı maddelerini askıya aldığı hatırlatılarak, iki ülke arasındaki askeri anlaşmanın Güney Kore’nin “kasıtlı ve provokatif” hamleleri nedeniyle uzun zamandır geçersiz hale geldiği belirtilerek, Seul’un anlaşmanın bazı maddelerini askıya alma kararının Kuzey Kore'ye yönelik düşmanlığın göstergesi olduğu ifade edildi.

Kuzey Kore ordusunun bundan sonra askeri anlaşmaya bağlı kalmayacağı kaydedilen açıklamada, “Anlaşma uyarınca askıya alınan tüm askeri önlemleri derhal yeniden uygulamaya koyacağız” denildi.

Kuzey Kore'nin sınır hattına daha güçlü silahlı unsurlar ve yeni tip askeri teçhizatlar konuşlandıracağı belirtilen açıklamada, “Kuzey Kore ile Güney Kore arasında telafisi mümkün olmayan bir çatışma çıkması durumunda bundan Güney Kore sorumlu olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yörüngeye casus uydu fırlatmasına tepki olarak iki ülke arasında 19 Eylül 2018’de imzalanan askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaşmayı kısmen askıya alma kararı almıştı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.