Emeklilik Hayali Kuran Milyonlarca Vatandaşın Gözü Kulağı Meclis'ten Gelecek Haberde

28.10.2022 - 15:51, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1893+ kez okundu.
 

Emeklilik Hayali Kuran Milyonlarca Vatandaşın Gözü Kulağı Meclis'ten Gelecek Haberde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 4,5 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinde sona gelirken "EYT ile emeklilik zorunlu mu? Şartları sağlayan herkes hemen emekli mi olacak?"

2023 yılında yürürlüğe girmesi beklenen yasa ile 4,5 milyon vatandaş emekli olmayı bekliyor. Söz konusu düzenleme ile EYT mağduru herkesin emekli olup olamayacağı ya da zorunlu olarak emekli mi olacağı merak ediliyor. EYT DÜZENLEMESİ ARTIK MECLİS YOLUNDA EYT düzenlemesinin artık Meclis'e gelmesi için geri sayım başladı. 8 Eylül 1999 yılında çıkan yasa sonrası emekli olmak için getirilen yaş şartına takılanlar EYT düzenlemesiyle emeklilik hayali kuruyor. BAKAN VEDAT BİLGİN: TAMAMLADIK DİYEBİLİRİM Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamayla düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması ve onayının alınmasından sonra Meclis'e geleceğini söyledi.   Bakan Vedat Bilgin yaptığı açıklamada ""Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız.   Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz."   EYT İLE EMEKLİLİK ZORUNLU MU? EYT için gözler artık Meclis'e çevrilirken, düzenlemenin detayları merak ediliyor. Özellikle "EYT ile emeklilik zorunlu mu? Şartları sağlayan herkes hemen emekli mi olacak?" sorularına yanıt aranırken, konuyla alakalı Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan açıklama geldi.   Katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Özgür Erdursun, "Hemen emekli olmak zorunda değil. Şu anda toplam 4,5 milyon EYT'li yasanın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor.   Yasa da bir aksilik olmazsa büyük ihtimalle Aralık ayının ilk haftası Çalışma Bakanlığı çalışmasını Meclis'e sunacak. Daha sonra görüşmelerinden sonra Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanacak ve 2023 yılında yasa yürürlüğe girecek."   1 MİLYON KİŞİ HEMEN EMEKLİ OLABİLİR 1 milyon kişinin yasayla birlikte hemen emekli olmasının mümkün olduğunu, "Geriye kalacak 3,5 milyon kişi ise organik olarak 10 yıla yayılacak. Dediğimiz gibi herkesin emekli olması mümkün değil. Türkiye'de her ay 35 bin kişi yılda 420 bin kişi kendiliğinden EYT'li olsa da emekli olabiliyor."   "Şu anda EYT'li olup da 8 Eylül 1999 yılı öncesi işe girip 100 günü olan 300 günü olan, 500 ve 1000 günü olan kişiler var. Bu sefer de ikinci EYT'lilere 36000 gün 50 ve 55 yaş şartıyla emekli olma hakkı verildiğinde bugün emeklilik olmayan kişiler dahi 'Ben de emekli olabilirim' diyerek aslında sistemin içerisinde bulunup emeklilik hayali kurmaya başlayacaklar."   EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? Bakan Vedat Bilgin'in açıklamalarına bakıldığında EYT ile ilgili düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını aldıktan sonra TBMM'ye gelecek.   Düzenleme Meclis'e geldiğinde AK Parti ve MHP milletvekili sayısının yasa onay sayısı olan 300'ün üzerinde olması gözönünde bulundurulduğunda görüşmelerinden sonra düzenlemenin onaylanması bekleniyor. Her ne kadar Bakan Vedat Bilgin Aralık ayını işaret etse de EYT düzenlemesinin daha önce Meclis'e gelmesi de olasıklıklar arasında yer alıyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 4,5 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinde sona gelirken "EYT ile emeklilik zorunlu mu? Şartları sağlayan herkes hemen emekli mi olacak?"

2023 yılında yürürlüğe girmesi beklenen yasa ile 4,5 milyon vatandaş emekli olmayı bekliyor. Söz konusu düzenleme ile EYT mağduru herkesin emekli olup olamayacağı ya da zorunlu olarak emekli mi olacağı merak ediliyor.

EYT DÜZENLEMESİ ARTIK MECLİS YOLUNDA

EYT düzenlemesinin artık Meclis'e gelmesi için geri sayım başladı. 8 Eylül 1999 yılında çıkan yasa sonrası emekli olmak için getirilen yaş şartına takılanlar EYT düzenlemesiyle emeklilik hayali kuruyor.

BAKAN VEDAT BİLGİN: TAMAMLADIK DİYEBİLİRİM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamayla düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması ve onayının alınmasından sonra Meclis'e geleceğini söyledi.

 

Bakan Vedat Bilgin yaptığı açıklamada ""Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız.

 

Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz."

 

EYT İLE EMEKLİLİK ZORUNLU MU?

EYT için gözler artık Meclis'e çevrilirken, düzenlemenin detayları merak ediliyor. Özellikle "EYT ile emeklilik zorunlu mu? Şartları sağlayan herkes hemen emekli mi olacak?" sorularına yanıt aranırken, konuyla alakalı Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan açıklama geldi.

 

Katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Özgür Erdursun, "Hemen emekli olmak zorunda değil. Şu anda toplam 4,5 milyon EYT'li yasanın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor.

 

Yasa da bir aksilik olmazsa büyük ihtimalle Aralık ayının ilk haftası Çalışma Bakanlığı çalışmasını Meclis'e sunacak. Daha sonra görüşmelerinden sonra Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanacak ve 2023 yılında yasa yürürlüğe girecek."

 

1 MİLYON KİŞİ HEMEN EMEKLİ OLABİLİR

1 milyon kişinin yasayla birlikte hemen emekli olmasının mümkün olduğunu, "Geriye kalacak 3,5 milyon kişi ise organik olarak 10 yıla yayılacak. Dediğimiz gibi herkesin emekli olması mümkün değil. Türkiye'de her ay 35 bin kişi yılda 420 bin kişi kendiliğinden EYT'li olsa da emekli olabiliyor."

 

"Şu anda EYT'li olup da 8 Eylül 1999 yılı öncesi işe girip 100 günü olan 300 günü olan, 500 ve 1000 günü olan kişiler var. Bu sefer de ikinci EYT'lilere 36000 gün 50 ve 55 yaş şartıyla emekli olma hakkı verildiğinde bugün emeklilik olmayan kişiler dahi 'Ben de emekli olabilirim' diyerek aslında sistemin içerisinde bulunup emeklilik hayali kurmaya başlayacaklar."

 

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bakan Vedat Bilgin'in açıklamalarına bakıldığında EYT ile ilgili düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını aldıktan sonra TBMM'ye gelecek.

 

Düzenleme Meclis'e geldiğinde AK Parti ve MHP milletvekili sayısının yasa onay sayısı olan 300'ün üzerinde olması gözönünde bulundurulduğunda görüşmelerinden sonra düzenlemenin onaylanması bekleniyor. Her ne kadar Bakan Vedat Bilgin Aralık ayını işaret etse de EYT düzenlemesinin daha önce Meclis'e gelmesi de olasıklıklar arasında yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.