ABD Eylül Enflasyonu Açıklandı

13.10.2022 - 23:02, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1264+ kez okundu.
 

ABD Eylül Enflasyonu Açıklandı

Amerika'da Eylül'de enflasyon aylık yüzde 0,4, yıllık 8,2 arttı. Ülkede enflasyon gerilemesini üçüncü aya taşırken rakamlar piyasanın beklentilerini bir kez daha aştı.

Amerika enflasyonu Eylül ayında beklenenden fazla yükseldi. Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık yüzde 0,4 arttı. Dow Jones’un açıkladığı tahmin aylık yüzde 0,3 şeklindeydi.   Son verilerle 12 aylık bazda, sözde manşet enflasyon Haziran ayında yüzde 9′luk zirveden yüzde 8,2′ye gerilerken 1980′li yıllarda başından beri en yüksek seviyelerin yakınında seyrediyor.   Gıda fiyatlarındaki büyük artış enflasyona öncülük etti. Gıda endeksi bu ay için Ağustos ayı ile aynı olarak yüzde 0,8 yükseldi ve bir yıl öncesine göre yüzde 11,2 arttı.   Değişken gıda ve enerji fiyatları hariç tutulduğunda, çekirdek TÜFE, Dow Jones’un yüzde 0,4 artış tahminine karşı yüzde 0,6 hızlandı. Çekirdek enflasyon bir yıl öncesine göre yüzde 6,6 arttı.   Rapor, borsa vadeli işlemlerin düşmesi ve Hazine getirilerin artmasıyla finansal piyasaları sarstı.   Dolar endeksi verinin piyasalardaki Fed korkularını tırmandırmasıyla 112,7 seviyelerinden 113,7 seviyelerine çıktı.   Veri öncesinde 1.670 dolar üzerinde bulunan ons altın fiyatı, 1.650 dolarlı seviyelere kadar düşerken Brent petrol fiyatı 92 dolar üzerinden 1 dolar geriledi.
Amerika'da Eylül'de enflasyon aylık yüzde 0,4, yıllık 8,2 arttı. Ülkede enflasyon gerilemesini üçüncü aya taşırken rakamlar piyasanın beklentilerini bir kez daha aştı.

Amerika enflasyonu Eylül ayında beklenenden fazla yükseldi. Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık yüzde 0,4 arttı. Dow Jones’un açıkladığı tahmin aylık yüzde 0,3 şeklindeydi.

 

Son verilerle 12 aylık bazda, sözde manşet enflasyon Haziran ayında yüzde 9′luk zirveden yüzde 8,2′ye gerilerken 1980′li yıllarda başından beri en yüksek seviyelerin yakınında seyrediyor.

 

Gıda fiyatlarındaki büyük artış enflasyona öncülük etti. Gıda endeksi bu ay için Ağustos ayı ile aynı olarak yüzde 0,8 yükseldi ve bir yıl öncesine göre yüzde 11,2 arttı.

 

Değişken gıda ve enerji fiyatları hariç tutulduğunda, çekirdek TÜFE, Dow Jones’un yüzde 0,4 artış tahminine karşı yüzde 0,6 hızlandı. Çekirdek enflasyon bir yıl öncesine göre yüzde 6,6 arttı.

 

Rapor, borsa vadeli işlemlerin düşmesi ve Hazine getirilerin artmasıyla finansal piyasaları sarstı.

 

Dolar endeksi verinin piyasalardaki Fed korkularını tırmandırmasıyla 112,7 seviyelerinden 113,7 seviyelerine çıktı.

 

Veri öncesinde 1.670 dolar üzerinde bulunan ons altın fiyatı, 1.650 dolarlı seviyelere kadar düşerken Brent petrol fiyatı 92 dolar üzerinden 1 dolar geriledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.