Ankara’da uluslararası deprem tatbikatı

GÜNDEM 17.10.2022 - 06:47, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2348+ kez okundu.
 

Ankara’da uluslararası deprem tatbikatı

BM tarafından akredite edilmiş Türkiye’nin ilk arama kurtarma kuruluşu ve aynı zamanda ülkemizin, arama kurtarma alanındaki ilk STK’sı olan AKUT Arama Kurtarma Derneği, yeni bir uluslararası deprem tatbikatına davet edilme başarısı gösterdi.    AKUT, Medium Class kategorisinden katılan tek STK… Farklı ülkelerden INSARAG akreditasyonundan geçmiş 13 ekip katıldı.   AKUT, 10-14 Ekim 2022 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen BM Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu’nun (INSARAG), Afrika, Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi (AEME) Deprem Müdahale Simülasyon Tatbikatı’na (ERE SIMEX), Medium Class kategorisinden katılan tek sivil toplum örgütü oldu. Ön hazırlığı 2 hafta süren tatbikata, ülkemizden 32 kamu kurum ve kuruluşu ile INSARAG akreditasyonu bulunan AKUT Arama Kurtarma Derneği katıldı. Tatbikata ayrıca, farklı ülkelerden INSARAG Akreditasyonundan geçmiş 13 ekip katıldı.  ERE SIMEX’i ilk 3 gününün saha tatbikatı şeklinde yapıldığı ve son 2 gününde ise, “INSARAG AFRİKA, ORTADOĞU VE AVRUPA BÖLGESEL TOPLANTISI”nın gerçekleştirildiği vurgulandı. 

BM tarafından akredite edilmiş Türkiye’nin ilk arama kurtarma kuruluşu ve aynı zamanda ülkemizin, arama kurtarma alanındaki ilk STK’sı olan AKUT Arama Kurtarma Derneği, yeni bir uluslararası deprem tatbikatına davet edilme başarısı gösterdi. 

 

AKUT, Medium Class kategorisinden katılan tek STK… Farklı ülkelerden INSARAG akreditasyonundan geçmiş 13 ekip katıldı.  

AKUT, 10-14 Ekim 2022 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen BM Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu’nun (INSARAG), Afrika, Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi (AEME) Deprem Müdahale Simülasyon Tatbikatı’na (ERE SIMEX), Medium Class kategorisinden katılan tek sivil toplum örgütü oldu. Ön hazırlığı 2 hafta süren tatbikata, ülkemizden 32 kamu kurum ve kuruluşu ile INSARAG akreditasyonu bulunan AKUT Arama Kurtarma Derneği katıldı. Tatbikata ayrıca, farklı ülkelerden INSARAG Akreditasyonundan geçmiş 13 ekip katıldı.  ERE SIMEX’i ilk 3 gününün saha tatbikatı şeklinde yapıldığı ve son 2 gününde ise, “INSARAG AFRİKA, ORTADOĞU VE AVRUPA BÖLGESEL TOPLANTISI”nın gerçekleştirildiği vurgulandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.