ABD'den Gelen Açıklama İle Dolar Hareketlendi

28.09.2022 - 14:59, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1447+ kez okundu.
 

ABD'den Gelen Açıklama İle Dolar Hareketlendi

Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Brian Deese, büyük ekonomiler arasında 1985 tipi bir anlaşmanın doların gücünün zayıflatılması olasılığını reddetti. Açıklama ile Dolar endeksi yeni zirve yaptı.

Brian Deese, Washington DC'de Ekonomi Kulübü'ndeki bir etkinlikte, 1985'te varıldığı gibi, para birimi değerlerini ayarlamak için de küresel bir anlaşma olasılığının olup olmadığı sorulduğunda “Gideceğimiz yerin bu olmasını beklemiyorum” dedi ve olasılığı reddetti.   Brian Deese’in kesin cevabı Dolar Endeksi son 20 yılın en yüksek seviyesini bir kez daha yeniledi. Endeks açıklama geldiğinde yüzde 15’e kadar sıçramayla birlikte 114.72 seviyesine yükseldi.   Brian Deese'in 1985 anlaşması olarak bilinen Plaza Anlaşması'nın yeni bir versiyonunu reddetmesi, Hazine Bakanı Janet Yellen'ın finansal piyasalardaki mevcut hareketlerle alakalı endişelenmediğini söylemesinden saatler sonra geldi.   Janet Yellen, genel ortamın birçok gelişmiş ekonomide yüksek enflasyon durumunda olduğunu söyleyerek "Piyasaların iyi çalıştığını düşünüyorum."
Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Brian Deese, büyük ekonomiler arasında 1985 tipi bir anlaşmanın doların gücünün zayıflatılması olasılığını reddetti. Açıklama ile Dolar endeksi yeni zirve yaptı.

Brian Deese, Washington DC'de Ekonomi Kulübü'ndeki bir etkinlikte, 1985'te varıldığı gibi, para birimi değerlerini ayarlamak için de küresel bir anlaşma olasılığının olup olmadığı sorulduğunda “Gideceğimiz yerin bu olmasını beklemiyorum” dedi ve olasılığı reddetti.

 

Brian Deese’in kesin cevabı Dolar Endeksi son 20 yılın en yüksek seviyesini bir kez daha yeniledi. Endeks açıklama geldiğinde yüzde 15’e kadar sıçramayla birlikte 114.72 seviyesine yükseldi.

 

Brian Deese'in 1985 anlaşması olarak bilinen Plaza Anlaşması'nın yeni bir versiyonunu reddetmesi, Hazine Bakanı Janet Yellen'ın finansal piyasalardaki mevcut hareketlerle alakalı endişelenmediğini söylemesinden saatler sonra geldi.

 

Janet Yellen, genel ortamın birçok gelişmiş ekonomide yüksek enflasyon durumunda olduğunu söyleyerek "Piyasaların iyi çalıştığını düşünüyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.