Milyonlarca Kişiyi Yakından İlgilendiriyor

17.07.2022 - 14:51, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1173+ kez okundu.
 

Milyonlarca Kişiyi Yakından İlgilendiriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gençlerimizi faize kurban etmeyiz" sözleriyle düzenlemeye dair mesajını verdi. Yeni bir faiz hesaplaması yeni bir ödeme takvimi gibi seçenekler masada.

Öğrenim kredisi borcu olan binlerce kişi pazartesi günü kabine toplantısından sonra yapılacak açıklamayı bekliyor.   GENÇLERİMİZİ FAİZE KURBAN ETMEYİZ Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla alakalı açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız."   KABİNE SONRASI KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu pazartesi gününü gösterdi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "faiz" ifadesine sert tepki gösterdi. "Biliyorsunuz, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu var. Yurt içi üretici fiyat endeksi, bu işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle, bir faiz uygulaması değil. Önce bunun altını çizmek gerek. Bununla alakalı çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanı'mız etraflıca bu konuyu gençlerimizle ve kamuoyuyla paylaşacak."   5 MİLYON GENÇ KYK BORÇLUSU 5 milyon gencin KYK borçlusu olduğu, bir kısmının da belirlenen sürece geri ödeme yapmadığı için icralık duruma geldiği belirtiliyor. Toplam borç 5,5 milyar lira olarak hesaplanıyor.   İKİ FORMÜL VAR Çalışmada iki formül masaya geldi Bunlardan ilkini KYK burslarında anapara üzerine eklenen faiz üzerinden yapılacak bir indirim oluşturuyor. KYK burslarında “anapara üzerinden alınacak faiz oranına bir sınır belirlenmesi.” Bir diğer formül “sıfır faiz” olduğu. Yapılan çalışmayla öğrencilerden anapara talep edilecek. “Öğrencilerin artan enflasyondan etkilenmemesi ve mağdur olmamaları için böyle bir düzenlemenin gelebileceği” belirtiliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gençlerimizi faize kurban etmeyiz" sözleriyle düzenlemeye dair mesajını verdi. Yeni bir faiz hesaplaması yeni bir ödeme takvimi gibi seçenekler masada.

Öğrenim kredisi borcu olan binlerce kişi pazartesi günü kabine toplantısından sonra yapılacak açıklamayı bekliyor.

 

GENÇLERİMİZİ FAİZE KURBAN ETMEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla alakalı açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız."

 

KABİNE SONRASI KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu pazartesi gününü gösterdi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "faiz" ifadesine sert tepki gösterdi. "Biliyorsunuz, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu var. Yurt içi üretici fiyat endeksi, bu işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle, bir faiz uygulaması değil. Önce bunun altını çizmek gerek. Bununla alakalı çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanı'mız etraflıca bu konuyu gençlerimizle ve kamuoyuyla paylaşacak."

 

5 MİLYON GENÇ KYK BORÇLUSU

5 milyon gencin KYK borçlusu olduğu, bir kısmının da belirlenen sürece geri ödeme yapmadığı için icralık duruma geldiği belirtiliyor. Toplam borç 5,5 milyar lira olarak hesaplanıyor.

 

İKİ FORMÜL VAR

Çalışmada iki formül masaya geldi Bunlardan ilkini KYK burslarında anapara üzerine eklenen faiz üzerinden yapılacak bir indirim oluşturuyor. KYK burslarında “anapara üzerinden alınacak faiz oranına bir sınır belirlenmesi.” Bir diğer formül “sıfır faiz” olduğu. Yapılan çalışmayla öğrencilerden anapara talep edilecek. “Öğrencilerin artan enflasyondan etkilenmemesi ve mağdur olmamaları için böyle bir düzenlemenin gelebileceği” belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.