Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT Açıklaması

02.07.2022 - 23:22, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2091+ kez okundu.
 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zam sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Vedat Bilgin EYT'lilerle alakalı olarak, "EYT ile alakalı önemli çalışmalarımız var. Listenin ilk sırasında ise sözleşmeliler var. Ondan sonrada EYT  var.Ondan sonrada tekrar asgari ücret var."   Bakan Vedat Bilgin asgari ücretle alakalı olarak şu ifadeleri kullandı: "Kümülatif olarak bakarsak yüzde 94'e varan bir zam gerçekeştirdik. Çok yüksek bir artıştır. Enflasyonist ortamda çalışanları koruyan bir düzenlemedir. Aralık ayında şartlar tekrardan değerlendirilecek."   ASGARİ ÜCRET 5500 LİRA OLDU Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ çarşamba gününden beri devam eden çalışmaları tamamlandı. 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın katıldığı toplantıyla kamuoyuna duyuruldu.   Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, net asgari ücretin yüzde 30 artışla 5 bin 500 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Asgari ücret daha önce 4 bin 235 liraydı.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşçi başına devlet, işverenlere 100 lira destek verecek. Bu yapılan, ara artış. Asıl asgari ücret tespitini yılbaşında gerçekleştireceğiz.”   Yılbaşında yapılan düzenlemeyle asgari ücretin vergi dışı bırakıldığını, bu uygulamanın tüm ücretlerde asgari ücrete kadar olan tutar için geçerli olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi asgari ücrete yapılan ara zam vergi dışı kalacağı için, kamu çalışanlarının maaşlarına ortalama 300 liralık bir artışın yansıyacağını söyledi.   Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu çalışanlarının maaşlarına ve memur emekli aylıklarına yüzde 40’ın üzerinde artış yapılarak enflasyon farkı verileceğini hatırlattı. Enflasyonun küresel bir sorun olduğunu, “Her bir insanımızın refah kaybını telafi edecek tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz. İstihdamın gerilemesine müsaade etmedik. Çalışanları hayat pahalılığı karşısında destekliyoruz.”   Çalışanlar enflasyon karşısında kendi gelirlerini düzenleyemediği için sosyal devlet devreye giriyor. Enflasyonun emekçiler üstündeki baskısını kaldıracağız.   Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuz ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücrete dair kararı dün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zam sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Vedat Bilgin EYT'lilerle alakalı olarak, "EYT ile alakalı önemli çalışmalarımız var. Listenin ilk sırasında ise sözleşmeliler var. Ondan sonrada EYT  var.Ondan sonrada tekrar asgari ücret var."

 

Bakan Vedat Bilgin asgari ücretle alakalı olarak şu ifadeleri kullandı: "Kümülatif olarak bakarsak yüzde 94'e varan bir zam gerçekeştirdik. Çok yüksek bir artıştır. Enflasyonist ortamda çalışanları koruyan bir düzenlemedir. Aralık ayında şartlar tekrardan değerlendirilecek."

 

ASGARİ ÜCRET 5500 LİRA OLDU

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ çarşamba gününden beri devam eden çalışmaları tamamlandı. 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın katıldığı toplantıyla kamuoyuna duyuruldu.

 

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, net asgari ücretin yüzde 30 artışla 5 bin 500 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Asgari ücret daha önce 4 bin 235 liraydı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşçi başına devlet, işverenlere 100 lira destek verecek. Bu yapılan, ara artış. Asıl asgari ücret tespitini yılbaşında gerçekleştireceğiz.”

 

Yılbaşında yapılan düzenlemeyle asgari ücretin vergi dışı bırakıldığını, bu uygulamanın tüm ücretlerde asgari ücrete kadar olan tutar için geçerli olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi asgari ücrete yapılan ara zam vergi dışı kalacağı için, kamu çalışanlarının maaşlarına ortalama 300 liralık bir artışın yansıyacağını söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu çalışanlarının maaşlarına ve memur emekli aylıklarına yüzde 40’ın üzerinde artış yapılarak enflasyon farkı verileceğini hatırlattı. Enflasyonun küresel bir sorun olduğunu, “Her bir insanımızın refah kaybını telafi edecek tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz. İstihdamın gerilemesine müsaade etmedik. Çalışanları hayat pahalılığı karşısında destekliyoruz.”

 

Çalışanlar enflasyon karşısında kendi gelirlerini düzenleyemediği için sosyal devlet devreye giriyor. Enflasyonun emekçiler üstündeki baskısını kaldıracağız.

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuz ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücrete dair kararı dün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.