Esnaf: “Döner yiyen ayran içemez oldu”
Esnaf: “Döner yiyen ayran içemez oldu”
Gürer:” Yıllardır esnaf gezerim, böyle dertli bir dönem hiç görmedim”
Gürer:” Yıllardır esnaf gezerim, böyle dertli bir dönem hiç görmedim”
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ve ilçelerinde esnaf ziyaret edip pazaryerlerini gezdi. İzlenimlerini aktaran Gürer, “Yıllardır esnaf ziyaret edip hal hatır sorarım; çok dertli insanlarla karşılaştım ama esnafın ve vatandaşın halini bu yıl ki kadar kötü görmedim” dedi.
MALİYETLER ÇOK ARTTI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnaf ziyaretleri kapsamında, Ulukışla ilçesinde dönerci dükkanını işleten Can Masak’ın sorunlarını dinledi. Gürer’e dert yanan Can Masak, “Ekmek 6 lira, patates 15 lira, tavuk 70 lira oldu. 1500- 2 bin lira elektrik faturası ödüyorum. Bu şartlarda döneri kaç liraya satıp, kaç lira kar edeceğim? Sıkıntı büyük.” dedi.
DÖNER YİYEN AYRAN İÇEMİYOR
Müşteri sayısının her geçen gün azaldığını anlatan Can Masak, “İnsanlar eskisi gibi döner yiyemiyor. Döner yiyebilen de ayran içemiyor. Bu duruma geldik” ifadelerini kullandı.
DÜKKANI SATIP BİR YERE İŞÇİ OLARAK GİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM
Dükkanı satılığa çıkardığını belirten dönerci dükkanı işletmecisi Can Masak, “Burada çalışan bir kişinin sigorta primi 5 bin lira oldu. Şartlar çok ağırlaştı. Burayı satıp bir yerde işçi olarak çalışmayı düşünüyorum. Suriyeli, Afganlı mülteciler gibi yurtdışına kaçak da olsa gidip çalışacağım. 2 bin 500 -3 bin dolar maaş alsam buranın parasıyla 100 bin lira eder. Burada durmaktan iyi” diyerek, yaşadıkları sorunları sıraladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.