Tosuncuk ne Kadar Vurgun Yaptı İşte O Detaylar

02.08.2022 - 12:02, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1396+ kez okundu.
 

Tosuncuk ne Kadar Vurgun Yaptı İşte O Detaylar

Milyonlarca liralık vurgun çetesi Çiftlik Bank sistemine dair yapılan 4'üncü soruşturmada sona doğru gelindi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Mehmet Aydın'ın da olduğu 17 şüpheli hakkında iddianameyi hazırladı. O iddianamenin detaylarına ulaşıldı.

Çiftlik Bank vurgununun detayları hazırlanan 4'üncü iddianameyle bir kez daha gözler önüne serildi. Mehmet ve Fatih Aydın kardeşler yıllarca firariydi.   Geçtiğimiz yıl peş peşe teslim oldular. Birçok Çiftlik bank mağduru şikayet için soluğu adliyede aldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çiftlikbank sistemine dair 4'üncü soruşturmayı başlattı.   "Örgüt kurma ve yönetme", " Bilişim sistemleri banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "Tacir şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" işlediği suçlar olarak kayıtlara geçti.   Titizlikle yapılan soruşturmada deliller ışığında bir örgüt şeması çıkarıldı. Elebaşı koltuğunda Mehmet Aydın'ın olduğuna dikkat çekildi. 16 şüphelinin ise örgüt yöneticisi olduğu iddia edildi.   110 kişi 1 milyon 537 bin 685 lira dolandırıldı 110 müşteki için bilirkişi dosyaya raporunu sundu. Dolandırıcılığın miktarı 1 milyon 537 bin 685 lira olarak belirlendi. Savcılık, zanlıların katılımcıları teşvik için referans sistemiyle üyelik başlatıp, havuzda toplanan miktarı eski üyelere kazanç olarak dağıttığını vurguladı.   Kar ediliyor hissi uyandırdılar İddianamede, kullanıcılara ilk aşamada kar ediyormuş hissi verildiğine dikkat çekildi. Firmanın aslında bir gelirinin olmadığına değinildi. Sonradan oluşturulan çiftlik ve tesislerin güven duygusunu artırmak için yapıldığı aktarıldı.   Çiftlik Bank dolandırıcılığına dair davalar Anadolu 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Davalarda toplam 4 bin 559 kişi müşteki sıfatıyla yer alıyor.
Milyonlarca liralık vurgun çetesi Çiftlik Bank sistemine dair yapılan 4'üncü soruşturmada sona doğru gelindi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Mehmet Aydın'ın da olduğu 17 şüpheli hakkında iddianameyi hazırladı. O iddianamenin detaylarına ulaşıldı.

Çiftlik Bank vurgununun detayları hazırlanan 4'üncü iddianameyle bir kez daha gözler önüne serildi. Mehmet ve Fatih Aydın kardeşler yıllarca firariydi.

 

Geçtiğimiz yıl peş peşe teslim oldular. Birçok Çiftlik bank mağduru şikayet için soluğu adliyede aldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çiftlikbank sistemine dair 4'üncü soruşturmayı başlattı.

 

"Örgüt kurma ve yönetme", " Bilişim sistemleri banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "Tacir şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" işlediği suçlar olarak kayıtlara geçti.

 

Titizlikle yapılan soruşturmada deliller ışığında bir örgüt şeması çıkarıldı. Elebaşı koltuğunda Mehmet Aydın'ın olduğuna dikkat çekildi. 16 şüphelinin ise örgüt yöneticisi olduğu iddia edildi.

 

110 kişi 1 milyon 537 bin 685 lira dolandırıldı

110 müşteki için bilirkişi dosyaya raporunu sundu. Dolandırıcılığın miktarı 1 milyon 537 bin 685 lira olarak belirlendi. Savcılık, zanlıların katılımcıları teşvik için referans sistemiyle üyelik başlatıp, havuzda toplanan miktarı eski üyelere kazanç olarak dağıttığını vurguladı.

 

Kar ediliyor hissi uyandırdılar

İddianamede, kullanıcılara ilk aşamada kar ediyormuş hissi verildiğine dikkat çekildi. Firmanın aslında bir gelirinin olmadığına değinildi. Sonradan oluşturulan çiftlik ve tesislerin güven duygusunu artırmak için yapıldığı aktarıldı.

 

Çiftlik Bank dolandırıcılığına dair davalar Anadolu 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Davalarda toplam 4 bin 559 kişi müşteki sıfatıyla yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.