Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den İlhak Kararına Onay

05.10.2022 - 17:45, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1735+ kez okundu.
 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den İlhak Kararına Onay

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da işgal edilen Luhansk ve Donetsk ile Herson ve Zaporijiya bölgelerinin Rusya'ya katılımını resmileştiren ilhak kararlarını onayladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya yeni topraklar eklenmesine ve bununla birlikte yeni federal bölgeler oluşturulmasına dair federal anayasal kanunları imzaladı.   Kremlin'den yayımlanan karara göre Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya topraklarına katılması yönünde ayrı ayrı kararnamelere imza atarken, bu bölgelerin kararnamenin imzalandığı tarihten itibaren Rusya toprağı olduğuna vurgu yapıldı.   Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılarından sonra işgal ettiği Donbass Bölgesi'ndeki Donetsk, Luhansk ile Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya'ya katılım yönünde yapılan sözde referandumlarda “evet” oyu çıkmasından sonra, söz konusu bölgelerin Rusya topraklarına katılımı, Rus parlamentosunun her iki tarafı onaylamıştı.   RUS RUBLESİ KULLANILACAK Bölgede kullanılan Ukrayna grivnasının 31 Aralık 2022 yılına kadar dolaşımda olacağı daha sonra Rus rublesinin geçerli olacağı belirtilirken, "Ruble, yeni kuruluşların topraklarında para birimi olacaktır. Ukrayna grivnasının dolaşımına 31 Aralık 2022 yılına kadar izin verilecek."   Bölgedeki özel ve tüzel mülklerin Rusya Federasyonu kayıtlarına geçmesi için 1 Ocak 2028 yılına kadar çalışmalar tamamlanacak.   Bölge sakinlerinin Rusya Federasyonu vatandaşı olabileceği belirtildiği kararda, "Rusya'nın yeni topraklarında yaşayan ve daha önce bu topraklarda yaşayıp Rusya'ya göç edenler, başvuruda bulunarak yemin etmeleri şartıyla Rusya Federasyonu vatandaşı olabilecek."   ZELENSKİ'DEN YANIT Rusya'nın, Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım, Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'la ilgili Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'den önemli bir adım geldi.   Dün Vladimir Zelenski tarafından imzalanan kararnameye göre Rusya'nın ilhak kararları reddedilirken bu toprakların Ukrayna toprakları olduğuna vurgu yapıldı.   PUTİN İLE MÜZAKERE YOLLARINI KAPATTI Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile herhangi bir müzakere yapılmamasını içeren kararnameyi imzaladı.   Vladimir Zelenski, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyinin hazırladığı, Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhak etmesine karşı alınacak tedbir maddelerini içeren kararnameyi imzalamış, Ukrayna Devlet Başkanlığının internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre kararnamenin ilk maddesinde "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakere yapılamaz."
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da işgal edilen Luhansk ve Donetsk ile Herson ve Zaporijiya bölgelerinin Rusya'ya katılımını resmileştiren ilhak kararlarını onayladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya yeni topraklar eklenmesine ve bununla birlikte yeni federal bölgeler oluşturulmasına dair federal anayasal kanunları imzaladı.

 

Kremlin'den yayımlanan karara göre Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya topraklarına katılması yönünde ayrı ayrı kararnamelere imza atarken, bu bölgelerin kararnamenin imzalandığı tarihten itibaren Rusya toprağı olduğuna vurgu yapıldı.

 

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılarından sonra işgal ettiği Donbass Bölgesi'ndeki Donetsk, Luhansk ile Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya'ya katılım yönünde yapılan sözde referandumlarda “evet” oyu çıkmasından sonra, söz konusu bölgelerin Rusya topraklarına katılımı, Rus parlamentosunun her iki tarafı onaylamıştı.

 

RUS RUBLESİ KULLANILACAK

Bölgede kullanılan Ukrayna grivnasının 31 Aralık 2022 yılına kadar dolaşımda olacağı daha sonra Rus rublesinin geçerli olacağı belirtilirken, "Ruble, yeni kuruluşların topraklarında para birimi olacaktır. Ukrayna grivnasının dolaşımına 31 Aralık 2022 yılına kadar izin verilecek."

 

Bölgedeki özel ve tüzel mülklerin Rusya Federasyonu kayıtlarına geçmesi için 1 Ocak 2028 yılına kadar çalışmalar tamamlanacak.

 

Bölge sakinlerinin Rusya Federasyonu vatandaşı olabileceği belirtildiği kararda, "Rusya'nın yeni topraklarında yaşayan ve daha önce bu topraklarda yaşayıp Rusya'ya göç edenler, başvuruda bulunarak yemin etmeleri şartıyla Rusya Federasyonu vatandaşı olabilecek."

 

ZELENSKİ'DEN YANIT

Rusya'nın, Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım, Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'la ilgili Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'den önemli bir adım geldi.

 

Dün Vladimir Zelenski tarafından imzalanan kararnameye göre Rusya'nın ilhak kararları reddedilirken bu toprakların Ukrayna toprakları olduğuna vurgu yapıldı.

 

PUTİN İLE MÜZAKERE YOLLARINI KAPATTI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile herhangi bir müzakere yapılmamasını içeren kararnameyi imzaladı.

 

Vladimir Zelenski, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyinin hazırladığı, Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhak etmesine karşı alınacak tedbir maddelerini içeren kararnameyi imzalamış, Ukrayna Devlet Başkanlığının internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre kararnamenin ilk maddesinde "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakere yapılamaz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.