Varlık Fonu Rekor Zarar Açıkladı

17.08.2022 - 17:48, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1486+ kez okundu.
 

Varlık Fonu Rekor Zarar Açıkladı

Dünyanın en büyük devlet varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu, ilk 6 aylık dönemde toplam 174 milyar dolar zararı açıkladı.

Norveç Varlık Fonu, 2022 yılının ilk 6 aylık dönemine dair finansal sonuçlarını paylaştı. Fon, bu yılın ilk yarısında kaybı yüzde 14,4 oranına karşılık gelen 1,68 trilyon Norveç Kronu (174 milyar dolar) oldu. TARİHİNDE İLK OLDU Bu, dünyanın en büyük fonlarından olan Norveç Varlık Fonu, 1996 yılından beri en yüksek yarı yıl zararı oldu.   Haziran ayı sonu itibaren fonun toplam değeri 11,6 trilyon kron (1,2 trilyon dolar) oldu.   Fonun yüzde 68,5’ini hisse senetleri, yüzde 28,3’ünü sabit getirili yatırımlar, yüzde 3’ünü gayrimenkul ve yüzde 0,1’ini yenilenebilir enerji altyapı yatırımları oluşturdu.   CEO SAVAŞA DİKKAT ÇEKTİ Fonun Yatırım Yönetimi Başkanı Nicolai Tangen, piyasaların artan faiz oranları ve yüksek enflasyon ile savaşa odaklandığına dikkat çekti.   TEKNOLOJİ HİSSELERİNDEN DARBE YEDİLER Yılın ilk yarısından itibaren enerji sektörün yüzde 13 getiri sağladığına dikkati çekerek, buna karşın teknoloji hisseleri yüzde 28 kayba uğradığını söyledi.   HAZİRAN'DA TESCİLLENMİŞTİ Haziran 2022 yılı itibaren Statista verilerine göre dünyanın en büyük devlet varlık fonu, 1,36 trilyon Amerikan dolarına ulaşan varlıkları yöneten Norveç Varlık Fonu olmuştu.
Dünyanın en büyük devlet varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu, ilk 6 aylık dönemde toplam 174 milyar dolar zararı açıkladı.

Norveç Varlık Fonu, 2022 yılının ilk 6 aylık dönemine dair finansal sonuçlarını paylaştı. Fon, bu yılın ilk yarısında kaybı yüzde 14,4 oranına karşılık gelen 1,68 trilyon Norveç Kronu (174 milyar dolar) oldu.

TARİHİNDE İLK OLDU

Bu, dünyanın en büyük fonlarından olan Norveç Varlık Fonu, 1996 yılından beri en yüksek yarı yıl zararı oldu.

 

Haziran ayı sonu itibaren fonun toplam değeri 11,6 trilyon kron (1,2 trilyon dolar) oldu.

 

Fonun yüzde 68,5’ini hisse senetleri, yüzde 28,3’ünü sabit getirili yatırımlar, yüzde 3’ünü gayrimenkul ve yüzde 0,1’ini yenilenebilir enerji altyapı yatırımları oluşturdu.

 

CEO SAVAŞA DİKKAT ÇEKTİ

Fonun Yatırım Yönetimi Başkanı Nicolai Tangen, piyasaların artan faiz oranları ve yüksek enflasyon ile savaşa odaklandığına dikkat çekti.

 

TEKNOLOJİ HİSSELERİNDEN DARBE YEDİLER

Yılın ilk yarısından itibaren enerji sektörün yüzde 13 getiri sağladığına dikkati çekerek, buna karşın teknoloji hisseleri yüzde 28 kayba uğradığını söyledi.

 

HAZİRAN'DA TESCİLLENMİŞTİ

Haziran 2022 yılı itibaren Statista verilerine göre dünyanın en büyük devlet varlık fonu, 1,36 trilyon Amerikan dolarına ulaşan varlıkları yöneten Norveç Varlık Fonu olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.