Türkiye'nin Bazı Bölgeleri Sıcak Havanın Etkisi Altına Girecek

17.09.2022 - 10:08, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2091+ kez okundu.
 

Türkiye'nin Bazı Bölgeleri Sıcak Havanın Etkisi Altına Girecek

Cezayir üzerinden gelecek, sıcaklık artacak, toza davetiye çıkarabilecek. Çöl sıcaklıkları sağlık sorunlarına neden olabilir.

Türkiye'nin bazı bölgeleri hafta sonundan itibaren sıcak havanın etkisi altına girecek. Uzmanlar Cezayir üzerinden gelecek olan çöl sıcaklıklarına karşı vatandaşı uyardı. "Baş ağrısına ve halsizliğe neden olabilir."   Türkiye sıcak havanın etkisi altına girecek. Kimi bölgelerde sıcaklık 35 dereceyi bulması bekleniyor.   "Yaz sezonun en sıcak günlerini yaşayacak bazı şehirler. Kocaeli olmak üzere, İzmit, Uşak buralar belki bu senenin rekor sıcaklıklarını görecek."   Sıcaklık bugünden itibaren etkisini gösterecek. Uzmanlar Cezayir üzerinden gelecek çöl sıcaklıklarına karşı vatandaşı uyardı. "Çöl sıcaklığı ve tozu baş ağrıtacak."   Çöl tozuna karşı çocuklar ve yaşlılar büyük risk altında. vatandaş kendini nasıl korumalı? Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Mehmet Uçar, "Özellikle astım hastalarının kronik bronşit hastalarının kalp yetmezliği olan hastaların bu konuda dikkatli olması gerekiyor.   Nefes darlığı şikayetlerini çöl tozu artırabilir. Tozun daha çok olduğu saatlerde evden çıkmamak ya da iç ortamda vakit geçirmek çok önemli. Kapı ve pencerelerin kapatılması önemli. Maske kullanırsak çöl tozlarından kurtulabiliriz."
Cezayir üzerinden gelecek, sıcaklık artacak, toza davetiye çıkarabilecek. Çöl sıcaklıkları sağlık sorunlarına neden olabilir.

Türkiye'nin bazı bölgeleri hafta sonundan itibaren sıcak havanın etkisi altına girecek. Uzmanlar Cezayir üzerinden gelecek olan çöl sıcaklıklarına karşı vatandaşı uyardı. "Baş ağrısına ve halsizliğe neden olabilir."

 

Türkiye sıcak havanın etkisi altına girecek. Kimi bölgelerde sıcaklık 35 dereceyi bulması bekleniyor.

 

"Yaz sezonun en sıcak günlerini yaşayacak bazı şehirler. Kocaeli olmak üzere, İzmit, Uşak buralar belki bu senenin rekor sıcaklıklarını görecek."

 

Sıcaklık bugünden itibaren etkisini gösterecek. Uzmanlar Cezayir üzerinden gelecek çöl sıcaklıklarına karşı vatandaşı uyardı. "Çöl sıcaklığı ve tozu baş ağrıtacak."

 

Çöl tozuna karşı çocuklar ve yaşlılar büyük risk altında. vatandaş kendini nasıl korumalı? Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Mehmet Uçar, "Özellikle astım hastalarının kronik bronşit hastalarının kalp yetmezliği olan hastaların bu konuda dikkatli olması gerekiyor.

 

Nefes darlığı şikayetlerini çöl tozu artırabilir. Tozun daha çok olduğu saatlerde evden çıkmamak ya da iç ortamda vakit geçirmek çok önemli. Kapı ve pencerelerin kapatılması önemli. Maske kullanırsak çöl tozlarından kurtulabiliriz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.