Hocası olduğu üniversitede yeniden öğrenci oldu

EĞİTİM 23.09.2023 - 07:10, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2223+ kez okundu.
 

Hocası olduğu üniversitede yeniden öğrenci oldu

  Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Maral Yeşilyurt, üniversitede hoca iken yeniden öğrenci olma sürecini anlattı. Pandemi döneminde sınavsız ikinci üniversiteye kaydolduğunu belirten Yeşilyurt, “Anadolu Üniversitesi AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümüne kaydolmuştum. İyi ki kaydolmuşum. O bölümden DGS ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne geçtim.” dedi. “Bu alanda öğrenci olmak bana klinik anlamda işin mutfağına inme şansı tanıyacak” Dil ve Konuşma Terapisi alanında çalışmalar yürütürken neden Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü seçtiğini de anlatan Maral Yeşilyurt, şunları dile getirdi: “Aslında amacım kendi alanımda daha derine, işin temeline inmek. Dil ve konuşma terapisi alanında özellikle ses bozuklukları ve ses terapisi alanında çalışıyorum. Bu süreçte yaptığımız terapilerde davranışsal ve patolojik değişimleri gözlemleyebiliyorduk. Ama artık dünyada farklı bilimler, değişimlerin daha temel düzeyde olduğunu bana gösterdi. İlgi alanım olan ses oluşumunun, ses hastalıklarının temelini, yapısal ve genetik özelliklerini ilk başta okumalar ile destekledim ama genetik, yapısal ve moleküler düzeyde değişimin okumalarla bir yere kadar desteklenebileceğini gördüm. Ben de bu doğrultuda bu işin laboratuvarına inmeye karar verdim. Yeni bir disiplin okumaya karar verdim. Hocalığın yanında tekrar bir lisans eğitimi almak, bu alanda Üsküdar Üniversitesinin öğrencisi olmak bana klinik anlamda işin mutfağına, yani laboratuvarına inme şansı tanıyacak.” Sesi ve genetiği birleştirecek…  Dr. Maral Yeşilyurt, yeni bir lisans programı ile amacının kendi alanının temelini incelemek olduğunu dile getirerek, “Bu bölümü bitirdikten sonra ses ve genetik her zaman kariyerimin bir parçası olacak. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nü bitirdikten sonra amacım kesinlikle sadece o alana kaymak değil ama bu iki bilimin birleştiği başka disiplinler de var, mesela adli bilimler gibi. Artık kriminal ses, kriminal DNA analizleri yapılıyor. İki alanı birleştirince aslında çok farklı seçenekler karşımıza çıkıyor.” diye konuştu. Gençlere, ‘yeni şeyler öğrenmekten çekinmeyin’ önerisi Dr. Maral Yeşilyurt, “Öğrencilerime, gençlere seslenmek istiyorum. Yeni şeyler öğrenmekten çekinmeyin. Hayat fırsatlarla dolu, fırsatlar karşımıza geldiğinde önemli olan onları donanımlı bir şekilde karşılamak.” önerisinde bulundu.

 

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Maral Yeşilyurt, üniversitede hoca iken yeniden öğrenci olma sürecini anlattı.

Pandemi döneminde sınavsız ikinci üniversiteye kaydolduğunu belirten Yeşilyurt, “Anadolu Üniversitesi AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümüne kaydolmuştum. İyi ki kaydolmuşum. O bölümden DGS ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne geçtim.” dedi.

“Bu alanda öğrenci olmak bana klinik anlamda işin mutfağına inme şansı tanıyacak”

Dil ve Konuşma Terapisi alanında çalışmalar yürütürken neden Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü seçtiğini de anlatan Maral Yeşilyurt, şunları dile getirdi:

“Aslında amacım kendi alanımda daha derine, işin temeline inmek. Dil ve konuşma terapisi alanında özellikle ses bozuklukları ve ses terapisi alanında çalışıyorum. Bu süreçte yaptığımız terapilerde davranışsal ve patolojik değişimleri gözlemleyebiliyorduk. Ama artık dünyada farklı bilimler, değişimlerin daha temel düzeyde olduğunu bana gösterdi. İlgi alanım olan ses oluşumunun, ses hastalıklarının temelini, yapısal ve genetik özelliklerini ilk başta okumalar ile destekledim ama genetik, yapısal ve moleküler düzeyde değişimin okumalarla bir yere kadar desteklenebileceğini gördüm. Ben de bu doğrultuda bu işin laboratuvarına inmeye karar verdim. Yeni bir disiplin okumaya karar verdim. Hocalığın yanında tekrar bir lisans eğitimi almak, bu alanda Üsküdar Üniversitesinin öğrencisi olmak bana klinik anlamda işin mutfağına, yani laboratuvarına inme şansı tanıyacak.”

Sesi ve genetiği birleştirecek… 

Dr. Maral Yeşilyurt, yeni bir lisans programı ile amacının kendi alanının temelini incelemek olduğunu dile getirerek, “Bu bölümü bitirdikten sonra ses ve genetik her zaman kariyerimin bir parçası olacak. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nü bitirdikten sonra amacım kesinlikle sadece o alana kaymak değil ama bu iki bilimin birleştiği başka disiplinler de var, mesela adli bilimler gibi. Artık kriminal ses, kriminal DNA analizleri yapılıyor. İki alanı birleştirince aslında çok farklı seçenekler karşımıza çıkıyor.” diye konuştu.

Gençlere, ‘yeni şeyler öğrenmekten çekinmeyin’ önerisi

Dr. Maral Yeşilyurt, “Öğrencilerime, gençlere seslenmek istiyorum. Yeni şeyler öğrenmekten çekinmeyin. Hayat fırsatlarla dolu, fırsatlar karşımıza geldiğinde önemli olan onları donanımlı bir şekilde karşılamak.” önerisinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.