SANKO’DA “İNSAN” TEMALI RESİM SERGİSİ AÇILDI

SANAT 13.11.2022 - 09:13, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1419+ kez okundu.
 

SANKO’DA “İNSAN” TEMALI RESİM SERGİSİ AÇILDI

RESSAM ÖZGÜR ERYILMAZ: “NİTELİKLİ SERGİLERİN SANATSEVERLER İLE BULUŞMASI İNSANLIĞIN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Ressam Özgür Eryılmaz’ın tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniğiyle insanı konu alarak hazırladığı eserlerinden oluşan “Kabuk” isimli resim sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde açıldı. Özgür Eryılmaz, SANKO Sanat Galerisi’nin bölgenin kültürel ve sanatsal gelişimine önemli katkı sunduğuna dikkat çekerek, “Nitelikli sergilerin sanatseverler ile buluşması insanlığın geleceği açısından önemli” dedi.   Eryılmaz, 12’nci kişisel sergisinde 32 eserin yer aldığını belirterek, “Çalışmalarımda doğanın bir parçası olarak insanı, insan doğasını, varoluşunu ve insanın toplumsal pozisyonunu sorguluyorum” diye konuştu.   “Doğanın dilini çözmeye çalıştığımız bir gerçek. Bunun yanı sıra felsefe, edebiyat ve diğer disiplinler insanlığın ortak değerleridir. Bunlar da bizim temel çalışma alanlarımızdır” diyen Eryılmaz, şöyle devam etti:   “Sanat, insanı anlamanın, anlatmanın ve kendini ifade edebilmenin yollarından biridir. Biz kendimizi ifade etme yolu olarak genellikle konuşma yöntemini tercih ediyoruz. Oysa her bir sanat dalı kendimizi daha iyi ifade etmek için etkili birer olanaktır.”
RESSAM ÖZGÜR ERYILMAZ: “NİTELİKLİ SERGİLERİN SANATSEVERLER İLE BULUŞMASI İNSANLIĞIN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Ressam Özgür Eryılmaz’ın tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniğiyle insanı konu alarak hazırladığı eserlerinden oluşan “Kabuk” isimli resim sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde açıldı.

Özgür Eryılmaz, SANKO Sanat Galerisi’nin bölgenin kültürel ve sanatsal gelişimine önemli katkı sunduğuna dikkat çekerek, “Nitelikli sergilerin sanatseverler ile buluşması insanlığın geleceği açısından önemli” dedi.

 

Eryılmaz, 12’nci kişisel sergisinde 32 eserin yer aldığını belirterek, “Çalışmalarımda doğanın bir parçası olarak insanı, insan doğasını, varoluşunu ve insanın toplumsal pozisyonunu sorguluyorum” diye konuştu.

 

“Doğanın dilini çözmeye çalıştığımız bir gerçek. Bunun yanı sıra felsefe, edebiyat ve diğer disiplinler insanlığın ortak değerleridir. Bunlar da bizim temel çalışma alanlarımızdır” diyen Eryılmaz, şöyle devam etti:

 

“Sanat, insanı anlamanın, anlatmanın ve kendini ifade edebilmenin yollarından biridir. Biz kendimizi ifade etme yolu olarak genellikle konuşma yöntemini tercih ediyoruz. Oysa her bir sanat dalı kendimizi daha iyi ifade etmek için etkili birer olanaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.