Twitter-Elon Musk Çekişmesi

30.07.2022 - 18:07, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1521+ kez okundu.
 

Twitter-Elon Musk Çekişmesi

Elon Musk, yılan hikayesine dönen sosyal medya Twitter satın alımında hukuki kozunu kullanmak için düğmeye bastı.

Milyarder iş adamı Elon Musk, 44 milyar dolara atılan imzanın iptalini ve satın almadan geri çekilmeyi istiyor. Tesla ve SpaceX şirketlerin CEO'su dünyanın en zengin insanı Elon Musk, sosyal medya Twitter'a açtığı "karşı dava" ile satın alma anlaşmasından çekilmenin peşinde.   ÖNCE TWITTER HUKUKA BAŞVURDU Sosyal medya Twitter tarafının açtığı dava ile duruşmaların başlama tarihinin belirlenmesinden sadece saatler sonra gelen hamle, 44 milyar dolarlık anlaşmada yeni bir perde oldu.   DURUŞMA TARİHİ EKİM Sosyal medya Twitter, anlaşmayı feshettiği için Elon Musk'a dava açmış ve şirket Delaware Chancery Mahkemesine yaptığı şikayette Elon Musk'ın, imzaladığı anlaşmada "artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği" için ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddettiğini aktarmıştı. Bu davanın duruşma tarihi 17 Ekim olarak belirlendi.   Elon Musk, 8 Temmuz tarihinde çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek sosyal medya şirketini satın alma anlaşmasını feshettiğini bildirmişti.   ELON MUSK’IN TWITTER’I SATIN ALMAMA GEREKÇESİ Elon Musk'ın avukatları, Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna yapılan bildirimde, sosyal medya Twitter, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte ve spam hesaplarla alakalı birden daha çok bilgi talebine yanıt vermediğini yanıtlamayı reddettiğini söylemişti.
Elon Musk, yılan hikayesine dönen sosyal medya Twitter satın alımında hukuki kozunu kullanmak için düğmeye bastı.

Milyarder iş adamı Elon Musk, 44 milyar dolara atılan imzanın iptalini ve satın almadan geri çekilmeyi istiyor.

Tesla ve SpaceX şirketlerin CEO'su dünyanın en zengin insanı Elon Musk, sosyal medya Twitter'a açtığı "karşı dava" ile satın alma anlaşmasından çekilmenin peşinde.

 

ÖNCE TWITTER HUKUKA BAŞVURDU

Sosyal medya Twitter tarafının açtığı dava ile duruşmaların başlama tarihinin belirlenmesinden sadece saatler sonra gelen hamle, 44 milyar dolarlık anlaşmada yeni bir perde oldu.

 

DURUŞMA TARİHİ EKİM

Sosyal medya Twitter, anlaşmayı feshettiği için Elon Musk'a dava açmış ve şirket Delaware Chancery Mahkemesine yaptığı şikayette Elon Musk'ın, imzaladığı anlaşmada "artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği" için ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddettiğini aktarmıştı. Bu davanın duruşma tarihi 17 Ekim olarak belirlendi.

 

Elon Musk, 8 Temmuz tarihinde çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek sosyal medya şirketini satın alma anlaşmasını feshettiğini bildirmişti.

 

ELON MUSK’IN TWITTER’I SATIN ALMAMA GEREKÇESİ

Elon Musk'ın avukatları, Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna yapılan bildirimde, sosyal medya Twitter, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte ve spam hesaplarla alakalı birden daha çok bilgi talebine yanıt vermediğini yanıtlamayı reddettiğini söylemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.