İlk kez bir Türk hekim seçildi!

BİLİM 25.05.2023 - 07:08, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2360+ kez okundu.
 

İlk kez bir Türk hekim seçildi!

TÜRK ÜROLOJİ CERRAHI, AMERİKAN ÜROLOJİ DERNEĞİ’NİN ONURSAL ÜYESİ SEÇİLDİ!

  Dünyanın önde gelen robotik cerrahi ve üroloji uzmanlarından Acıbadem Maslak Hastanesi Minimal Invaziv ve Robotik Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Amerikan Üroloji Derneği’nin (American Urological Association) 2023 yılı Onursal Üyeliğine seçildi. Ülkemizde ilk kez bir Üroloji Cerrahı, dünyanın alanında en büyük derneğinin Onursal Üyesi oldu…    Üstün başarı sağlayan bilim insanları seçiliyor! Bu yıl 118. kongresini gerçekleştiren Amerikan Üroloji Derneği’nin Onursal Üyeliği, tıbbın Üroloji ile ilgili alanında üstün başarı sağlayan bilim insanlarına, Dernek yetkililerine ve seçkin ürologlara veriliyor. Acıbadem Maslak Hastanesi Minimal Invaziv ve Robotik Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, minimal invaziv ürolojik cerrahi ve endoüroloji alanlarında yaptığı yenilikler ve geliştirici çalışmalardan dolayı Amerikan Üroloji Derneği’nin (American Urological Association) 2023 yılı Onursal Üyeliğine seçilmeye hak kazandı.    En büyük onur! Böylece ülkemizde ilk kez bir Üroloji Cerrahı, dünyanın alanında en büyük derneğinin Onursal Üyesi oldu. Bu yıl 6 yeni Onursal Üyeden biri olan Prof. Dr. Ali Rıza Kural’a sertifikası, Amerikan Üroloji Derneği’nin Chicago’da gerçekleştirilen 118. Kongresinde Dernek Başkanı Prof. Dr. Raju Thomas tarafından takdim edildi. Bu anlamlı ödülü almaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Prof. Dr. Ali Rıza Kural “Bu onuru ülkeme, beni yetiştiren hocalarıma, birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarıma ve her zaman desteğini gördüğüm aileme borçluyum. Mesleğe başladığım gün sadece iyi bir hekim olmayı ve hastalarıma en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçlamıştım. Geri dönüp baktığımda çok çalıştığımı, daima yeniliklerin peşinde koştuğumu ve öğrendiklerimi diğer meslektaşlarımla paylaştığımı görebiliyorum. Bu çabaların sonucunda ülkemizde Endoüroloji’nin ne kadar ileriye gittiğini görmek ve bunun bir parçası olmak benim için büyük bir mutluluk” diye konuştu.  İlklere imza attı! 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Türkiye’de 2005 yılında ilk robotik ürolojik cerrahi programını başlatarak, bugüne dek 3000’den fazla robotik işlemi başarıyla tamamladı. Son yıllarda dünyada hızla gelişen Ürolojik Laparoskopinin özellikle böbrek kanseri ve prostat kanseri tedavisinde ülkemizdeki ilk uygulamalarına imza atarken, Da Vinci robotuyla ülkemizde ilk prostat kanseri ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdi.
TÜRK ÜROLOJİ CERRAHI, AMERİKAN ÜROLOJİ DERNEĞİ’NİN ONURSAL ÜYESİ SEÇİLDİ!

 

Dünyanın önde gelen robotik cerrahi ve üroloji uzmanlarından Acıbadem Maslak Hastanesi Minimal Invaziv ve Robotik Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Amerikan Üroloji Derneği’nin (American Urological Association) 2023 yılı Onursal Üyeliğine seçildi. Ülkemizde ilk kez bir Üroloji Cerrahı, dünyanın alanında en büyük derneğinin Onursal Üyesi oldu… 

 

Üstün başarı sağlayan bilim insanları seçiliyor!

Bu yıl 118. kongresini gerçekleştiren Amerikan Üroloji Derneği’nin Onursal Üyeliği, tıbbın Üroloji ile ilgili alanında üstün başarı sağlayan bilim insanlarına, Dernek yetkililerine ve seçkin ürologlara veriliyor. Acıbadem Maslak Hastanesi Minimal Invaziv ve Robotik Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, minimal invaziv ürolojik cerrahi ve endoüroloji alanlarında yaptığı yenilikler ve geliştirici çalışmalardan dolayı Amerikan Üroloji Derneği’nin (American Urological Association) 2023 yılı Onursal Üyeliğine seçilmeye hak kazandı. 

 

En büyük onur!

Böylece ülkemizde ilk kez bir Üroloji Cerrahı, dünyanın alanında en büyük derneğinin Onursal Üyesi oldu. Bu yıl 6 yeni Onursal Üyeden biri olan Prof. Dr. Ali Rıza Kural’a sertifikası, Amerikan Üroloji Derneği’nin Chicago’da gerçekleştirilen 118. Kongresinde Dernek Başkanı Prof. Dr. Raju Thomas tarafından takdim edildi. Bu anlamlı ödülü almaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Prof. Dr. Ali Rıza Kural “Bu onuru ülkeme, beni yetiştiren hocalarıma, birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarıma ve her zaman desteğini gördüğüm aileme borçluyum. Mesleğe başladığım gün sadece iyi bir hekim olmayı ve hastalarıma en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçlamıştım. Geri dönüp baktığımda çok çalıştığımı, daima yeniliklerin peşinde koştuğumu ve öğrendiklerimi diğer meslektaşlarımla paylaştığımı görebiliyorum. Bu çabaların sonucunda ülkemizde Endoüroloji’nin ne kadar ileriye gittiğini görmek ve bunun bir parçası olmak benim için büyük bir mutluluk” diye konuştu. 

İlklere imza attı!

1974 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Türkiye’de 2005 yılında ilk robotik ürolojik cerrahi programını başlatarak, bugüne dek 3000’den fazla robotik işlemi başarıyla tamamladı. Son yıllarda dünyada hızla gelişen Ürolojik Laparoskopinin özellikle böbrek kanseri ve prostat kanseri tedavisinde ülkemizdeki ilk uygulamalarına imza atarken, Da Vinci robotuyla ülkemizde ilk prostat kanseri ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.