Almanya'ın Başkenti Berlin'de Feci Olay

09.06.2022 - 00:09, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1582+ kez okundu.
 

Almanya'ın Başkenti Berlin'de Feci Olay

Almanya'ın başkenti Berlin'de bir aracın yayaların üzerine doğru sürülmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi.

Berlin polisi, 29 yaşındaki Almanya ve Ermenistan vatandaşı sürücünün olay yerinde gözaltına alındığını duyurdu. Yetkililer bir öğretmenin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını; yaralanalar arasındaki bir öğretmen ve çok sayıda öğrenci olduğunu söyledi.   Berlin Eyaleti'nin İçişleri Bakanı Iris Spranger, arabanın içinde Türkiye ile alakalı pankartların olduğuna dair haberler olduğunu söyledi. Bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü olayın arka planına dair spekülasyon yapmak için erken olduğunu söyledi.   Araç saat 10.30 da Berlin'in batısında Rankestrasse ve Tauentzienstrasse caddelerin kesiştiği köşede yoldan çıkıp kaldırıma çıktı ve kozmetik ürünleri satan bir dükkana girdi. Olayın bir saldırı mı yoksa kaza mı olduğu henüz bilinmiyor. Sürücünün, gözaltına alınmadan önce bölgedeki siviller tarafından alıkonulduğu açıklandı.   Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey olayın "kendisini derinden etkilediğini" söyledi, halka "Polisin yaşananları netleştirmek için yoğun çaba sarf ettiği mesajı verdi."   Dehşet vericiydi Aktör John Barrowman sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayın meydana geldiği yerin yakınında olduğunu yazdı.   Aktör John Barrowman, aracın dükkana girmeden önce defalarca kaldırıma çıktığını yazdı ve "İnanılmaz sayıda polis var. Bölgeyi boşaltıyorlar. İnsanları hava yoluyla taşımak için helikopterler geliyor." Aracın dışardaki masalara oturmuş kahvaltı yapan insanlara çarpa çarpa ilerlediğini anlattı ve şu sözleri ekledi: "Dehşet vericiydi. Bir kişiye suni teneffüs yapıldığını gördüm. Başka birinin sedyeye konulup hızla ambulansa doğru taşındığını gördüm."   2016 yılında bir kamyonun Noel pazarını ziyaret yapan kalabalığın üzerine sürülmesi sonucu 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca insanın yaralandığı Breitscheidplatz meydanı yakınlarında meydana geldi. Sığınma başvurusu reddedilen bir göçmen tarafından gerçekleşen o saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti. Saldırgan 2016 yılında İtalya'nın Milano kentinde polis tarafından öldürülmüştü.
Almanya'ın başkenti Berlin'de bir aracın yayaların üzerine doğru sürülmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi.

Berlin polisi, 29 yaşındaki Almanya ve Ermenistan vatandaşı sürücünün olay yerinde gözaltına alındığını duyurdu. Yetkililer bir öğretmenin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını; yaralanalar arasındaki bir öğretmen ve çok sayıda öğrenci olduğunu söyledi.

 

Berlin Eyaleti'nin İçişleri Bakanı Iris Spranger, arabanın içinde Türkiye ile alakalı pankartların olduğuna dair haberler olduğunu söyledi. Bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü olayın arka planına dair spekülasyon yapmak için erken olduğunu söyledi.

 

Araç saat 10.30 da Berlin'in batısında Rankestrasse ve Tauentzienstrasse caddelerin kesiştiği köşede yoldan çıkıp kaldırıma çıktı ve kozmetik ürünleri satan bir dükkana girdi. Olayın bir saldırı mı yoksa kaza mı olduğu henüz bilinmiyor. Sürücünün, gözaltına alınmadan önce bölgedeki siviller tarafından alıkonulduğu açıklandı.

 

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey olayın "kendisini derinden etkilediğini" söyledi, halka "Polisin yaşananları netleştirmek için yoğun çaba sarf ettiği mesajı verdi."

 

Dehşet vericiydi

Aktör John Barrowman sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayın meydana geldiği yerin yakınında olduğunu yazdı.

 

Aktör John Barrowman, aracın dükkana girmeden önce defalarca kaldırıma çıktığını yazdı ve "İnanılmaz sayıda polis var. Bölgeyi boşaltıyorlar. İnsanları hava yoluyla taşımak için helikopterler geliyor." Aracın dışardaki masalara oturmuş kahvaltı yapan insanlara çarpa çarpa ilerlediğini anlattı ve şu sözleri ekledi: "Dehşet vericiydi. Bir kişiye suni teneffüs yapıldığını gördüm. Başka birinin sedyeye konulup hızla ambulansa doğru taşındığını gördüm."

 

2016 yılında bir kamyonun Noel pazarını ziyaret yapan kalabalığın üzerine sürülmesi sonucu 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca insanın yaralandığı Breitscheidplatz meydanı yakınlarında meydana geldi. Sığınma başvurusu reddedilen bir göçmen tarafından gerçekleşen o saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti. Saldırgan 2016 yılında İtalya'nın Milano kentinde polis tarafından öldürülmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.