Fed'den Uzun Soluklu Faiz Artırımı

26.07.2022 - 17:58, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1904+ kez okundu.
 

Fed'den Uzun Soluklu Faiz Artırımı

Fed’in beklenen faiz kararı doların değeri tüm dünyada yükseliyor. Euro’ya karşı tekrardan 1,01 parite değerine ulaşılırken stratejistler faiz artırımının beklendiği kadar kısa sürmeyeceği görüşünde.

Para piyasaları Amerika Birleşik Devletleri merkez bankası Federal Reserve toplantısından çıkacak karara odaklanmışken doların hareketi ivme kazandı. Euro/dolar değerinde faiz kararına doğru yakınlaşma hızlanırken dolar endeksi bir kez daha 107 üzerine çıktı.   Geçen hafta 108 üzerine çıkarak son 20 yıldaki en yüksek seviyesini yukarı doğru taşıyan dolar endeksi gün içinde 106,29'dan 107,1'e kadar yükseldi.   Fed’in faiz kararı Amerika vadeli endekslerini piyasa öncesi işlemlerde kayba uğrattı. Türkiye saatiyle öğleden önce 3 endekste düşüşler görüldü. S&P 500 ve Nasdaq yüzde 0,3 azalırken Dow Jones yüzde 0,4 geriledi.   Doların agresif değer artışından benzer şekilde etkilenen Amerika 10 yıldır 6,5’a varan düşüş yaşandı. Yatırım aracı, yüzde 2,757’ye ulaştı.   FED FAİZ ARTIRIMINDA DAHA UZUN KALACAK Fed’in faiz kararı öncesi piyasayı ve bankanın aksiyonunu değerlendiren Goldman Sachs stratejistleri piyasanın kalıcı enflasyon risklerini hafife aldığını belirterek Fed’in daha uzun süre şahin kalacağını söyledi.   Cecilia Mariotti liderliğindeki Goldman Sachs stratejistleri Morgan Stanley’in dünkü raporuna benzer şekilde enflasyon artışının Fed’i faiz artırımında daha uzun bir harekete zorladığını söyledi.
Fed’in beklenen faiz kararı doların değeri tüm dünyada yükseliyor. Euro’ya karşı tekrardan 1,01 parite değerine ulaşılırken stratejistler faiz artırımının beklendiği kadar kısa sürmeyeceği görüşünde.

Para piyasaları Amerika Birleşik Devletleri merkez bankası Federal Reserve toplantısından çıkacak karara odaklanmışken doların hareketi ivme kazandı.


Euro/dolar değerinde faiz kararına doğru yakınlaşma hızlanırken dolar endeksi bir kez daha 107 üzerine çıktı.

 

Geçen hafta 108 üzerine çıkarak son 20 yıldaki en yüksek seviyesini yukarı doğru taşıyan dolar endeksi gün içinde 106,29'dan 107,1'e kadar yükseldi.

 

Fed’in faiz kararı Amerika vadeli endekslerini piyasa öncesi işlemlerde kayba uğrattı. Türkiye saatiyle öğleden önce 3 endekste düşüşler görüldü. S&P 500 ve Nasdaq yüzde 0,3 azalırken Dow Jones yüzde 0,4 geriledi.

 

Doların agresif değer artışından benzer şekilde etkilenen Amerika 10 yıldır 6,5’a varan düşüş yaşandı. Yatırım aracı, yüzde 2,757’ye ulaştı.

 

FED FAİZ ARTIRIMINDA DAHA UZUN KALACAK

Fed’in faiz kararı öncesi piyasayı ve bankanın aksiyonunu değerlendiren Goldman Sachs stratejistleri piyasanın kalıcı enflasyon risklerini hafife aldığını belirterek Fed’in daha uzun süre şahin kalacağını söyledi.

 

Cecilia Mariotti liderliğindeki Goldman Sachs stratejistleri Morgan Stanley’in dünkü raporuna benzer şekilde enflasyon artışının Fed’i faiz artırımında daha uzun bir harekete zorladığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.