Uzm. Dr. Menteş, “Toplumsal şiddet bitsin artık”

SAĞLIK 03.10.2023 - 07:18, Güncelleme: 03.10.2023 - 07:18 1079+ kez okundu.
 

Uzm. Dr. Menteş, “Toplumsal şiddet bitsin artık”

Sağlık kurumlarına silahla girilmemesini de içeren yasal düzenlemeler de görmezden gelindi. Hastanelerimiz silahla, bıçakla gezilen yerler olmaya devam etmektedir.”

Beş yıl önce sağlıkta şiddet nedeniyle kaybedilen Dr. Fikret Hacıosmanı anmak için Adana Şehir Hastanesi Başhekimlik binası önünde bir araya gelen hekim ve sağlık çalışanları “Toplumsal şiddet bitsin artık” diyerek basın açıklaması yaptı.   TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’inde hazır bulunduğu açıklamada hastanelerin silahla, bıçakla gezilen yerler olmaya devam ettiğini ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada “Ülkemizde 2003 yılında uygulanmaya başlayan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile zirveye ulaşan piyasacı; halk sağlığını ve hekimleri/sağlık emekçilerini yok sayan, değersizleştiren sağlık politikaları şiddeti daha da artırdı. Son 20 yılda çok hekim öldürüldü” dedi.   20 YILDA ÇOK KAYIP VERDİK Sağlıkta şiddet son bulana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Beş sene önce, 2 Ekim 2018’de Dr. Fikret Hacıosman’ı, görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucunda yitirdik. Kendisini ve sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak; 2003’ten beri ülkemizde Sağlıkta Dönüşüm Programı ile zirveye ulaşan piyasacı; halk sağlığını ve hekimleri/sağlık emekçilerini yok sayan, değersizleştiren sağlık politikaları şiddeti daha da artırmaktadır. Sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiklerimizin 1988’de  kaybettiğimiz Dr. Edip Uğurcan Kürklü dışındaki tüm meslektaşlarımızı  son 20 sene içerisinde kaybettik.”   ÇOK ÇAĞRI YAPTIK “Dr. Fikret Hacıosman’ın ölümünün ardından sağlıkta şiddete karşı etkili önlemler için yüzlerce defa çağrı yaptık. Sağlıkta şiddet için çıkarılan yasanın yetersiz olduğunu, sorunun yalnız yasayla da çözülemeyeceğini, toplumsal şiddeti körükleyen düşmanlaştırıcı politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirttik.  Geldiğimiz noktada, ne gerçekten caydırıcı önlemler alındı ne de  çalışma alanlarımızda ve koşullarımızda sağlıkta şiddete karşı düzenlemeler yapıldı. Geçtiğimiz sene, Dr. Ekrem Karakaya’nın ölümünden birkaç ay önce önerdiğimiz, sağlık kurumlarına silahla girilmemesini de içeren yasal düzenlemeler de görmezden gelindi. Hastanelerimiz silahla, bıçakla gezilen yerler olmaya devam etmektedir.”
Sağlık kurumlarına silahla girilmemesini de içeren yasal düzenlemeler de görmezden gelindi. Hastanelerimiz silahla, bıçakla gezilen yerler olmaya devam etmektedir.”

Beş yıl önce sağlıkta şiddet nedeniyle kaybedilen Dr. Fikret Hacıosmanı anmak için Adana Şehir Hastanesi Başhekimlik binası önünde bir araya gelen hekim ve sağlık çalışanları “Toplumsal şiddet bitsin artık” diyerek basın açıklaması yaptı.

 

TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’inde hazır bulunduğu açıklamada hastanelerin silahla, bıçakla gezilen yerler olmaya devam ettiğini ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada “Ülkemizde 2003 yılında uygulanmaya başlayan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile zirveye ulaşan piyasacı; halk sağlığını ve hekimleri/sağlık emekçilerini yok sayan, değersizleştiren sağlık politikaları şiddeti daha da artırdı. Son 20 yılda çok hekim öldürüldü” dedi.

 

20 YILDA ÇOK KAYIP VERDİK

Sağlıkta şiddet son bulana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Beş sene önce, 2 Ekim 2018’de Dr. Fikret Hacıosman’ı, görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucunda yitirdik. Kendisini ve sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak; 2003’ten beri ülkemizde Sağlıkta Dönüşüm Programı ile zirveye ulaşan piyasacı; halk sağlığını ve hekimleri/sağlık emekçilerini yok sayan, değersizleştiren sağlık politikaları şiddeti daha da artırmaktadır. Sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiklerimizin 1988’de  kaybettiğimiz Dr. Edip Uğurcan Kürklü dışındaki tüm meslektaşlarımızı  son 20 sene içerisinde kaybettik.”

 

ÇOK ÇAĞRI YAPTIK

“Dr. Fikret Hacıosman’ın ölümünün ardından sağlıkta şiddete karşı etkili önlemler için yüzlerce defa çağrı yaptık. Sağlıkta şiddet için çıkarılan yasanın yetersiz olduğunu, sorunun yalnız yasayla da çözülemeyeceğini, toplumsal şiddeti körükleyen düşmanlaştırıcı politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirttik.  Geldiğimiz noktada, ne gerçekten caydırıcı önlemler alındı ne de  çalışma alanlarımızda ve koşullarımızda sağlıkta şiddete karşı düzenlemeler yapıldı. Geçtiğimiz sene, Dr. Ekrem Karakaya’nın ölümünden birkaç ay önce önerdiğimiz, sağlık kurumlarına silahla girilmemesini de içeren yasal düzenlemeler de görmezden gelindi. Hastanelerimiz silahla, bıçakla gezilen yerler olmaya devam etmektedir.”

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.