Türkiye Bu Yıl Rusya’dan Petrol Sevkiyatını İkiye Katladı

22.08.2022 - 17:56, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1342+ kez okundu.
 

Türkiye Bu Yıl Rusya’dan Petrol Sevkiyatını İkiye Katladı

Türkiye bu yıl Rusya’dan petrol sevkiyatını ikiye katladı. Birinci kalite Rus ham petrolleri dahil olmak üzere Türkiye'nin Rusya'dan aldığı petrol günlük geçen yılki 98 bin varil seviyesinden 200.000'e yükseldi.

Ukrayna’da yaşanan savaş sonrasında Rusya’ya yönelik getirilen yasaklamalar ve yaptırımlar sonucu Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret zirveye ulaştı.   Rus muadilleriyle ticaret yapması yasak olmayan Türk şirketleri, Avrupa Birliği şirketleri Rusya'dan ayrılmasıyla oluşan boşluğu fırsata çevirdi.   Türkiye'nin Rusya'dan Urallar ve Sibirya Hafif kaliteleri dahil olmak üzere petrol ithalatını bu yıl şimdiye kadar günde 200.000 varilin üzerine çıkardığını gösterdi. 2021 yılının aynı ayında bu rakam 98.000 varildi.   BOTAŞ tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye üzerinden geçen 4 boru hattıyla taşınan ham petrol miktarı, Temmuz ayında, geçen yılın aynı ayına göre ham petrol taşımalarında yüzde 3,2 düşüş ile birlikte 36 milyon 494 bin varil oldu. Bu miktar Haziran ayında 37 milyon 755 bin varildi.
Türkiye bu yıl Rusya’dan petrol sevkiyatını ikiye katladı. Birinci kalite Rus ham petrolleri dahil olmak üzere Türkiye'nin Rusya'dan aldığı petrol günlük geçen yılki 98 bin varil seviyesinden 200.000'e yükseldi.

Ukrayna’da yaşanan savaş sonrasında Rusya’ya yönelik getirilen yasaklamalar ve yaptırımlar sonucu Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret zirveye ulaştı.

 

Rus muadilleriyle ticaret yapması yasak olmayan Türk şirketleri, Avrupa Birliği şirketleri Rusya'dan ayrılmasıyla oluşan boşluğu fırsata çevirdi.

 

Türkiye'nin Rusya'dan Urallar ve Sibirya Hafif kaliteleri dahil olmak üzere petrol ithalatını bu yıl şimdiye kadar günde 200.000 varilin üzerine çıkardığını gösterdi. 2021 yılının aynı ayında bu rakam 98.000 varildi.

 

BOTAŞ tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye üzerinden geçen 4 boru hattıyla taşınan ham petrol miktarı, Temmuz ayında, geçen yılın aynı ayına göre ham petrol taşımalarında yüzde 3,2 düşüş ile birlikte 36 milyon 494 bin varil oldu. Bu miktar Haziran ayında 37 milyon 755 bin varildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.