Putin'den Tahıl Sevkiyatı İle İlgili Dikkat Çeken Sözler

02.11.2022 - 20:07, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1843+ kez okundu.
 

Putin'den Tahıl Sevkiyatı İle İlgili Dikkat Çeken Sözler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi."Türkiye" sözleri dikkat çekti."Çekilsek bile Ukrayna'dan Türkiye'ye yapılacak tahıl sevkiyatını engellemeyeceğiz."

Vladimir Putin, Ukrayna'dan Türkiye'ye tahıl tedarikinin gelecekte engellenmeyecek olmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoksul ülkeler için verdiği çabayı gerekçe gösterdi. Tahıl sevkiyatı konusu dünyanın yakından takip ettiği bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor.   Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye' detayı dikkatleri üzerine toplarken Rus lider, Türkiye'ye yapılacak olan tahıl sevkiyatına dair önemli bir gelişmeyi duyurdu.   Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile yaptığı toplantıda, Türkiye’nin diplomatik girişimleriyle Rusya’nın tekrar dahil olduğu Ukrayna’dan tahıl sevkiyatlarına yönelik anlaşmaya dair konuştu.   UKRAYNA'DAN GARANTİLER TALEP ETTİKLERİNİ BELİRTTİ Ukrayna’nın sevkiyatlar için belirlenen insani koridoru Rus gemilerine saldırmak için kullandığını anlatan Vladimir Putin, "Bu nedenle tahıl anlaşmasındaki katılımımızı askıya aldık. Ukrayna tarafından, gelecekte böyle bir olayın yaşanmayacağı konusunda garantiler talep ettik."   Türkiye’nin arabuluculuk çabalarıyla durumun açıklık kazandığını işaret eden Vladimir Putin, "Rusya Savunma Bakanlığı, Türk tarafından, Ukrayna’nın söz konusu garantileri verdiği bilgisini aldı.   Bu bağlamda, ben de anlaşma kapsamındaki çalışmalarımıza devam etme talimatı verdim. Rusya, Ukrayna tarafından verilen garantilerin ihlal edilmesi durumunda anlaşmadan çekilme hakkını kendisinde saklı tutuyor."   Vladimir Putin, Rusya’nın anlaşmadan çekilmesi durumunda, Ukrayna’dan sevk edilen miktarda tahılı yoksul ülkelere sevk etmeye hazır olduklarının altını çizdi.   TÜRKİYE'YE TAHIL SEVKİYATINI ENGELLEMEYECEKLERİNİ AÇIKLADI Ukrayna’dan Türkiye’ye yönelik sevkiyatları, Rusya'nın anlaşmadan çekilmesi durumunda bile gelecekte engellemeyeceklerini vurgulayan Vladimir Putin, “Rusya, Ukrayna’dan Türkiye’ye tahıl tedarikini, tarafsızlığı, tahıl işleme sanayisinin imkanları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoksul ülkeler için verdiği çaba nedeniyle gelecekte de engellemeyecek. Bu anlamda en ufak bir şüphemiz yok ve her koşulda Türkiye ile iş birliğine devam edeceğiz."
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi."Türkiye" sözleri dikkat çekti."Çekilsek bile Ukrayna'dan Türkiye'ye yapılacak tahıl sevkiyatını engellemeyeceğiz."

Vladimir Putin, Ukrayna'dan Türkiye'ye tahıl tedarikinin gelecekte engellenmeyecek olmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoksul ülkeler için verdiği çabayı gerekçe gösterdi.

Tahıl sevkiyatı konusu dünyanın yakından takip ettiği bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye' detayı dikkatleri üzerine toplarken Rus lider, Türkiye'ye yapılacak olan tahıl sevkiyatına dair önemli bir gelişmeyi duyurdu.

 

Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile yaptığı toplantıda, Türkiye’nin diplomatik girişimleriyle Rusya’nın tekrar dahil olduğu Ukrayna’dan tahıl sevkiyatlarına yönelik anlaşmaya dair konuştu.

 

UKRAYNA'DAN GARANTİLER TALEP ETTİKLERİNİ BELİRTTİ

Ukrayna’nın sevkiyatlar için belirlenen insani koridoru Rus gemilerine saldırmak için kullandığını anlatan Vladimir Putin, "Bu nedenle tahıl anlaşmasındaki katılımımızı askıya aldık. Ukrayna tarafından, gelecekte böyle bir olayın yaşanmayacağı konusunda garantiler talep ettik."

 

Türkiye’nin arabuluculuk çabalarıyla durumun açıklık kazandığını işaret eden Vladimir Putin, "Rusya Savunma Bakanlığı, Türk tarafından, Ukrayna’nın söz konusu garantileri verdiği bilgisini aldı.

 

Bu bağlamda, ben de anlaşma kapsamındaki çalışmalarımıza devam etme talimatı verdim. Rusya, Ukrayna tarafından verilen garantilerin ihlal edilmesi durumunda anlaşmadan çekilme hakkını kendisinde saklı tutuyor."

 

Vladimir Putin, Rusya’nın anlaşmadan çekilmesi durumunda, Ukrayna’dan sevk edilen miktarda tahılı yoksul ülkelere sevk etmeye hazır olduklarının altını çizdi.

 

TÜRKİYE'YE TAHIL SEVKİYATINI ENGELLEMEYECEKLERİNİ AÇIKLADI

Ukrayna’dan Türkiye’ye yönelik sevkiyatları, Rusya'nın anlaşmadan çekilmesi durumunda bile gelecekte engellemeyeceklerini vurgulayan Vladimir Putin, “Rusya, Ukrayna’dan Türkiye’ye tahıl tedarikini, tarafsızlığı, tahıl işleme sanayisinin imkanları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoksul ülkeler için verdiği çaba nedeniyle gelecekte de engellemeyecek. Bu anlamda en ufak bir şüphemiz yok ve her koşulda Türkiye ile iş birliğine devam edeceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.