ABD'den Tahıl Koridoru Anlaşmasına İlişkin Açıklama

09.09.2022 - 09:41, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1250+ kez okundu.
 

ABD'den Tahıl Koridoru Anlaşmasına İlişkin Açıklama

John Kirby, Amerika'nın Rusya, Türkiye, Ukrayna ve BM arasındaki tahıl anlaşmasının dağıldığına dair hiçbir belirti görmediğini söyledi.

Beyaz Saray Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby tahıl anlaşmasına dair yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler ve Türkiye'nin aracılık ettiği bu anlaşmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Devam etmesini sağlamak için müttefikler ve ortaklarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz."   John Kirby, "Anlaşmanın dağıldığını görüyor muyuz? Şu anda dağıldığına dair hiçbir belirti görmüyoruz ve aslında amaçlanan etkiye sahip."   Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’dan tahıl sevkiyatının daha çok fakir ülkelerden ziyade zengin ülkelere gittiği sözlerinin "haklı" olduğunu söylemişti." Biz istiyoruz ki Rusya’dan da tahıl sevkiyatı başlasın."   Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki hafta Semerkant'ta yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile BM aracılığındaki tahıl anlaşmasının uygulanmasını görüşmeyi beklediğini sözlerine ekledi.
John Kirby, Amerika'nın Rusya, Türkiye, Ukrayna ve BM arasındaki tahıl anlaşmasının dağıldığına dair hiçbir belirti görmediğini söyledi.

Beyaz Saray Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby tahıl anlaşmasına dair yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler ve Türkiye'nin aracılık ettiği bu anlaşmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Devam etmesini sağlamak için müttefikler ve ortaklarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

 

John Kirby, "Anlaşmanın dağıldığını görüyor muyuz? Şu anda dağıldığına dair hiçbir belirti görmüyoruz ve aslında amaçlanan etkiye sahip."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’dan tahıl sevkiyatının daha çok fakir ülkelerden ziyade zengin ülkelere gittiği sözlerinin "haklı" olduğunu söylemişti." Biz istiyoruz ki Rusya’dan da tahıl sevkiyatı başlasın."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki hafta Semerkant'ta yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile BM aracılığındaki tahıl anlaşmasının uygulanmasını görüşmeyi beklediğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.