Bakan Derya Yanık’tan Azerbaycan’a Çalışma Ziyareti

EKONOMİ 22.07.2022 - 06:50, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1597+ kez okundu.
 

Bakan Derya Yanık’tan Azerbaycan’a Çalışma Ziyareti

İş birliği protokolü imzalamak ve ikili görüşmelerde bulunmak amacıyla Azerbaycan’a çalışma ziyareti gerçekleştiren Bakan Yanık, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Meclis Başkanı Gafarova, Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova ile bir araya geldi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 19-21 Temmuz 2022 tarihli  Azerbaycan ziyaretinin ilk gününde başkent Bakü’de “Ümummilli lider” Haydar Aliyev'in kabrine çelenk koydu. Bakan Yanık, Haydar Aliyev'in eşi Zarife Aliyeva'nın anıt mezarını da ziyaret etti. Bakan Yanık daha sonra Şehitler Mezarlığı ve Türk Şehitliği Anıtı'na ziyarette bulundu. Anıta çelenk koyan Bakan Yanık, anı defterine şunları yazdı: "Aziz şehitlerimiz, Türk milleti Azerbaycan ve Kafkaslar’dan yardıma gelen kardeşleriyle 1915'te Çanakkale'de nasıl omuz omuza düşmana karşı savaşmışsa, Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu'nun yiğitleri de aynı ruhla savaşmışlardır. Azerbaycan'da şehit düşen askerlerimiz, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki güven ve güçlü kardeşlik bağlarının asla sarsılmayacağının da kanıtıdır. Bugün Türk-Azerbaycan kardeşliği ve dostluğu tüm dünyaya örnektir. Türkiye her zaman Azerbaycan'ın yanında olacak ve her konuda tereddütsüz desteğini göstermeye devam edecektir. Bakü'nün kurtuluşunun 104. yıl dönümüne yaklaştığımız bugünlerde, şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar kalplerimizde yaşatmanın önemini bir kez daha idrak ediyoruz. Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden askerlerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm dünyaya örnek olan bu birliğimizin ebediyete kadar sürmesini diliyorum. Türkiye ve Azerbaycan devletinin varlığı payidar olsun. Ruhlarınız şad olsun."

İş birliği protokolü imzalamak ve ikili görüşmelerde bulunmak amacıyla Azerbaycan’a çalışma ziyareti gerçekleştiren Bakan Yanık, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Meclis Başkanı Gafarova, Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova ile bir araya geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 19-21 Temmuz 2022 tarihli  Azerbaycan ziyaretinin ilk gününde başkent Bakü’de “Ümummilli lider” Haydar Aliyev'in kabrine çelenk koydu. Bakan Yanık, Haydar Aliyev'in eşi Zarife Aliyeva'nın anıt mezarını da ziyaret etti.

Bakan Yanık daha sonra Şehitler Mezarlığı ve Türk Şehitliği Anıtı'na ziyarette bulundu. Anıta çelenk koyan Bakan Yanık, anı defterine şunları yazdı:

"Aziz şehitlerimiz, Türk milleti Azerbaycan ve Kafkaslar’dan yardıma gelen kardeşleriyle 1915'te Çanakkale'de nasıl omuz omuza düşmana karşı savaşmışsa, Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu'nun yiğitleri de aynı ruhla savaşmışlardır.

Azerbaycan'da şehit düşen askerlerimiz, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki güven ve güçlü kardeşlik bağlarının asla sarsılmayacağının da kanıtıdır. Bugün Türk-Azerbaycan kardeşliği ve dostluğu tüm dünyaya örnektir. Türkiye her zaman Azerbaycan'ın yanında olacak ve her konuda tereddütsüz desteğini göstermeye devam edecektir.

Bakü'nün kurtuluşunun 104. yıl dönümüne yaklaştığımız bugünlerde, şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar kalplerimizde yaşatmanın önemini bir kez daha idrak ediyoruz. Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden askerlerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm dünyaya örnek olan bu birliğimizin ebediyete kadar sürmesini diliyorum. Türkiye ve Azerbaycan devletinin varlığı payidar olsun. Ruhlarınız şad olsun."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.