Haydi Adana Muhammed Emin’e sahip çık

GÜNDEM 05.07.2022 - 06:43, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2434+ kez okundu.
 

Haydi Adana Muhammed Emin’e sahip çık

 SMA hastası 3 yaşındaki Muhammed Emin’in acilen yurt dışında uygulanan tedaviyi alması gerekiyor. Bunun için Adana’da yaşayan Muhammed Emin’in Ailesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Altunkaynak Ailesi tüm hayırseverlerden Muhammed Emin için yardım bekliyor. SMA hastası çocuklar yutkunamıyor, öksüremiyor, cihaz yardımı olmadan nefes bile alamıyorlar. Burunlarından verilen mama ile besleniyorlar. Yaşıtları yürümeye başlarken onlar yatağa bağlı yaşıyor. Ailelerin çaresiz kaldığı SMA hastalığının aslında bir tedavisi bulunuyor. Ancak bu tedavi oldukça maliyetli. Yurt dışında uygulanan bir ilaç tedavisi ile hayatları normale dönen çocuklara uygulanacak tedavinin bedeli ise Bir milyon 8 yüz 25 bin dolar. Yani normal bir ailenin karşılayamayacağı bir miktar. Bu nedenle aileler bu parayı bulup çocuklarını hayata tutunmalarını sağlamak için yardım kampanyaları düzenliyor.   HAYDİ KAMPANYAYA DESTEK OLALIM Bu kampanyalardan bir tanesini ise Adana’nın Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi’nde yaşayan Sultan ve Firdevs Altunkaynak çifti henüz 3 yaşında olan oğulları Muhammed Emin Altunkaynak için düzenliyor. Sultan- Ferdevs Altunkaynak çiftinin 2018 yılında Muhammed Emin adını verdikleri oğullarının 3 aylıkken durumundan şüphelenip hastaneye götürdü. Ellerini, ayaklarını, boynunu tutamayan minik bebeklerini yaklaşık 3 ay boyunca götürmedikleri hastane kalmadı. 6 ayın sonunda Muhammed Emin’e SMA olabileceği yönünde nöroloji doktoru söylendi. Bunun için genetik test yapıldı ve minik bebeğim SMA hastası olduğu öğrenildi.

 SMA hastası 3 yaşındaki Muhammed Emin’in acilen yurt dışında uygulanan tedaviyi alması gerekiyor. Bunun için Adana’da yaşayan Muhammed Emin’in Ailesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Altunkaynak Ailesi tüm hayırseverlerden Muhammed Emin için yardım bekliyor.

SMA hastası çocuklar yutkunamıyor, öksüremiyor, cihaz yardımı olmadan nefes bile alamıyorlar. Burunlarından verilen mama ile besleniyorlar. Yaşıtları yürümeye başlarken onlar yatağa bağlı yaşıyor. Ailelerin çaresiz kaldığı SMA hastalığının aslında bir tedavisi bulunuyor. Ancak bu tedavi oldukça maliyetli. Yurt dışında uygulanan bir ilaç tedavisi ile hayatları normale dönen çocuklara uygulanacak tedavinin bedeli ise Bir milyon 8 yüz 25 bin dolar. Yani normal bir ailenin karşılayamayacağı bir miktar. Bu nedenle aileler bu parayı bulup çocuklarını hayata tutunmalarını sağlamak için yardım kampanyaları düzenliyor.

 

HAYDİ KAMPANYAYA DESTEK OLALIM

Bu kampanyalardan bir tanesini ise Adana’nın Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi’nde yaşayan Sultan ve Firdevs Altunkaynak çifti henüz 3 yaşında olan oğulları Muhammed Emin Altunkaynak için düzenliyor. Sultan- Ferdevs Altunkaynak çiftinin 2018 yılında Muhammed Emin adını verdikleri oğullarının 3 aylıkken durumundan şüphelenip hastaneye götürdü. Ellerini, ayaklarını, boynunu tutamayan minik bebeklerini yaklaşık 3 ay boyunca götürmedikleri hastane kalmadı. 6 ayın sonunda Muhammed Emin’e SMA olabileceği yönünde nöroloji doktoru söylendi. Bunun için genetik test yapıldı ve minik bebeğim SMA hastası olduğu öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.