Almanya'dan Dikkat Çeken Bir Hamle Geldi

25.09.2022 - 17:59, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1380+ kez okundu.
 

Almanya'dan Dikkat Çeken Bir Hamle Geldi

Almanya'dan dikkat çeken hamle geldi. Enerji krizi için yeni birim oluşturma kararı aldı. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş ile başlayan Enerji Krizi Avrupa'yı derinden etkilemeye devam ediyor.

Kremlin, Rusya'nın Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya gaz arzı, Moskova'ya karşı yaptırımları kaldırmadıkça tam olarak devam etmeyeceğini duyurmasının yankıları devam ediyor. Enerji krizinden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Almanya'dan flaş karar geldi. Enerji krizi karşısında bakanlığı tekrardan yapılandırma kararı alan Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, bu amaçla enerji güvenliği ve ekonomik istikrar için yeni bir birim kuruyor. Yeni birimin yöneticiliğini şimdiye kadar Ekonomi Politikası 1. Departman sorumlusu olan Philipp Steinberg üstlenecek. Uniper ya da Lufthansa gibi şirketlerin istikrar tedbirlerinden sorumluydu. Bakanlık sözcüsü, iki departman birleştirileceği için yeni bir yöneticiye ihtiyaç duyulmayacağını söyledi. Ekonomi Bakanlığı’ndaki yeni birim, öncelikle Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın tetiklediği enerji krizinin sonuçlarıyla ilgilenecek. NÜKLEER SANTRAL BASKISI Bakan Robert Habeck, özellikle gaz vergisi nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Bu konuyu ilk olarak gündeme getiren oldu. Rusya’dan gaz sevkiyatı yapılmaması nedeniyle büyük gaz ithalatçılarının uğradığı zararın tüm gaz müşterilerine dağıtılması hedefleniyor. Kamulaştırılacak olan enerji şirketi Uniper’in de yasal olarak bu paradan faydalanıp faydalanmayacağı belirsiz. SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil, gaz vergisinin test sürecinde olduğunu söyledi. Koalisyon ortakları arasında nükleer enerji santrallarının kapatılması konusunda bir anlaşmazlık hâlâ devam ediyor. Üç nükleer santraldan ikisi kışın yedek olarak tutulacak, üçüncüsü yıl sonunda kapatılacak. Koalisyon ortağı FDP ise üç nükleer santrali 2024 yılına kadar devrede kalmasından yana. Bakan Robert Habeck, FDP ve ana muhalefet partisi tarafından baskı altında tutuluyor. BAKAN ŞİKAYETÇİ: İŞ YÜKÜ ARTTI Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Alman Sanayiciler Birliği’nin geçen hafta yapılan kongresinde, bakanlığındaki yüksek iş yükünden şikâyetçi oldu. Bakanlığında çalışan personelin hastalandığını ve tükenmişlik sendromu yaşadıklarını, 'Buna daha daha çok dayanamazlar.' Bakanlığı bünyesinde son 9 ayda 20 kanun ve 28 yönetmelik çıkarıldığını belirten Robert Habeck, 'Ekonomi Bakanlığı’nın son yasama döneminde kaç yasa çıkardığını saymam gerekir' derken, bu sayının son 9 ayda çıkarılandan daha az olduğunu tahmin ettiğini söyledi.   Rus devlet enerji şirketi Gazprom Nisan ayında tedarik ettiği doğal gaz için ruble ile ödeme yapmayı reddeden GasTerra'ya doğal gaz akışının askıya alınacağını bildirmişti. GasTerra ruble ödemeleri ile alakalı yaptığı açıklamada, Gazprom’un Rus doğal gazı için öngördüğü ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmeyeceğini belirtmişti. Gazprom daha önce ruble ile ödeme yapmayı reddeden Finlandiya'ya da doğal gaz arzını kesmişti.
Almanya'dan dikkat çeken hamle geldi. Enerji krizi için yeni birim oluşturma kararı aldı. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş ile başlayan Enerji Krizi Avrupa'yı derinden etkilemeye devam ediyor.

Kremlin, Rusya'nın Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya gaz arzı, Moskova'ya karşı yaptırımları kaldırmadıkça tam olarak devam etmeyeceğini duyurmasının yankıları devam ediyor. Enerji krizinden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Almanya'dan flaş karar geldi. Enerji krizi karşısında bakanlığı tekrardan yapılandırma kararı alan Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, bu amaçla enerji güvenliği ve ekonomik istikrar için yeni bir birim kuruyor.

Yeni birimin yöneticiliğini şimdiye kadar Ekonomi Politikası 1. Departman sorumlusu olan Philipp Steinberg üstlenecek. Uniper ya da Lufthansa gibi şirketlerin istikrar tedbirlerinden sorumluydu. Bakanlık sözcüsü, iki departman birleştirileceği için yeni bir yöneticiye ihtiyaç duyulmayacağını söyledi. Ekonomi Bakanlığı’ndaki yeni birim, öncelikle Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın tetiklediği enerji krizinin sonuçlarıyla ilgilenecek.

NÜKLEER SANTRAL BASKISI

Bakan Robert Habeck, özellikle gaz vergisi nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Bu konuyu ilk olarak gündeme getiren oldu. Rusya’dan gaz sevkiyatı yapılmaması nedeniyle büyük gaz ithalatçılarının uğradığı zararın tüm gaz müşterilerine dağıtılması hedefleniyor. Kamulaştırılacak olan enerji şirketi Uniper’in de yasal olarak bu paradan faydalanıp faydalanmayacağı belirsiz. SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil, gaz vergisinin test sürecinde olduğunu söyledi. Koalisyon ortakları arasında nükleer enerji santrallarının kapatılması konusunda bir anlaşmazlık hâlâ devam ediyor. Üç nükleer santraldan ikisi kışın yedek olarak tutulacak, üçüncüsü yıl sonunda kapatılacak. Koalisyon ortağı FDP ise üç nükleer santrali 2024 yılına kadar devrede kalmasından yana. Bakan Robert Habeck, FDP ve ana muhalefet partisi tarafından baskı altında tutuluyor.

BAKAN ŞİKAYETÇİ: İŞ YÜKÜ ARTTI

Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Alman Sanayiciler Birliği’nin geçen hafta yapılan kongresinde, bakanlığındaki yüksek iş yükünden şikâyetçi oldu. Bakanlığında çalışan personelin hastalandığını ve tükenmişlik sendromu yaşadıklarını, 'Buna daha daha çok dayanamazlar.' Bakanlığı bünyesinde son 9 ayda 20 kanun ve 28 yönetmelik çıkarıldığını belirten Robert Habeck, 'Ekonomi Bakanlığı’nın son yasama döneminde kaç yasa çıkardığını saymam gerekir' derken, bu sayının son 9 ayda çıkarılandan daha az olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

 

Rus devlet enerji şirketi Gazprom Nisan ayında tedarik ettiği doğal gaz için ruble ile ödeme yapmayı reddeden GasTerra'ya doğal gaz akışının askıya alınacağını bildirmişti. GasTerra ruble ödemeleri ile alakalı yaptığı açıklamada, Gazprom’un Rus doğal gazı için öngördüğü ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmeyeceğini belirtmişti. Gazprom daha önce ruble ile ödeme yapmayı reddeden Finlandiya'ya da doğal gaz arzını kesmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.