Sürpriz Güneş Patlaması Tüm Dünyayı Şaşkına Çevirdi

09.11.2022 - 17:51, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2155+ kez okundu.
 

Sürpriz Güneş Patlaması Tüm Dünyayı Şaşkına Çevirdi

Güneş patlamaları zaman zaman meydana gelebiliyor ve Dünya'yı etkileyebiliyorlar. Gelecekte elektrik şebekelerine zarar verebilecek ve internet kesintilerine yol açabilecek büyük ve şiddetli güneş patlamaların yaşanabileceği iddia ediliyor.

Sürpriz patlama, Dünya'yı etkileyerek bazı bölgelerde radyo iletişiminin kesilmesine neden oldu.   Milyarlarca yıldır var olan Güneş, bu patlamalarla yüksek oranda radyasyonu uzaya saçıyor. Genelde bu patlamalar Dünya'nın tamamını etkileyecek şekilde çok büyük etkiler yaratmıyor.   Patlamalar çok yoğun olursa işte o zaman işler değişiyor. Salınan radyasyon Dünya'da radyo iletişimi sekteye uğratabiliyor. Bunun yaşanmış örnekleri geçmişte mevcut.   Bu yüzden güneş patlamaları yakından izleniyor. Gelecekte internet kesintilerine yol açabilecek ve elektrik şebekelerine zarar verebilecek güneş patlamaları yaşanacağı iddiaları yeterince endişe yaratıyor.   Güneş patlaması meydana geldi ve bu sürpriz patlama tüm dünyayı şaşkına çevirdi   SÜRPRİZ GÜNEŞ PATLAMASI Sürpriz güneş patlaması Dünya'ya çarparak Avustralya ve Yeni Zelanda'da radyo iletişimde kesintilerine neden oldu.   Sürpriz güneş patlaması Avustralya'nın bazı bölgelerinde ve Yeni Zelanda'nın tamamında geçici bir radyo iletişimi kesintisine neden olduğu dile getirildi.   M5 sınıfı orta büyüklükteki güneş patlaması, 6 Kasım Pazar günü AR3141 adlı güneş lekesinden meydana geldiği aktarıldı.   Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), güneş patlamalarını, yaydıkları X-ışınlarının yoğunluğuna göre beş kategoride (A, B, CM ve X) sınıflandırıyor. Her seviye bir öncekinin 10 katı yoğunluğa sahip.   BİLİM ADAMLARINI ŞAŞIRTTI! ÖZÜR MESAJI YAYINLANDI Söz konusu güneş patlaması beklenmedik bir şekilde gerçekleşti ve bilim adamlarını şaşkına çevirdi.
Güneş patlamaları zaman zaman meydana gelebiliyor ve Dünya'yı etkileyebiliyorlar. Gelecekte elektrik şebekelerine zarar verebilecek ve internet kesintilerine yol açabilecek büyük ve şiddetli güneş patlamaların yaşanabileceği iddia ediliyor.

Sürpriz patlama, Dünya'yı etkileyerek bazı bölgelerde radyo iletişiminin kesilmesine neden oldu.

 

Milyarlarca yıldır var olan Güneş, bu patlamalarla yüksek oranda radyasyonu uzaya saçıyor. Genelde bu patlamalar Dünya'nın tamamını etkileyecek şekilde çok büyük etkiler yaratmıyor.

 

Patlamalar çok yoğun olursa işte o zaman işler değişiyor. Salınan radyasyon Dünya'da radyo iletişimi sekteye uğratabiliyor. Bunun yaşanmış örnekleri geçmişte mevcut.

 

Bu yüzden güneş patlamaları yakından izleniyor. Gelecekte internet kesintilerine yol açabilecek ve elektrik şebekelerine zarar verebilecek güneş patlamaları yaşanacağı iddiaları yeterince endişe yaratıyor.

 

Güneş patlaması meydana geldi ve bu sürpriz patlama tüm dünyayı şaşkına çevirdi

 

SÜRPRİZ GÜNEŞ PATLAMASI

Sürpriz güneş patlaması Dünya'ya çarparak Avustralya ve Yeni Zelanda'da radyo iletişimde kesintilerine neden oldu.

 

Sürpriz güneş patlaması Avustralya'nın bazı bölgelerinde ve Yeni Zelanda'nın tamamında geçici bir radyo iletişimi kesintisine neden olduğu dile getirildi.

 

M5 sınıfı orta büyüklükteki güneş patlaması, 6 Kasım Pazar günü AR3141 adlı güneş lekesinden meydana geldiği aktarıldı.

 

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), güneş patlamalarını, yaydıkları X-ışınlarının yoğunluğuna göre beş kategoride (A, B, CM ve X) sınıflandırıyor. Her seviye bir öncekinin 10 katı yoğunluğa sahip.

 

BİLİM ADAMLARINI ŞAŞIRTTI! ÖZÜR MESAJI YAYINLANDI

Söz konusu güneş patlaması beklenmedik bir şekilde gerçekleşti ve bilim adamlarını şaşkına çevirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.