TKP üyeleri Osmaniye'deki dayanışma merkezinde gözaltına alındı

GÜNDEM 16.02.2023 - 10:57, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1467+ kez okundu.
 

TKP üyeleri Osmaniye'deki dayanışma merkezinde gözaltına alındı

Türkiye Komünist Partisi'nin Osmaniye'deki dayanışma merkezinde dün akşam polis TKP üyelerini gözaltına aldı.

  Türkiye Komünist Partisi'nin Osmaniye'deki dayanışma merkezinde dün akşam polis TKP üyelerini gözaltına aldı. Yetmişe yakın polisin TKP'lilerin konakladığı yere gelerek orada bulunan 10 TKP üyesini göz altına almasıyla ilgili Parti'den açıklama geldi. Açıklama şöyle: Dün akşam geç saatlerde Osmaniye’de dayanışma noktalarından birine çok sayıda polis tarafından “AFAD malzemelerinin çalındığı” iddiasıyla girilip zor kullanılarak ve iletişim hakları kısıtlanarak 10 arkadaşımız gözaltına alındı. Gece boyunca yaşadığımız hukuksuzluk günlerdir yaşadığımız acının yanında hafif kalır. Hukukçularımız, yöneticilerimiz bölgede ve kamuoyunu düzenli bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bazen sözcükler yetmiyor yaşadıklarımızı anlatmaya. Ama şunu bilin öfkemiz büyüyor, kimsenin kendinde hissetmediği o büyük sorumluluğu bugün TKP’nin her üyesi, gönüllüsü, dostu kalbinde, aklında hissediyor. Ne bu tür kirli oyunlar ne de bizim paramızla ortalığa saçmaktan utanmadığınız zenginlikler düzeninizi koruyacak. Bu günlerin hesabını mutlaka soracağız, hakettiğimiz bir yaşamı kurmak için! Gözaltına alınan 10 arkadaşımız derhal serbest bırakılsın! Polislerden TKP'lilere: Devleti aciz gösteriyorsunuz Konuyla ilgili TKP avukatı Okan Alay da bir açıklama yaptı ve polislerin yardımın sadece AFAD tarafından yapılabileceğini söylediğini aktardı. Parti üyelerinin böyle bir yasal zorunluluk olmadığını, dayanışma faaliyeti yürüttüklerini söylemesine rağmen, polislerin hakaretlerde bulunduğu, "devleti aciz gösterdiklerini" söylediği öğrenildi. Telefon ile parti merkezine durumu bildiren parti üyelerinin telefonlarının zorla alındığı, iki parti üyesinin ise ters kelepçe yapılarak gözaltına alındığı belirtildi.
Türkiye Komünist Partisi'nin Osmaniye'deki dayanışma merkezinde dün akşam polis TKP üyelerini gözaltına aldı.
 

Türkiye Komünist Partisi'nin Osmaniye'deki dayanışma merkezinde dün akşam polis TKP üyelerini gözaltına aldı. Yetmişe yakın polisin TKP'lilerin konakladığı yere gelerek orada bulunan 10 TKP üyesini göz altına almasıyla ilgili Parti'den açıklama geldi.

Açıklama şöyle:

Dün akşam geç saatlerde Osmaniye’de dayanışma noktalarından birine çok sayıda polis tarafından “AFAD malzemelerinin çalındığı” iddiasıyla girilip zor kullanılarak ve iletişim hakları kısıtlanarak 10 arkadaşımız gözaltına alındı.

Gece boyunca yaşadığımız hukuksuzluk günlerdir yaşadığımız acının yanında hafif kalır. Hukukçularımız, yöneticilerimiz bölgede ve kamuoyunu düzenli bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Bazen sözcükler yetmiyor yaşadıklarımızı anlatmaya. Ama şunu bilin öfkemiz büyüyor, kimsenin kendinde hissetmediği o büyük sorumluluğu bugün TKP’nin her üyesi, gönüllüsü, dostu kalbinde, aklında hissediyor. Ne bu tür kirli oyunlar ne de bizim paramızla ortalığa saçmaktan utanmadığınız zenginlikler düzeninizi koruyacak. Bu günlerin hesabını mutlaka soracağız, hakettiğimiz bir yaşamı kurmak için!

Gözaltına alınan 10 arkadaşımız derhal serbest bırakılsın!

Polislerden TKP'lilere: Devleti aciz gösteriyorsunuz

Konuyla ilgili TKP avukatı Okan Alay da bir açıklama yaptı ve polislerin yardımın sadece AFAD tarafından yapılabileceğini söylediğini aktardı. Parti üyelerinin böyle bir yasal zorunluluk olmadığını, dayanışma faaliyeti yürüttüklerini söylemesine rağmen, polislerin hakaretlerde bulunduğu, "devleti aciz gösterdiklerini" söylediği öğrenildi. Telefon ile parti merkezine durumu bildiren parti üyelerinin telefonlarının zorla alındığı, iki parti üyesinin ise ters kelepçe yapılarak gözaltına alındığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.