Grip aşısı mevsimi geldi: Aşı için en ideal zaman hangi ay?

12.09.2022 - 14:28, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1995+ kez okundu.
 

Grip aşısı mevsimi geldi: Aşı için en ideal zaman hangi ay?

Sonbahar ayı ile birlikte 3.5 milyon grip aşısı eczanelerdeki yerlerini alacak. Aşı için en ideal zaman ise, gribin daha çok arttığı eylül ayı ve kasım ayları.

Grip aşılarının bu ay itibarıyle eczanelerde olacağını ve ülkeye toplam 3.5 milyon aşının getirilecek.   “Daha önceki yıllarda herkes Grip Aşısı olabiliyorken, birkaç yıldır hastalar risk durumuna göre kademelendiriliyor. e-Nabız sistemine göre aşı yaptırma hakkı olduğunu gören hastalar aile hekimliklerine gidip ‘reçetem’ sistemi üzerinden yazılmış elektronik reçeteleri ile eczanelerimizden aşı alarak yaptırabiliyorlar. SGK ödeme listesinde olmayan grip aşıları mevcut. Bu aşıların fiyatı 243 lira.   İDEAL ZAMAN EYLÜL VE KASIM AYI Aşı, yapıldığı grip sezonu için en etkili. Bu sebeple her yıl grip aşısı yaptırılmalı. Eylül ayı ve kasım ayları grip aşısının yapılma zamanı olarak tercih edilmeli. Aşılanmamış olan kişiler mart ayının sonuna kadar aşılanabilir. Koruyuculuğu 6 ay sürer.”   YUMURTA ALERJİSİ OLANLAR AMAN DİKKAT Grip aşısı 6 aylıktan küçük çocuklara, hamileliğinin ilk 3 ayının içinde bulunanlara ve ciddi yumurta alerjisi olanlar aşı içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı ciddi alerjisi olanlara kesinlikle uygulanmamalı.
Sonbahar ayı ile birlikte 3.5 milyon grip aşısı eczanelerdeki yerlerini alacak. Aşı için en ideal zaman ise, gribin daha çok arttığı eylül ayı ve kasım ayları.

Grip aşılarının bu ay itibarıyle eczanelerde olacağını ve ülkeye toplam 3.5 milyon aşının getirilecek.

 

“Daha önceki yıllarda herkes Grip Aşısı olabiliyorken, birkaç yıldır hastalar risk durumuna göre kademelendiriliyor. e-Nabız sistemine göre aşı yaptırma hakkı olduğunu gören hastalar aile hekimliklerine gidip ‘reçetem’ sistemi üzerinden yazılmış elektronik reçeteleri ile eczanelerimizden aşı alarak yaptırabiliyorlar. SGK ödeme listesinde olmayan grip aşıları mevcut. Bu aşıların fiyatı 243 lira.

 

İDEAL ZAMAN EYLÜL VE KASIM AYI

Aşı, yapıldığı grip sezonu için en etkili. Bu sebeple her yıl grip aşısı yaptırılmalı. Eylül ayı ve kasım ayları grip aşısının yapılma zamanı olarak tercih edilmeli. Aşılanmamış olan kişiler mart ayının sonuna kadar aşılanabilir. Koruyuculuğu 6 ay sürer.”

 

YUMURTA ALERJİSİ OLANLAR AMAN DİKKAT

Grip aşısı 6 aylıktan küçük çocuklara, hamileliğinin ilk 3 ayının içinde bulunanlara ve ciddi yumurta alerjisi olanlar aşı içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı ciddi alerjisi olanlara kesinlikle uygulanmamalı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.